Jeton incoronare 1832 Ferdinand - Omegiu prezentat Sibiului

Monede medievale care au circulat pe teritoriul României.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC

marcus aurelius

Jeton incoronare 1832 Ferdinand - Omegiu prezentat Sibiului

Mesaj de marcus aurelius »

O piesa interesanta unde Ferdinand se intituleaza Mare Principe de Transilvania. Jetonul a fost emis cu ocazia incoronarii lui Ferdinand in anul 1832.
Fişiere ataşate
sibiu.JPG
sibiu.JPG (17.42 KiB) Vizualizat de 20328 ori
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

E de vanzare?
Daca da, va rog sa ma anuntati pe PM.

Permiteti-mi sa fac si o mica precizare, incoronarea lui Ferdinand I a avut loc la 2 martie 1835.
Probabil in 1837 (anul mentionat pe jeton) imparatul a facut o vizita la Sibiu...poate stie cineva mai bine. Aldor, nu ai documentatie ?
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Am vazut destul de multe astfel de piese, dar niciodata nu le-am studiat, pentru ca nu m-au interesat in mod deosebit. Din cate stiu sunt niste jetoane/monede comemorative care prezinta "omagiul orasului Sibiu pentru Imparatul Ferdinand". Sunt de 18 si 20mm. Exista si in aur.
Deci nu sunt "Krönungsjeton".
marcus aurelius

Bogdan R - Interesant ca se intituleaza imparat al Austriei si rege al Ungariei inainte de incoronare Sa fi fost co-regent ? . Dar aveti dreptate , a domnit intre 1835-1848. Nu , nu e de vanzare.
Aldor - Da probabil au fost emise in urma unei vizite a imparatului la Sibiu.

Iata si aversul cu legenda : Ferdinando Austriae Imperator Regi Hungariae ( de ce oare nu Rex ?) Magnus Primcipae Transylvaniae.
Fişiere ataşate
sibiu 2.JPG
sibiu 2.JPG (17.58 KiB) Vizualizat de 20281 ori
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Jetonul e din 1837 (MDCCCXXXVII), nu din 1832 cum l-ati datat dvs, deci e emis la doi ani dupa incoronare.
Cat despre Regi Hungariae (in loc de Rex), intr-adevar e o formulare mai neobisnuita si nu stiu cum s-ar putea traduce.
Ne-ar putea ajuta cineva ?
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

regi e forma de dativ singular de la rex,- is( de declinarea a 3 imparisilabica) iar in mod normal hungariae se acorda in gen numar si caz si fiind de declinarea I, in dativ face tot -ae.
toata inscriptia e in dativ
marcus aurelius

[quote="Bogdan R"]Jetonul e din 1837 (MDCCCXXXVII), nu din 1832 cum l-ati datat dvs, deci e emis la doi ani dupa incoronare.

quote]
Da , nu am fost atent. Daca va intereseaza piesa , una similara este si pe Okazii : http://www.okazii.ro/catalog/6125781/ob ... ITATE.html Este desigur o alta piesa.
PRONUMISMATICA
Site Admin

La d-l Lanz, ca l-am tot pomenit zilele astea, am vazut in acest an in total vreo 3-4 astfel de jetoane pana acum, pe ebay. Niciuna n-a sarit de 100euro, din cate tin minte.
marcus aurelius

La dl Lanz cu comisioane , posta si asigurare , ajunge tot la pretul acesta. Este destul de eronata informatia ca :"in licitatia cutare a obtinul nu's ce piesa , pretul de xxx." Cu toate taxele pretul e cu totul altul. Pe ebay intradevar nu sunt taxe si comisioane , insa cand vine vorba de expeditie in Romania.... auuu.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mira m-as. Am primit de ex. zeci de scrisori cu valoare declarata si niciodata n-am platit mai mult de 10-15 euro taxe pt. ele. Apoi banii se pot trimite cu paypal gratuit, iar daca nu accepta, atunci in plic, si daca nu accepta nici asta, atunci transfer - costa 15euro. Deci pentru o piesa de 100 euro in final cu toate cheltuielile incluse totalul n-ar trebui sa sara de 130euro nicicum.
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Am urmarit si eu pe ebay o piesa identica, s-a vandut la 86 $, acum vreo 2 ani...

marcus aurelius

Da, in cazul ebay este mai simplu si mai ieftin , insa la o licitatie se schimba situatia. Am facut precizarea. Am avut surpriza (neplacuta) ca la pretul de adjudecare de la unele case de licitatie sa existe taxe mari. Desigur depinde de suma, de felul de expeditie, etc.
PRONUMISMATICA
Site Admin

GLV

Mesaj de GLV »

Avem unul la vanzare si pe okazii numai ca...........

http://www.okazii.ro/catalog/6125781/ob ... ITATE.html

Daca nu ma insel este ala vandut pe ebay cu doi ani in urma.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Tot ce se poate. E pe okazii de (minim) cateva luni.
Scrie răspuns