Lamurire moneda interbelica
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Lamurire moneda interbelica
Daca stie cineva din ce cauza prezinta aceasta moneda aceste urme. Par trasate simultan si nu stiu la ce ar fi putut folosi. De ce s-ar dori o astfel de transformare?! Multumesc anticipat.
- Fişiere ataşate
-
- 20 lei 1930 fata.jpg (80.46 KiB) Vizualizat de 8164 ori
-
- 20 lei 1930 revers.jpg (68.26 KiB) Vizualizat de 8164 ori
-
Tudor C
A fost demonetizata. Un alt exemplu il puteti vedea aici:
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... monetizata
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... monetizata
Acele dungi paralele au fost aplicate la demonetizari gen 50-100 lei 1936-'38.
Piesa din imagine e un ''20 lei - Hora'', cred ca cineva s-a jucat cu ea (presa, ciocan de forja sau chiar dalta) pt. ca aceasta moneda nu a fost demonetizata oficial.
Piesa din imagine e un ''20 lei - Hora'', cred ca cineva s-a jucat cu ea (presa, ciocan de forja sau chiar dalta) pt. ca aceasta moneda nu a fost demonetizata oficial.
Ultima oară modificat 18 Aug 2008, 17:48 de către ZAR, modificat de 2 ori în total.
-
Tudor C
Nici eu n-am mai vazut asa ceva, dar daca s-a jucat cineva cu moneda, nu cred c-a facut-o cu dalta...ZAR scrie:Acele dungi paralele au fost aplicate la demonetizari gen 50-100 lei 1936-'38.
Multumesc pentru raspunsurile in urma carora m-am documentat putin in privinta demonetizarii. In urma cautarilor am gasit urmatoarea prezentare: "Monedele lui Mihai din 1930 au circulat relativ puţin, datorită detronării sale de către propriul tată, Carol al II-lea, în acelaşi an.".
Este o moneda distrusa sa spunem "accidental" , "intamplator" sau demonetizata?
Este o moneda distrusa sa spunem "accidental" , "intamplator" sau demonetizata?
Pesrsonal as zice ca a fost demonetizata din greseala (intamplator). E posibil sa fi ajuns intr-un lot de modede care au fost demonetizate ofiacial.
(Prin 1999 inca mai soaseu la banci monede de 3 lei 1966 printre cele de 100 lei 1991)
(Prin 1999 inca mai soaseu la banci monede de 3 lei 1966 printre cele de 100 lei 1991)
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Mie moneda imi pare ok. A stat zeci de ani intr-un mediu ostil, am si eu ceva ce arata la fel: un 5 lei 1930 gasita sub podelele unui subsol. Moneda e foarte interesanta, as fi curios daca distanta intre linii e aceiasi ca la monedele "clasice" demonetizate - nichelul 50 si 100 lei Carol II.
Sinteti dispus pentru o vinzare/schimb?
Sinteti dispus pentru o vinzare/schimb?