Trimiterea bancnotelor in strainatate

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

miguelito

Trimiterea bancnotelor in strainatate

Mesaj de miguelito »

Am facut un schimb cu un colectionar din Portugalia si am primit 5 monede (comune) din perioada 1917-1924 plus o comemorativa bonus (1986 - accederea Portugaliei in UE). La schimb trebuie sa trimit 10 bancnote romanesti la fel de comune, de la cele din anii '40 fara filigran dar si 2 bancnote relativ recente (in lei vechi) din polimer. Asa ca le-am pus intr-un plic bine flancat de cartoane.

Azi-dimineata am incercat sa trimit prin intermediul serviciilor de curierar rapid international de la Posta Romana, dar am fost refuzat de diriginta de la OP3 din Bucuresti cand le-am spus ca plicul contine bancnote vechi.

Anterior, de la DHL mi s-a spus ca bancnotele si monedele sunt obiecte prohibite la ei.

Cum sa procedez? Se poate sa nu declar ce am in plic sau sa spun ca sunt documente vechi? Exista vreo firma de curierat care trimite si asa ceva? FedEx?
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb

http://ciclist.wordpress.com/
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Posta Romana, in plic recomandat cu confirmare de primire.
Nu cred sa te intrebe ce contine.
Daca te intreaba le spui ca sunt poze.
Sanse sa nu ajunga la destinatie: sub 1% .
In plus nu costa nici pe departe cat DHL, Fedex etc
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Probabil ati fost refuzat datorita bancnotelor noi. Intr-adevar este o regula la posta romana de a nu permite trimiterea in plic a banilor in circulatie.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
claus

Mesaj de claus »

eu am primit o moneda de 5 lei aruncata intr-un plic, fara niciun carton, etc...asa a trimis-o expeditorul, ma mir ca nu i-au zis nimic, se simtea clar la mana ca era ditamai moneda inauntru :)
miguelito

Mesaj de miguelito »

Nu e vorba de bancnote vechi sau noi. Cand au auzit ca este vorba despre bancnote m-au refuzat imediat atat DHL cat si posta. La posta, primul lucru despre care m-a intrebat a fost "ce contine?" si le-am spus ca bancnote vechi, retrase de mult din circulatie. Nici nu s-au uitat inauntrul plicului.

Deci sa inteleg ca ar trebui sa trimit fara sa le spun ce am in plic. Exista materiale care obtureaza scannerul celor de la posta (vama?) ca sa evit descoperirea bancnotelor?

Un confrate forumist imi povestea despre o folie de aluminiu. Daca pun bancnotele intr-un teanc de fotografii credeti ca este mai eficient? Sau mult carton? O revista?
"I always arrive late at the office, but I make up for it by leaving early" - Charles Lamb

http://ciclist.wordpress.com/
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

:lol: Acum ne cereti intr-un forum public sa va sfatuim cum sa pacaliti vama. Tare!
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
claus

Mesaj de claus »

de cand trimiterea de bancnote retrase nu este permisa? parerea mea e ca ati dat peste un angajat al postei nu tocmai binevoitor...
daca as fi in locul dvs. le-as spune ca plicul contine altceva, mai ales ca spuneti ca bancnotele nu sunt prea valoroase..

cum spuneam si in precedentul post, eu am primit o moneda de 5 lei aruncata intr-un plic si n-a mai zis nimeni nimic...
picard

Mesaj de picard »

miguelito scrie:....Un confrate forumist imi povestea despre o folie de aluminiu. Daca pun bancnotele intr-un teanc de fotografii credeti ca este mai eficient? Sau mult carton? O revista?
Folia de aluminiu va atrage atentia pein simpla existenta :lol:
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
KING_KOSON
**
**

Mesaj de KING_KOSON »

Obiecte Interzise

Dispozitii generale ce figureaza in Actele Uniunii Postale Universale,

Beijing 1999

Articolul 25

Trimiteri neadmise. Interdictii

<if>1. Trimiterile care nu indeplinesc conditiile cerute prin Conventie si Regulamente nu sunt admise.

<if>2. In afara exceptiilor prevazute in Regulamente, este interzisa introducerea obiectelor de mai jos in orice categorie de trimiteri:

5.Este interzisa introducerea monedelor, a biletelor de banca, bancnote sau valori la purtator, cecuri de calatorie, platina, aur sau argint, prelucrat sau nu, pietre pretioase, bijuterii si alte obiecte pretioase:

5.1 in trimiterile postei de scrisori fara valoare declarata; totusi, daca legislatia interna a tarilor de origine si destinatie o permite, aceste obiecte pot fi expediate in plic inchis ca trimiteri recomandate;

5.2 in colete fara valoare declarata schimbate intre doua tari care admit declararea valorii; in plus, fiecare administratie are posibilitatea de a interzice introducerea aurului in lingouri in trimiteri cu sau fara valoare declarata, provenind din sau avand ca destinatie teritoriul sau sau transmise in tranzit prin teritoriul sau; ea poate limita valoarea reala a acestor trimiteri.

Multumesc. :wink:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

UPU e una si legislatia noastra e alta. Poate fi chiar mai restrictiva. Oricum de ce multumiti?
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
KING_KOSON
**
**

Mesaj de KING_KOSON »

Obiecte Interzise: ROMANIA

SECTIUNEA X: PASTA DE LEMN SAU DIN ALTE MATERIALE FIBROASE CELULOZICE; DESEURI DE HIRTIE SAU DE CARTON; HIRTIE SI CARTON SI ARTICOLE DIN ACESTEA

4907 Bancnote, cecuri; actiuni sau obligatiuni, titluri similare; produse obscene, imorale etc.

SECTIUNEA XIV: PERLE NATURALE SAU DE CULTURA, PIETRE PRETIOASE SAU SEMIPRETIOASE, METALE PRETIOASE, METALE PLACATE CU METALE PRETIOASE SI OBIECTE DIN ACESTEA; BIJUTERII DE FANTEZIE, MONEZI

Capitolul 71: Perle naturale, de cultura, pietre pretioase sau semipretioase, metale pretioase, metale placate cu metale pretioase; bijuterii de fantezie, monezi

7101-7105 Perle naturale sau de cultura, pietre pretioase si semipretioase si similare

7106-7112 Metale pretioase, placate sau suflate cu metale pretioase

7113-7118 Bijuterii, articole de giuvaergerie si altele

SECTIUNEA XV: METALE COMUNE SI OBIECTE DIN ACESTEA

Capitolul 72: Fonta, fier si otel

Capitolul 73: Produse din fonta, fier si otel

Capitolul 74: Cupru si articole din cupru

7401-7419 Cupru

Capitolul 75: Nichel si articole din nichel

7501-7508 Nichel

Capitolul 76: Aluminiu si articole din aluminiu

Capitolul 77: Rezervat

Capitolul 78: Plumb si articole din plumb

Capitolul 79: Zinc si articole din zinc

Capitolul 80: Cositor si articole din cositor

Capitolul 81: Alte materiale comune; metalo-ceramice; articole din acestea

811230 Germaniu

Capitolul 82: Unelte si scule, tacamuri (cutite, linguri, furculite) din materiale comune; parti ale acestora

Capitolul 83: Articole diverse din metale comune

SECTIUNEA XXI: OBIECTE DE ARTA, DE COLECTIE SAU ANTICHITATI

Capitolul 97: Obiecte de arta, de colectie sau antichitati

Multumesc.:wink:
KING_KOSON
**
**

Mesaj de KING_KOSON »

berserkr scrie:UPU e una si legislatia noastra e alta. Poate fi chiar mai restrictiva. Oricum de ce multumiti?
Multumesc celor care citesc mesajul :D
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

conform legislatiei romanesti , legal (in romania,dupa cum stiti,legea este atat de ambigua...):
-nu am putea colectiona nimic in afara bancnotelor si monedelor in circulatie din romania
- nu putem sa facem nici un schimb extern prin posta,dar putem iesi cu o anumita suma in lei din tara,in buzunar,prin vama
-nu putem face schimburi (nu mai zic de vanzare sau cumparare) la targurile numismatice
-nu nu nu etc...
banivechi

Mesaj de banivechi »

In Rusia e si mai rau...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

cartelcoserv scrie:conform legislatiei romanesti , legal (in romania,dupa cum stiti,legea este atat de ambigua...):
-nu am putea colectiona nimic in afara bancnotelor si monedelor in circulatie din romania
- nu putem sa facem nici un schimb extern prin posta,dar putem iesi cu o anumita suma in lei din tara,in buzunar,prin vama
-nu putem face schimburi (nu mai zic de vanzare sau cumparare) la targurile numismatice
-nu nu nu etc...
Sunteti in eroare. Cred ca s-a discutat destul de lamuritor intr-un topic mai vechi. Nu s-ar organiza targurile daca ar fi ilegale, si cu atat mai mult n-ar fi pazite de fortele de ordine :D
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns