rog identificare monede romane/bizantine(?)

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Decebal_
*
*

rog identificare monede romane/bizantine(?)

Mesaj de Decebal_ »

Buna ziua,

Sunt incepator in numismatica. Am descoperit recent acest forum si pot spune ca mi-a facut placere sa citesc discutiile voastre. :)

Am doua monede antice si una medievala (cred) pe care nu reusesc sa le identific si fac apel la vastele voastre cunostinte.

Prima moneda am indentificat-o pe wildwinds ca fiind un dinar de argint vespatian ( http://www.wildwinds.com/coins/ric/vesp ... 0043.8.jpg )
dar nu pare a fi de argint de aceea am dubii. Ultimele doua sunt in stare foarte proasta asa ca nu am pretentii prea mari. :lol:

Va multumesc anticipat

Imagine

Imagine[/img]
Ultima oară modificat 16 Aug 2008, 19:57 de către Decebal_, modificat 1 dată în total.
danutz

Mesaj de danutz »

a treia pare sa fie bizantina :roll:
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Nu trebuie sa aveti nici un dubiu, toate sunt autentice. Argintul face patina aceasta in functie de solul sau locul in care a stat. Da primul este un denar Vespasian, al doilea este tot un denar Hadrian, cu revers Adventus Aug. , iar a treia moneda este un follis bizantin cel mai probabil Iustin al II lea.
Decebal_
*
*

Mesaj de Decebal_ »

Va multumesc pentru raspunsurile rapide.

Pentru a treia moneda chiar nu ma asteptam la o identificare datorita starii avansate de degradare.
Scrie răspuns