Am gasit si eu acest topic si(m-am gandit sa-mi spun si eu povestea aici) sperand sa nu plictisesc pe nimeni...
Deci,cum am inceput sa colectzionez eu monede...hmmm!!!
Pai sunt foarte nou in aceasta "treaba",nu am nici macar un an decand colectzionez si pot spune ca ii datorez acest lucru unui coleg de faculatate care involuntar m-a "determinat" sa colectzionez monede(acesta coleg este si el colectzionar la randul lui).Cred ca uneori lucrurile sunt cele care ne aleg pe noi si nu invers,sau cel puztin in cazul meu asa a fost cu monedele!
Acest coleg se ocupa cu vazarea de monede vechi,antichitatzi si,m-am gandit ca poate scot si eu ceva bani de pe urma monedelor vechi(pe vremea aia nu aveam nici cea mai mica notziune de numismatica)deci am hotarat sa fac rost de monede vechi si sa le vand acestui coleg.In fine,am ajuns acasa,am cotrobait peste tot,am intors casa pe dos si in final,dezamagit am cosnstatat ca tot ce aveam erau 3 monede din care 2 de argint,ambele distruse,din una lispea o bucata iar cealalta era agatzata.Moneda agatzata era un kreitzar din 1843,pe atunci,spre rusinea mea,credam ca valoreaza cine stie cat...
Bineinteles,l-am sunat pe acest coleg,i-am explicat ce monede am si am intrebat ce valoare au.Dezamagit de raspuns,sincer nu l-am crezut.Credeam ca este imposibil ca o moneda de argint din 1843,chiar si agatzata sa valoreze doar cativa lei ,adik valoarea ei in argint.
Nu cred ca are rost sa mai descriu toate amanuntele insa acest coleg al meu dupa ce a vazut multe mininui de la mine(monede agatzate,distruse) mi-a daruit o moneda romana Flavius Jovianus din 365,care spunea el ca nu valoreaza mult,si cred ca mi-a oferit-o doar ptr a ma convinge ca intradevar in numismatica vechimea nu reprezinta totul..Sincer,cum spunea cineva mai sus,mi se parea fascinant,ceva dincolo de puterea imaginatiei,ca eu sa detin o moneda de aproape 2000 de ani

Faptul ca am primit acea moneda romana cred ca m-a determinat sa devin colectionar!!!
Astfel cu cele cele 3 monede ale mele plus moneda romana primita cadou am inceput sa colectzionez eu monede.
In curs de o luna,raspandind vorba ,am reusit sa primesc de la cunoscuti multe monede si bancnote.Astfel la doar o luna dupa ce am inceput sa colectzionez,colectzia proprie incepea sa se contureze incet,numara acum aprox 140 de monede din diverse tari plus cateva bancnote romanesti si cateva straine.

Peste cateva luni am mai adaugat unele piese la colectzie,nimc senzational,insa,ptr mine,incepator,fiecare piesa este senzationala in felul ei

In momentul de fatza am ajuns doar la 180 de monede,2 medalii,un jeton si vreo 40 de bancnote(stiu ca nu cantitatea conteaza ci calitatea)dar ptr mine fiecare piesa are misterul ei,si de colectzionat,sincer le colectzionez in primul rand ptr valoare istorica pe care fiecare piesa o are in parte,pe urma ptr frumusetze si in final ptr valoare!!!
Prin prisma acestui mesaj,profit de ocazie si ii felicit pe totzi colectzionari de monede de pe forum.Sanatate si multa bafta la "strans" !!!