pentru cei cu bani
moneda interesanta..
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Mda si mie mi se pare foarte buna teoria asta cu Haralamb Ionescu batand "12" monede in 1945 pe care le-a numerotat pe cant (nu de alta dar erau prea multe si nu trebuia sa se piarda). Cred ca Mihai I si mai ales noul guvern comunist instaurat in acelasi an au fost foarte multumiti de aceasta initiatiova ba chiar l-au incurajat pe H. Ionescu sa bata "12" monede legionare. (atentie!! nu 10, nu 20, nu 50, nu 100 ci 12!!!!).
Exista unii oameni care sunt de parere ca tot H. Ionescu a mai facut un lot in 1952. Tot asa cred ca era o perioada propice manifestarilor de tip legionar, imperialist si anticomunist.... Cu siguranta o astfel de initiativa in acele timpuri era apaludata...
Ori e piesa originala, ori e o replica recenta.
Si apropo de faza cu numerotatul: mi-au trecut prin mana 2 piese cu numarul 6 sub an. In cazul in care H. Ionescu nu a facut cateva "seturi" de 12 le-as considera probe...
Exista unii oameni care sunt de parere ca tot H. Ionescu a mai facut un lot in 1952. Tot asa cred ca era o perioada propice manifestarilor de tip legionar, imperialist si anticomunist.... Cu siguranta o astfel de initiativa in acele timpuri era apaludata...
Ori e piesa originala, ori e o replica recenta.
Si apropo de faza cu numerotatul: mi-au trecut prin mana 2 piese cu numarul 6 sub an. In cazul in care H. Ionescu nu a facut cateva "seturi" de 12 le-as considera probe...
-
roantichitati

( Baterea acestor monede a inceput la 18 dec. 1940 . Nu au fost puse in circulatie fiind retopite ) - MBR . Monedele autentice batute in 40` nu aveau nici o cifra pe ele deci alea cu cifre sunt rebateri nu cele fara !!! Nu stiu daca moneda din imagine e o piesa autentica sau e o rebatere cu matrita originala , dar ma repet , alea batute in 40 nu au nici o cifra . Am avut o asemenea moneda in mana acum vre-o 8 ani , am studiat-o cu mare atentie si nu am avut vre-o indoiala asupra autenticitatii . Oricum privitor la pret , dupa parerea mea e aberant !!!
In acest caz nu conteaza cat costa...claus scrie:cat costa oare testul carbon 14?
Testul respectiv se foloseste doar la datarea materialelor organice.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor