identificare medalie

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

marinalex
**
**

identificare medalie

Mesaj de marinalex »

Salutari. Vroiam sa stiu daca aceasta medalie e o medalie comemorativa 1941-1945, sau ma insel? si de pamblica ce ziceti, e cea originala? mersi

Imagine
andretty

Mesaj de andretty »

Crucea Comemorativa a celui de-al doilea Război Mondial, 1941-1945
Si pamblica ar trebuii sa arate ca in poza
Fişiere ataşate
6135991_1.jpg
6135991_1.jpg (4.97 KiB) Vizualizat de 17788 ori
SuperNike
**
**

Mesaj de SuperNike »

Da este Medalia Crucea Comemorativa a celui de-al doilea Razboi Mondial 1941-1945 ,in privinta panglicei este originala medaliei
Ultima oară modificat 23 Iul 2008, 12:01 de către SuperNike, modificat 1 dată în total.
Cel slab se ascunde in spatele unui nume. Cel puternic si-l creeaza
marinalex
**
**

Mesaj de marinalex »

deci pamblica este originala sa inteleg? mersi pt raspunsuri
SuperNike
**
**

Mesaj de SuperNike »

da este foarte probabil
Cel slab se ascunde in spatele unui nume. Cel puternic si-l creeaza
marinalex
**
**

Mesaj de marinalex »

ok, mersi. am intrebat pentru ca am cumparat-o de la un prieten dar inca nu am primit-o, si de aceea eram curios.
andretty

Mesaj de andretty »

Este pamblica originala, dar destul de "imbatranita" iar din cunostintele mele la o medalie pamblica face o buna parte din pret.Pe medalie in starea in care se afla nu as da mai mult de 15-20 lei
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Domnilor NU exista cuvantul "pamblica" in romana. Verificati DEX-ul. Corect este panglica.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Este o piesa normala cu panglica buna , nu imbatranita cum spunea cineva mai sus.
Este posibil ca panglicile sa aiba nuante diferite,unele sunt mai deschise la culoare asa cum este in cazul piesei dv.
Dar cel mai bine verificati nuanta panglicii de pe avers cu cea de pe revers, daca sunt identice inseamna ca asa e culoarea ei. Daca sunt diferente atunci probabil ca a stat la soare si a fost decolorata.
andretty

Mesaj de andretty »

Daca nu aveti piesa in fata domnule cum puteti sa va dati seama daca panglica este sau nu imbatranita?
Mai intai imi contraziceti parerea, iar apoi ii spuneti sa verifice daca culoarea panglici de pe avers corespunde cu cea de pe revers.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Nu inteleg de ce va ratoiti la mine!
Avem numai conceptii diferite ceea ce priveste starea panglicii!
Pt mine o panglica imbatranita inseamna daca si materialul in consistenta lui este afectat, nu numai culoarea!
Daca ati fi spus ca este decolorata , nu v-as fi contrazis.
andretty

Mesaj de andretty »

Da chiar nu m-am ratoit ci doar am intrebat....!
Fiecare cu parerea sa dar asta nu inseamna ca ce am spus eu este gresit si ce ati spus dvs este bine.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Cum am mai spus, prin panglica imbatranita inteleg altceva decat dv!
O panglica imbatranita nu trebuie sa fie neaparat decolorata! Murdara, patata, da, dar nu neaparat decolorata! Panglicile imbatranite se scamoseaza si se rup repede,nu mai prezinta elasticitatea pe care piesa de mai sus o are(se vede ca sta frumos, intinsa)! O panglica imbatranita,intinsa pe bareta precum este cea din poza s-ar fi desfacut.
Iar ceea ce priveste efectiv modelul acesta de panglici nu cred ca imbatranesc asa de repede deoarece sunt noi si sunt facute din altfel de fibre decat cele vechi. Poate daca este purtata si expusa excesiv luminii solare pe timp indelungat, probabil atunci da, dar nu stiu exact pt ca nu am incercat!
Mai este si posibilitatea nuantei, personal am 2 piese cu panglici de culoare, pardon , nuante diferite si am vazut la un prieten si o a 3-a varianta de culoare mult mai inchisa decat piesele mele.
andretty

Mesaj de andretty »

Nu cred ca expunerea excesiva la lumina sau purtarea indelungata sunt singurii factori, probabil a fost si spalata.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

:D Ma faceti sa rad, numai la ideea ca cineva isi da atata interes sa desfaca panglica de pe bareta unei piese noi si relativ comune, si sa o mai si spele... :D :D :D
Mai mare munca sa o puna la fel de intinsa inapoi.Ati vazut cum sunt prinse panglicile pe piesele moderne?
Din lipsa de ocupatie poate ca da...dar este mai mare daraua decat ocaua, mai bine cumpara alta... dar ma rog ar fi si asta o posibilitate! :lol:
Scrie răspuns