moneda ciudata

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
sebii

moneda ciudata

Mesaj de sebii »

Am primit recent o moneda tare ciudata, si zic eu ca am vazut destule pana acum. Din pacate nu am scaner acum sa o pun dar poate din descriere poate isi da cineva seama.
Multumesc anticipat
Pe o parte are scris cu caractere latine si litere mari DALMA. /E T/ ALBAN si deasupra pare sa fie o floare, alcva nu are nici scris nici desenat pe partea aceasta. Cealalta este mai complexa: are la mijloc un tigru sau ceva asemanator inconjurat de ceva ce par a fii niste flacari iar pe margini apare SAN*MARC*IEN sau Ven acolo nu imi pot da seama ca e tocita iar jos are o liniuta sub care este scris ceva dar nu pot descifra. Moneda are aprox. 25 mm, o forma aproape circulara, dar baterea seamana cu cea a monedelor antice adica este neregulata(sau medievale), av fata de rv etse rotit cu 90 grade, iar materialul are o culoare rosiatica, posibil un amestec cu cupru.
Mai multe detalii nu stiu ce sa mai dau. POate cineva isi da seama
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Trebuie sa fie un soldo batut la Venetia pe la sfarsitul sec. XVII.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aproape sigur este 1 Soldo Venetia (aprox 1680) emis pentru Dalmatia si Albania (colonii venetiene, se pare, pe atunci). Trebuie sa aiba 28 mm diametru, si e din cupru.
Valoare in jur de 10-15 euro. Nu e o moneda rara, pentru italieni astea sint ca si kreuzerii 1816 la noi.
Imagini gasesti la pagina 7 aici: http://www.maxcarrara.it/numismatica/li ... t%20ven%22
sebii

Mesaj de sebii »

Scrie răspuns