"Aici nu vorbeam de comert in toata regula ci de micul comert"
comertul,indiferent care,mare,mic,mai mic sau minuscul,se face pe baza unor reglementari legale si se plateste impozit pentru profitul obtinut.
"ce-ar insemna de exemplu sa n-ai voie sa vinzi nici prin consignatie?"
aveti voie sa vindeti prin consignatie si e legal.doua observatii.nu aveti voie sa vindeti ORICE prin consignatie,si spun asta referitor la anumite bunuri culturale mobile (vedeti legea 182) si,ca o persoana care m-am ocupat cu asa ceva si am avut controale,va pot spune ca,legal,trebuiesc indeplinite niste conditii si indeplinite niste formalitati cand se vinde ceva susceptibil de a face parte din patrimoniul national.iar incadrarea respectiva e mai mult decat ambigua.a doua observatie este faptul ca respectivele consignatii reprezinta un agent AUTORIZAT de comert si platesc impozit.
"Daca eu vand in felul asta, trebuie sa platesc cumva impozit? Teoretic vorbind."
teoretic vorbind,daca bunul este al dumneavoastra personal,platiti.nu dumneavoastra,ci consignatia in cauza.care si-a oprit acest impozit prin faptul ca v-a platit o suma (teoretic) mai mica . daca insa bunul in cauza a facut obiectul unei cumparari apoi a unei revanzari pentru obtinerea de profit,se incadreaza in alte articole de legislatie.
"Tot asa si intr-un targ cred ca este permisa vanzarea"
a crede e una,ce spune legea mot-a-mot e alta
"Asa nici okazii n-ar mai fi legal"
okazii se incadreaza in categoria "vanzari prin articole de mica publicitate" sau cam asa ceva.in aceasta privinta,legea ,ca orice lege romaneasca , este (iar) un pic ambigua.cine vinde printr-o asemenea varianta,poate invoca articolul 42 litera g din codul fiscal.nu am timp sa rascolesc mai mult prin legislatie,daca o fac pot gasi o multime de articole de legi care ,daca e sa le luam la bani marunti,imi dau dreptate.un jurist ar face-o mai bine.
sa nu uitam de o situatie relativ similara,petrecuta aici,respectiv cea referitoare la lista de persoane cu care am avut probleme in derularea tranzactiilor si modul cum a decurs respectivul incident.va spun din proprie experienta ca daca un "organ " pune ochii pe dumneavoastra,gaseste o gramada de articole de lege pe care,teoretic,le-ati (le-am) incalcat in constituirea colectiilor .e o vorba care spune ca traim in romania si aceasta ne ocupa tot timpul...