Jeton incoronare 1832 Ferdinand - Omegiu prezentat Sibiului
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, BogdanC
- marcus aurelius

Jeton incoronare 1832 Ferdinand - Omegiu prezentat Sibiului
O piesa interesanta unde Ferdinand se intituleaza Mare Principe de Transilvania. Jetonul a fost emis cu ocazia incoronarii lui Ferdinand in anul 1832.
- Fişiere ataşate
-
- sibiu.JPG (17.42 KiB) Vizualizat de 20328 ori
E de vanzare?
Daca da, va rog sa ma anuntati pe PM.
Permiteti-mi sa fac si o mica precizare, incoronarea lui Ferdinand I a avut loc la 2 martie 1835.
Probabil in 1837 (anul mentionat pe jeton) imparatul a facut o vizita la Sibiu...poate stie cineva mai bine. Aldor, nu ai documentatie ?
Daca da, va rog sa ma anuntati pe PM.
Permiteti-mi sa fac si o mica precizare, incoronarea lui Ferdinand I a avut loc la 2 martie 1835.
Probabil in 1837 (anul mentionat pe jeton) imparatul a facut o vizita la Sibiu...poate stie cineva mai bine. Aldor, nu ai documentatie ?
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Am vazut destul de multe astfel de piese, dar niciodata nu le-am studiat, pentru ca nu m-au interesat in mod deosebit. Din cate stiu sunt niste jetoane/monede comemorative care prezinta "omagiul orasului Sibiu pentru Imparatul Ferdinand". Sunt de 18 si 20mm. Exista si in aur.
Deci nu sunt "Krönungsjeton".
Deci nu sunt "Krönungsjeton".
- marcus aurelius

Bogdan R - Interesant ca se intituleaza imparat al Austriei si rege al Ungariei inainte de incoronare Sa fi fost co-regent ? . Dar aveti dreptate , a domnit intre 1835-1848. Nu , nu e de vanzare.
Aldor - Da probabil au fost emise in urma unei vizite a imparatului la Sibiu.
Iata si aversul cu legenda : Ferdinando Austriae Imperator Regi Hungariae ( de ce oare nu Rex ?) Magnus Primcipae Transylvaniae.
Aldor - Da probabil au fost emise in urma unei vizite a imparatului la Sibiu.
Iata si aversul cu legenda : Ferdinando Austriae Imperator Regi Hungariae ( de ce oare nu Rex ?) Magnus Primcipae Transylvaniae.
- Fişiere ataşate
-
- sibiu 2.JPG (17.58 KiB) Vizualizat de 20281 ori
Jetonul e din 1837 (MDCCCXXXVII), nu din 1832 cum l-ati datat dvs, deci e emis la doi ani dupa incoronare.
Cat despre Regi Hungariae (in loc de Rex), intr-adevar e o formulare mai neobisnuita si nu stiu cum s-ar putea traduce.
Ne-ar putea ajuta cineva ?
Cat despre Regi Hungariae (in loc de Rex), intr-adevar e o formulare mai neobisnuita si nu stiu cum s-ar putea traduce.
Ne-ar putea ajuta cineva ?
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
-
stefan vasilita

- marcus aurelius

[quote="Bogdan R"]Jetonul e din 1837 (MDCCCXXXVII), nu din 1832 cum l-ati datat dvs, deci e emis la doi ani dupa incoronare.
quote]
Da , nu am fost atent. Daca va intereseaza piesa , una similara este si pe Okazii : http://www.okazii.ro/catalog/6125781/ob ... ITATE.html Este desigur o alta piesa.
quote]
Da , nu am fost atent. Daca va intereseaza piesa , una similara este si pe Okazii : http://www.okazii.ro/catalog/6125781/ob ... ITATE.html Este desigur o alta piesa.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- marcus aurelius

La dl Lanz cu comisioane , posta si asigurare , ajunge tot la pretul acesta. Este destul de eronata informatia ca :"in licitatia cutare a obtinul nu's ce piesa , pretul de xxx." Cu toate taxele pretul e cu totul altul. Pe ebay intradevar nu sunt taxe si comisioane , insa cand vine vorba de expeditie in Romania.... auuu.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Mira m-as. Am primit de ex. zeci de scrisori cu valoare declarata si niciodata n-am platit mai mult de 10-15 euro taxe pt. ele. Apoi banii se pot trimite cu paypal gratuit, iar daca nu accepta, atunci in plic, si daca nu accepta nici asta, atunci transfer - costa 15euro. Deci pentru o piesa de 100 euro in final cu toate cheltuielile incluse totalul n-ar trebui sa sara de 130euro nicicum.
Am urmarit si eu pe ebay o piesa identica, s-a vandut la 86 $, acum vreo 2 ani...
- marcus aurelius

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Tocmai a aparut unul pe ebay:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0244202405
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0244202405
Avem unul la vanzare si pe okazii numai ca...........
http://www.okazii.ro/catalog/6125781/ob ... ITATE.html
Daca nu ma insel este ala vandut pe ebay cu doi ani in urma.
http://www.okazii.ro/catalog/6125781/ob ... ITATE.html
Daca nu ma insel este ala vandut pe ebay cu doi ani in urma.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin