Data de emisiune : 18 Mai 1906
Bancnota este intr-o stare foarte buna, zic eu. N-am mai vazut-o intr-o stare mai buna, nici pe net, nici in catalog...
Mici imperfectiuni pe mijloc si in margini (cateva pete, pliuri, rupturi aproape insesizabile) si din pacate acel "Rodica" scris de mana in partea de sus, care am incercat sa-l sterg cu guma dar fara rezultate....
Am si eu un pret in cap, dar vreau sa aud si alte pareri...
Ultima oară modificat 05 Aug 2008, 18:11 de către rc2008, modificat 1 dată în total.
Falsificatorii acestor bilete, acei cari vor fi intrebuintat bilete false, complicii lor, precum si acei care vor fi incercat a comite asemenea fapte, vor fi pedepsiti conform legilor penale.
Eu cel putin n-am spalat-o...ce s-a intamplat cu ea inainte sa ajunga la mine nu stiu....stiu doar ca am cumparat-o acu cativa ani buni cu 500.000 lei din piata de la rusi...
Poate din cauza faptului ca se afla in 2 folii pare mai stearsa....
Falsificatorii acestor bilete, acei cari vor fi intrebuintat bilete false, complicii lor, precum si acei care vor fi incercat a comite asemenea fapte, vor fi pedepsiti conform legilor penale.
Si eu ma gandeam la fel, dar am zis sa nu o supraapreciez si sa mai cer si alte pareri....mersi de raspuns
Cum as putea sa-mi dau seama daca e spalata ?? In afara de faptul ca se rotunjesc colturile, se decoloreaza la pliuri, se aplatizeaza foaia, etc....Mai sunt si alte "simptome" ?
Eu am observat ca cele care au fost spalate in general au un miros specific de anumiti detergenti sau cu ce au fost spalate.Daca o mirositi poate va dati seama.
Daca nu va deranjeaza o sa mai pun in topicul asta bancnote cu acelasi scop si anume doresc niste pareri cu preturi aproximative...
Kronen-urile austriece fac cateva RON/buc, sunt foarte comune, cea de 20 shilling face cam 10RON.
Bancnota de 20 korun, la fel, cativa RON. Pe celelalte nu le cunosc.
Serbia 10 dinari 1893 (?) anulata - in jur de 25-30 de dolari. Incercati sa vedeti daca e un fals. Am vazut destul de multe la emisiunea aceasta.
Franta - 1.000 franci 1939 - poza e cam intunecata - spre 40-50 dolari, o estimare doar. Vedeti daca prezinta intepaturi (pin-holes), majoritatea pieselor au asa ceva. Daca nu are nicio intepatura, valoarea mai mult, dublu chiar.
Austria - 20 silingi (1945, cred) - nu sare de 10-12 RON, parerea mea.
10 dinari serbia nu pare a fi falsa....am ochiul destul de format....are filigran + m-am uitat destul de atent la ea si nu pare a fi nimic suspect, nimic grosolan, nimic "tras de par" etc
bancnota de 1000 de franci in schimb are 4 gaurele fff. mici in extrema din dreapta... 2 mici de tot, si 2 un pic mai mari....aceste gaurele mie personal nu-mi par a fi intentionate sau ceva de genul acesta....nu stiu ce sa zic...
Cam la ce pret se ridica bancnota de 1000 lei 1934 aUNC ??
Si cea de 5.000.000 lei 1947 XF+ ??
Nu-mi dati si mie un raspuns la intrebari, va rog ?
Ok, multumesc. Si eu am luat una cu 120 RON. Dar nu pot sa zic ca e chiar XF+...mai degraba un VF+...
Cea pe care o aveam inainte era vai de capu ei...in 2 parti lipita cu scoci, patata, etc...
V-as ruga sa-mi dati un pret estimativ si la urmatoarele bancnote turcesti UNC:
Multumesc anticipat