Targul Colectionarilor IASI, 24-27 iulie 2008

Aici vă puteți anunța colegii colecționari despre unde și când se va ține următorul târg numismatic sau va puteți spune părerea despre ultimul târg numismatic care a avut loc.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

sigmaringen1

Targul Colectionarilor IASI, 24-27 iulie 2008

Mesaj de sigmaringen1 »

In Iasi, pe strada Lapusneanu, intre 24 si 27 iulie "Targul Colectionarilor". Monede , bancnote, carti postale, antichitati, mobilier etc.
Deocamdata atat stiu , atat scriu :lol:
luc

Mesaj de luc »

cezarika1
**
**

Mesaj de cezarika1 »

Exponate puţine, preţuri cam mari, vânzători impertinenţi. Asta-i concluzia mea.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

cezarika1 scrie:Exponate puţine, preţuri cam mari, vânzători impertinenţi. Asta-i concluzia mea.

Puteti da niste exemple...?
vladmario

Mesaj de vladmario »

Am trecut si eu pe la tirg. Primele doua tirguri de la Iasi, cele din Copou, de acum citiva ani, au fost cel putin de cinci ori mai interesante decit oricare din tirgurile de pe strada Lapusneanu. Acum numismatica este foarte slab reprezentata, din pacate.
Practic, sint aceleasi piese ce erau la vinzare si acum un an (doar ca ce era mai bun s-a vindut intre timp).
In ceea ce priveste vinzatorii impertinenti, unul m-a invitat sa vin mai tirziu, ca acum are aglomeratie si e atent sa nu i se fure ceva, asa ca nu poate sa ma lase sa ma uit la nimic!?
Despre preturi, si asa, si asa. Vreo doi comercianti (zic comercianti, fiindca nu mi-au parut colectionari, actuali sau macar fosti) mi-au lasat impresia ca erau sincer convinsi ca tocmai s-a intilnit hotul cu prostul.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Tudor C scrie:
cezarika1 scrie:Exponate puţine, preţuri cam mari, vânzători impertinenţi. Asta-i concluzia mea.

Puteti da niste exemple...?
:roll: Solicitarea de exemple presupune ca dl. cezarika1 fie cunoaste numele vanzatorilor fie are un plan de locatie pentru a indica exact pe cei impertinenti.

Lasand la o parte dificultatile de identificare, am mai dat si eu din cand in cand peste vanzatori impertinenti (nu la Iasi), dar ce e drept e ca sunt exceptii si nu regula. Oricum, nici eu nu pot da exemple, dar asta nu inseamna ca nu exista astfel de situatii.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

andi_codescu scrie: :roll: Solicitarea de exemple presupune ca dl. cezarika1 fie cunoaste numele vanzatorilor fie are un plan de locatie pentru a indica exact pe cei impertinenti.
:lol: :lol: Ma refeream la exemple de situatii...nu de vanzatori...si la exemple de exponate, preturi...

Oricum, nu-mi pare rau ca nu am trecut pe la targ, desi m-am aflat in Iasi... :twisted:
vasil

Mesaj de vasil »

Dupa 3-4 targuri la Iasi unde nu am gasit mai nimic am ajuns la concluzia ca nu merita deplasarea. Targuri in Copou oare nu se mai fac? Mai bine un singur targ anual decat 4-5 lesinate.
cezarika1
**
**

Mesaj de cezarika1 »

Ce să fac dacă nu-i cunosc după nume? Vreau să spun că in timp ce mă uitam printr-un clasor, unul m-a întrebat pe un ton superior şi cam la mişto dacă vreau realmente să cumpăr ceva sau doar îmi clătesc ochii.
Un altul mi-a spus să nu-i ating exponatele, ci să mă uit de la distanţă.
Oricum, târgul mi-a lăsat un gust amar.
GLV

Mesaj de GLV »

cezarika1 scrie: Vreau să spun că in timp ce mă uitam printr-un clasor, unul m-a întrebat pe un ton superior şi cam la mişto dacă vreau realmente să cumpăr ceva sau doar îmi clătesc ochii.
Un altul mi-a spus să nu-i ating exponatele, ci să mă uit de la distanţă.
.
Si mie mi s-a intamplat ca un negustor sa ma trimita la muzeu sa platesc bilet daca vreau sa vad ceva .In schimb cand au la masa lor pe cineva la costum si cu borseta isi ia cusma in mana si pozitia ghiocel.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Probabil unii sunt depasiti de evenimente. Astazi orice pusti cu blugii rupti si camasa pe-afara poate fi bogat si orice "costumat cu borseta" :D (mi-a placut aia cu "pozitia ghiocel") poate fi orice, inclusiv un escroc. Asa ca ....
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Am un prieten la Bucuresti tot colectionar. Cand mergem impreuna la un targ ne facem ca nu ne cunoastem deoarece el este cunoscut ca are bani si vanzatorii ridica automat pretul cand le viziteaza standul! De aceea stau in umbra lui vad ce-l intereseaza(sau ma suna pe mobil) si cumpar eu piesele.
Pentru linistirea dealerilor care citesc topicul-asta se intampla rar,numai cand sunt in vizita prin Bucuresti ! :lol: :wink:
Texte de genul celor enumerate mai sus , am auzit si eu cu tona, dar la targuri decuplez bunul simt pt ca este in interesul meu sa achizitionez ceva!
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Ca veni vorba: la unul din targurile de la Sutu un vanzator oferea o moneda austriaca comuna din aur de 3 grame si ceva cu 200 euro. Cand i-am spus unui prieten ca pe moneda aia se cere 200 euro a replicat "da' ce? aici vindem dinti?" :D Ce stim noi? Ca doar cascam ochii pe acolo ;)
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

cezarika1 scrie: Oricum, târgul mi-a lăsat un gust amar.
Cezar, pe mine targurile de aici de la noi din oras ma lasa de mult timp cu un gust amar (inca tanjesc si acum dupa targurile din Copou). Dar am avut grija sa mi-l indulcesc cu cate o prajutura pe terasa la Tuffli, si sa-mi racoresc sufletul cu cate o cola cu gheata. Cat despre peroanele expozante... Majoritatea dintre comercianti sunt prezenti la fiecare editie (si m-am invatat cu "mofturile" fiecaruia) asa ca nu am avut de ce stramba din nas.
Ca si rezultat, dupa 2 zile de hoinareala, o moneda falsa, o moneda 20 mark DDR si cateva fotografii cu pionieri.
In rest doar discutii alaturi de prieteni comuni. Pacat ca ai fugit repede. :D
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
picard

Mesaj de picard »

Vanzatorii nostri se stramba si mai ales cand vrei sa negociezi. La mine asta face parte din farmecul mersului la trag.

Daca vad ca vreau sa negociez incep sa-mi tina lectii. Mi se pare chiar jigitor sa-si imagineze ca nu stiu ce vreau sa cumpar.

Ma gandeam ce frumos ar fi sa avem comercianti ca cei din Maroc care nu vor sa-ti vanda marfa la pretul cerut initial de ei. E un soi de lipsa de respect a nu incerca sa negociezi cu ei.
Ultima oară modificat 30 Iul 2008, 13:51 de către picard, modificat 1 dată în total.
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Scrie răspuns