moneda interesanta..

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

claus

moneda interesanta..

Mesaj de claus »

banivechi

Mesaj de banivechi »

Exista un cuvint rusesc in numismatica pentru asemenea monede.
claus

Mesaj de claus »

poate il precizati dvs, , sunt sigur ca multi nu il cunosc, mai ales cei incepatori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Exista niste cuvinte si in limba romana pentru asemenea monede :twisted:
claus

Mesaj de claus »

din cunostiintele mele, stiu ca au fost batute 12 asemenea monede in 1945, fiecare atent marcata deaspura milesimului...
la aceasta nu vad asa ceva,,,
andretty

Mesaj de andretty »

Destul de ciudata pentru ca piesa dupa okazii nu este numerotata cum spune legenda despre ele că "în 1945 Haralamb Ionescu, gravorul monedei, a bătut un al doilea tiraj, de doar 10 sau 12 exemplare, pe care le-a numerotat"
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

nu cred ca e asa de veche :)
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Daca are cineva, vreau si eu doua bucati...
andretty

Mesaj de andretty »

Va costa doar 50.000 de Euro + taxele postale de 8 Ron :lol:
vasil

Mesaj de vasil »

Ar trebui sa imi comand si eu un exemplar la monetarie...
florin232

Mesaj de florin232 »

Mda si mie mi se pare foarte buna teoria asta cu Haralamb Ionescu batand "12" monede in 1945 pe care le-a numerotat pe cant (nu de alta dar erau prea multe si nu trebuia sa se piarda). Cred ca Mihai I si mai ales noul guvern comunist instaurat in acelasi an au fost foarte multumiti de aceasta initiatiova ba chiar l-au incurajat pe H. Ionescu sa bata "12" monede legionare. (atentie!! nu 10, nu 20, nu 50, nu 100 ci 12!!!!).
Exista unii oameni care sunt de parere ca tot H. Ionescu a mai facut un lot in 1952. Tot asa cred ca era o perioada propice manifestarilor de tip legionar, imperialist si anticomunist.... Cu siguranta o astfel de initiativa in acele timpuri era apaludata...
Ori e piesa originala, ori e o replica recenta.
Si apropo de faza cu numerotatul: mi-au trecut prin mana 2 piese cu numarul 6 sub an. In cazul in care H. Ionescu nu a facut cateva "seturi" de 12 le-as considera probe...
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

( Baterea acestor monede a inceput la 18 dec. 1940 . Nu au fost puse in circulatie fiind retopite ) - MBR . Monedele autentice batute in 40` nu aveau nici o cifra pe ele deci alea cu cifre sunt rebateri nu cele fara !!! Nu stiu daca moneda din imagine e o piesa autentica sau e o rebatere cu matrita originala , dar ma repet , alea batute in 40 nu au nici o cifra . Am avut o asemenea moneda in mana acum vre-o 8 ani , am studiat-o cu mare atentie si nu am avut vre-o indoiala asupra autenticitatii . Oricum privitor la pret , dupa parerea mea e aberant !!!
claus

Mesaj de claus »

cele din 1940 au fost retopite, nu cred sa fi "scapat" vreuna...dar cine stie..?!
una din cele 12 nu este sigur, despre cele din 1952 sincer nu am auzit pana acum, iar din 1998 nu cred sa fie, nu se poate cere o asemenea suma pe cele din 98...deci..care o fi? :)
claus

Mesaj de claus »

cat costa oare testul carbon 14? :)
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

claus scrie:cat costa oare testul carbon 14? :)
In acest caz nu conteaza cat costa...
Testul respectiv se foloseste doar la datarea materialelor organice.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Scrie răspuns