Ebay - noutati ciudate feedback

O 'bază de date' cu persoane pe care probabil e mai bine să le evitați când vindeți / cumpărați / faceți schimburi.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
marcus aurelius

Ebay - noutati ciudate feedback

Mesaj de marcus aurelius »

Acum recent am ochit o piesa pe ebay. Nimic nou. Totul banal. Vanzatorul cu peste 500 de feedback-uri 100% pozitive, iar la graficul pe luni cu cate feedback-uri a primit, numai pozitive. Din nou in regula, sunt linistit. Din curiozitate dau pe feedback, sa vad de curiozitate ce alte piese a mai vandut. Surpriza!?! Userul are 3 negative doar cat am avut rabdare sa caut si culmea primite in ultimele 2 luni. Totusi la "grafic" (cel din stanga de sub avatarul userului) nu aparea nici un negativ. Am mai descoperit si cateva negative pe care le-a primit, pe care si le-a rezolvat de comun acord cu cel cu care a incheiat tranzactia. Bizar, nu ? De ce nu apar negativele??? E vreo gaselnita ebay mai noua ?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Si pe okazii la peste 200-300 de pozitive, un negativ nu mai este semnalat (nu mai reiese din procent) pentru ca exista o limita de calcul la procent care duce la rotunjire. Probabil e ceva similar.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Din cate stiu, conform noului regulament pe ebay se iau in calcul la feedback numai negativele primite cu maxim un an in urma. Cum a trecut anul, negativul nu mai este contorizat. Despre alte schimbari nu am cunostinta, dar dupa cum ii stiu pe cei de la ebay, nimic nu e exclus.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Stiu ca 3 negative la 500 nu afecteaza procentajul. Ar trebui sa aiba 5 ca sa-i scada la 99%. Este vorba de "graficul" unde apare cate negative, neutre si pozitive are fiecare user. Aldor negativele au fost luate in urma cu o luna ar trebui sa apara in grafic...
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Mai nou la ebay se iau in considerare la procentaj pe langa calificativele negative si feedbackurile neutrale!
Vanzatorii nu mai pot lasa feedbackuri negative ! Dar daca vanzatorul poate sa dovedeasca ca a primit pe nedrept negativul , ebay nu le ia in considerare.
Mai sunt unii asa zisi anarhisti care isi fac usere pe ebay numai ca sa imparta negative la vanzatori-este o problema cunoscuta si de ebay. Daca intervine acest caz atunci ebayul sterge sau nu ia in considerare aceste calificative.
Sau in alt caz, daca vanzatorul este serios, are calificativ peste 1000 , nu are negative si primeste negativ de la un cumparator care are la randul lui negative multe atunci ebay verifica situatia si in cele mai multe cazuri sterge feedbackul lasat de cumparator.
Scrie răspuns