curiozitate birlic
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
curiozitate birlic
http://www.okazii.ro/catalog/6088656/ob ... ATIVA.html
ce este cu moneda aceasta..mai sunt 10 zile si deja a ajuns la 520 euro..
nu colectionez emisiuni bnr-presupun ca asta este-, intreb din curiozitate...
ce este cu moneda aceasta..mai sunt 10 zile si deja a ajuns la 520 euro..
nu colectionez emisiuni bnr-presupun ca asta este-, intreb din curiozitate...
Nu numai tirajul mic e de vina. Nici macar acesta nu a fost pus in vanzare. La ghiseu nu au fost decat cateva bucati. In Iasi nu a fost adus nici un exemplar. Partea deranjanta a acestei licitatii e alta. Se potea folosi o fotografie facuta de posesor, nu una copiata de pe siteul monetariei. Dar tinand cont ca el zice ca are si certificatul, are sanse de a ajunge la pretul precizat de banivechi.andretty scrie:Chiar foarte ciudat probabil din cauza ca au un tiraj destul de mic... dar pretu lor in 2005 era de 100 lei si acum sare lejer de 500 euro...cine stie or fi din aur si suflate cu argint

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Moneda este suficient de rara pentru ca sa fie gasita greu de colectionarii dispusi sa plateasca mult pentru o piesa care le lipseste. Deci nu este nevoie sa fie de aur, se plateste raritatea si nu materialul. 100 de exemplare in plus insa ar fi limitat mult valoarea piesei (sunt suficiente piese cu tiraje de 250 exemplare care desi sunt cautate, totusi nu se plateste oricat pe ele).
Pentru aceasta piesa eu as miza ca licitatia se va incheia undeva intre 850-900 euro. Anul trecut se dadea cam cu 700 euro, acum a mai crescut...
Aceasta emisiune a fost prima pentru care am fost la BNR sa o cumpar. S-au pus in vanzare (in Bucuresti) suficiente ca sa cumpere toti cei care erau la coada cand s-a deschis ghiseul (chiar cate 2 bucati de persoana, pentru jumatate din cei prezenti). Cred ca s-au vandut atunci cam 30-50 bucati.
Pentru aceasta piesa eu as miza ca licitatia se va incheia undeva intre 850-900 euro. Anul trecut se dadea cam cu 700 euro, acum a mai crescut...
Aceasta emisiune a fost prima pentru care am fost la BNR sa o cumpar. S-au pus in vanzare (in Bucuresti) suficiente ca sa cumpere toti cei care erau la coada cand s-a deschis ghiseul (chiar cate 2 bucati de persoana, pentru jumatate din cei prezenti). Cred ca s-au vandut atunci cam 30-50 bucati.