Rog un pret informativ la bancnota de 20 lei din 1906
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Multumesc de raspuns
Am o intrebare pe care o s-o pun tot pe topicul asta....
Am o bancnota de 10.000 (Zehntausend Kronen) coroane din 2 noiembrie 1918 care are reversul identic cu aversul (singura diferenta e ca pe o parte apare stampila cu "DeutschOsterreich" si pe cealalta apare seria).
Eu am tot cautat pe net dar nu m-am lamurit....am gasit la aceasta bancnota 2 tipuri de reversuri : unul cu TIZEZER KORONA si altul mai simplu in care este scrisa valoarea nominala pe mijloc-sus si dupaia repatata pe mijloc jos)
Problema la bancnota mea este ca reversul ei nu corespunde cu niciunul din astea 2...
E posibil sa fie un fals sau exista si varianta asta de emisiune ??
Am o intrebare pe care o s-o pun tot pe topicul asta....
Am o bancnota de 10.000 (Zehntausend Kronen) coroane din 2 noiembrie 1918 care are reversul identic cu aversul (singura diferenta e ca pe o parte apare stampila cu "DeutschOsterreich" si pe cealalta apare seria).
Eu am tot cautat pe net dar nu m-am lamurit....am gasit la aceasta bancnota 2 tipuri de reversuri : unul cu TIZEZER KORONA si altul mai simplu in care este scrisa valoarea nominala pe mijloc-sus si dupaia repatata pe mijloc jos)
Problema la bancnota mea este ca reversul ei nu corespunde cu niciunul din astea 2...
E posibil sa fie un fals sau exista si varianta asta de emisiune ??
Falsificatorii acestor bilete, acei cari vor fi intrebuintat bilete false, complicii lor, precum si acei care vor fi incercat a comite asemenea fapte, vor fi pedepsiti conform legilor penale.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
rc2008 scrie:Multumesc !
Cam la cat se ridica valoarea bancnotei 500 lei 1949 UNC ?
Am cam aceeasi intrebare:
Ce pret mediu pe piata are 500 lei 1949 care ar fi fost UNC daca nu era indoita odata pe mijloc? (indoitura este evidenta dar fara semne de uzura)
Multumesc.
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
un pret informativ pentru urmatoarea piesa v-as ruga, daca se poate...
am si eu unul in cap...dar vreau sa aud si alte pareri...

piesa e un XF, parerea mea...are un pic marginile neingrijite, un pliu central aproape invizibil si o mica fisura in centru-sus
si inca o intrebare : un 25 lei 1952 cu serii albastre vf/xf cam cat merita ???
am si eu unul in cap...dar vreau sa aud si alte pareri...

piesa e un XF, parerea mea...are un pic marginile neingrijite, un pliu central aproape invizibil si o mica fisura in centru-sus
si inca o intrebare : un 25 lei 1952 cu serii albastre vf/xf cam cat merita ???
Falsificatorii acestor bilete, acei cari vor fi intrebuintat bilete false, complicii lor, precum si acei care vor fi incercat a comite asemenea fapte, vor fi pedepsiti conform legilor penale.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
aha....pai eu am dat pe ele 100 RON, respectiv 44 RON...Aldor scrie:Piesa de 500 din '34 cam 100-120 RON in starea asta, iar cea de 25 lei vreo 30-35RON.
deci a meritat dar nu e cine stie ce afacere....
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
da, pentru colectie...Aldor scrie:Depinde, daca le-ati luat pentru colectie atunci e OK.
Multumesc pentru pareri !
Intrebare : pana la urma care este cea mai valoroasa dintre cele doua variante la 5000 lei 1931 supratipar ? Cea cu serie fractionata sau cea cu serie liniara ??
Cat ar merita fiecare dintre astea in varianta UNC ??
Cat ar merita fiecare dintre astea in varianta UNC ??
- PRONUMISMATICA
- Site Admin