Marea Britanie schimba monedele

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

banivechi

Mesaj de banivechi »

De acord. Mai ales cele dinainte de sistemul zecimal.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Stie cineva daca noile monede au inceput sa circule efectiv si daca se pot gasi cu usurinta ?
Agentul 007
**
**

Mesaj de Agentul 007 »

Mie imi plac toate monedele. Ma refer la cele moderne. Pentru mine toate sunt frumoase. Fiecare le considera dupa gusturile sale. Gusturile nu se discuta. Intradevar unele au un design mai uratel dar mie imi plac.

@ Sorin70. Sorine tu esti prin strainatate?
Normal ca s-a trecut la RON. De la 1 Ian 2007 circula efectiv doar RON-ul.

Doar monede de 1 ban nu se prea gasesc. Asta doar ca sa aiba de unde ciordi vanzatorii. pt 1 ban in plus iti ia dupa plac alti 4 sau 9 in plus.
Ciordin asa de la unul de la altul se aduna si se aduna si se imbogatesc.
Maritud77

Mesaj de Maritud77 »

sorin70 scrie:Stie cineva daca noile monede au inceput sa circule efectiv si daca se pot gasi cu usurinta ?
Agentul 007 scrie:@ Sorin70. Sorine tu esti prin strainatate?
Normal ca s-a trecut la RON. De la 1 Ian 2007 circula efectiv doar RON-ul.
@007. Daca citeai topicul de la inceput vedeai ca este despre noile monede britanice, nu despre RON.
KING_KOSON
**
**

Mesaj de KING_KOSON »

"The new designs will enter circulation gradually throughout the year." It is normal practice for banks to order coins from the Royal Mint to satisfy public demand, which fluctuates over the course of the year. The current coin designs will remain in circulation and as legal tender for the foreseeable future.

http://www.royalmint.com/newdesigns/des ... ealed.aspx
sorin70

Mesaj de sorin70 »

KING_KOSON scrie:"The new designs will enter circulation gradually throughout the year." It is normal practice for banks to order coins from the Royal Mint to satisfy public demand, which fluctuates over the course of the year. The current coin designs will remain in circulation and as legal tender for the foreseeable future.

http://www.royalmint.com/newdesigns/des ... ealed.aspx
Asta am vazut si eu pe site.
Ma interesa o informatie de la cineva care a vizitat sau care locuieste in Marea Britanie.
cristoph

Mesaj de cristoph »

Imi plac si mie noile monede emise , ma bucur ca au luat aceasta decizie , dar nu cumva are legatura cu o intentie a UK de a trece in viitor la euro :?:

Cat despre monedele romanesti aflate in circulatie cred ca sunt foarte urate. Preferam teme istorice , monumente din Romania sau orice altceva .

Deja cred ca stiu cum o sa arate monedele euro in Romania : identic cu ce avem acum doar ca se schimba fata monedelor.

Pacat.
drmau

Circulatie

Mesaj de drmau »

Eu stau in UK si inca n-am vazut noile monezi in circulatie. Am retinut ideea si cand o voi intalni pe prima anunt.
Ca fapt divers ... bancnotele pe aici sunt groaznic de rufoase - nici nu v-ar veni sa credeti. Uneori sunt rupte si lipite cu banda adeziva sau tocite pana par spalate :-) Am avut probleme in tara cu bancnote UK tocmai pt ca sunt scrise, rupte, murdare...
O alta informatie: in Scotia (si in Irlanda) circula bancnota locala - scoasa de banci locale (mai mult sau mai putin locale ca ele sunt si in Australia sau Canada - e.g. Royal Bank of Scottland). Aceste bancnote nu sunt acceptate ca legal tender decat in Scotia. In restul lumii (inclusiv Ro) in functie de intelegeri sau casa de schimb (si atunci cu un comision... brrrr).
Ceea ce e interesant cu aceste bancnote e ca unele sunt interesante. De exemplu una a avut un jucator celebru de golf pe ea (nu ma intrebati care...). Daca sunteti curiosi si Aldor este de acord incerc sa postez cateva interesante in albumul de imagini.
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
Mihai

Mesaj de Mihai »

jucator celebru de golf pe ea
Jack Nicklaus. Unul dintre cei mai mari jucatori de golf, daca nu cel mai mai mare. A inceput prin anii 60 si a incheiat cariera in 2005.
GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Mesaj de GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL »

Eu am primit in toamna anului 2007 , in Anglia, pe aeroportul din Luton, ca si rest o bancnota de 5 lire emise in anul 2002 , la Edinburgh , de BANK OF SCOTLAND avind pe fata ( recto ) portretul lui SIR WALTER SCOTT iar pe verso o imagine cu industria petroliera ( oil and energy ).
Am adaugat la colectia mea si aceea bancnota care era in stare XF.
Deci mai sunt in circulatie si bancnote emise de BANK OF SCOTLAND.
drmau

Mesaj de drmau »

GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie:Eu am primit in toamna anului 2007 , in Anglia, pe aeroportul din Luton, ca si rest o bancnota de 5 lire emise in anul 2002 , la Edinburgh , de BANK OF SCOTLAND avind pe fata ( recto ) portretul lui SIR WALTER SCOTT iar pe verso o imagine cu industria petroliera ( oil and energy ).
Am adaugat la colectia mea si aceea bancnota care era in stare XF.
Deci mai sunt in circulatie si bancnote emise de BANK OF SCOTLAND.
Chiar multe... la un momentan gasisem pe site-ul lor lista emisiunilor dar am ratacit link-ul... Era interesant. Daca il gasete cineva poate il posteaza.
RBS eu am 1 pound parca 1999 (bancnota!), 20 £ cu aniversarea reginei mama, 5,10,20 2007 cu poduri scotiene faimoase, 10 £ aUNC inseriate...
E greu sa le prinzi aUNC pt ca nu am reusit sa aflu cum le pot lua in aceata stare de la banca iar asa cum v-am spus in circulatie sunt fff rufoase... jalnice.
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
KING_KOSON
**
**

Mesaj de KING_KOSON »

JACK NICKLAUS cu autograf :wink:

LINK
drmau

Primul 1 penny 2008 - varianta nou

Mesaj de drmau »

Azi nepotul meu a primit primul 1 penny 2008 din noua serie. Ca seturi de monetarie sunt aparute de mult dar este prima data cand il vad in circulatie.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Le-a luat aproape 4 luni sa apara in circulatie.
Cum scoate cate unul capul cum il insfaca cate un colectionar. :lol:
andretty

Mesaj de andretty »

Scrie răspuns