Noile bancnote
Cred ca diferenta de la corzile lirei se datoreaza uzurii placii de imprimare.
Rezulta ca tirajul s-a imprimat cu acelasi set de placi si a fost inseriat treptat , dupa nevoie.
Cert este ca nu vom mai avea si alte emisiuni mentionate pe bancnote in afara de 1 iulie 2005.
Nu am vazut pana in prezent seria 6 la bancnote de alta valoare decat 5 lei. A aparut pe undeva si la alte valori ?
Rezulta ca tirajul s-a imprimat cu acelasi set de placi si a fost inseriat treptat , dupa nevoie.
Cert este ca nu vom mai avea si alte emisiuni mentionate pe bancnote in afara de 1 iulie 2005.
Nu am vazut pana in prezent seria 6 la bancnote de alta valoare decat 5 lei. A aparut pe undeva si la alte valori ?
Ar fi absurd, fiind vorba de una si aceeasi emisie. Interesant devine abia daca se schimba una din semnaturi - de ex., daca iese Isarescu la Pensiesorin70 scrie:Cum colectionati bancnotele ale caror serie indica anul : cate un exemplar din fiecare " an" , spre exemplu 05A, 06A, 07A, 08A .... sau doar un singur exemplar avand in vedere ca pe toate apare aceeasi data de emisiune ?
As avea niste intrebari...legate de bancnotele de 10.000 lei si 500.000 lei cu semnatura lui Eghizari...
Din cate am observat cea de 10.000 este mai rara (=> mai valoroasa/scumpa) decat cea semnata de Isarescu. In cazul bancnotelor de 500.000 lei este aceeasi treaba ??
Daca poate cineva sa-mi ofere mai multe detalii despre subiectul asta, as fi recunoscator...
Din cate am observat cea de 10.000 este mai rara (=> mai valoroasa/scumpa) decat cea semnata de Isarescu. In cazul bancnotelor de 500.000 lei este aceeasi treaba ??
Daca poate cineva sa-mi ofere mai multe detalii despre subiectul asta, as fi recunoscator...
Falsificatorii acestor bilete, acei cari vor fi intrebuintat bilete false, complicii lor, precum si acei care vor fi incercat a comite asemenea fapte, vor fi pedepsiti conform legilor penale.
Cele 2 variante de semnaturi se explica prin faptul ca in perioada 16.12.1999 - noiembrie 2000 Mugur Isarescu a detinut functia de prim ministru iar functia de guvernator a fost detinuta de fostul prim vice guvernator Emil Iota Gizari.
Bancnota de 10.000 a afost emisa pe 18.09.2000 iar cea de 500.000 pe 23.10.2000.
Din aceasta cauza apare semnatura Gizari pe cele 2 bancnote.
Dupa revenirea pe functia de guvernator a lui Mugur Isarescu a reaparut si semnatura sa pe cele 2 bancnote.
Dupa observatiile mele semnatura Gizari apare de la seria 001 la 010.
Ambele bancnote semnate de Emil Iota Gizari sunt mai valoroase decat omoloagele lor. ( Subiectiv consider ca cea de 10.000 este cel putin de 2 ori mai valoroasa cu semnatura Gizari iar cea de 500.000 cu macar 30% mai valoroasa in varianta Gizari.)
Stiu ca s-a emis coala de 4 buc 10.000 cu ambele variante de semnaturi dar din cate stiu coala de 4 x 500.000 s-a emis doar cu semnatura Ghizari.
Bancnota de 10.000 a afost emisa pe 18.09.2000 iar cea de 500.000 pe 23.10.2000.
Din aceasta cauza apare semnatura Gizari pe cele 2 bancnote.
Dupa revenirea pe functia de guvernator a lui Mugur Isarescu a reaparut si semnatura sa pe cele 2 bancnote.
Dupa observatiile mele semnatura Gizari apare de la seria 001 la 010.
Ambele bancnote semnate de Emil Iota Gizari sunt mai valoroase decat omoloagele lor. ( Subiectiv consider ca cea de 10.000 este cel putin de 2 ori mai valoroasa cu semnatura Gizari iar cea de 500.000 cu macar 30% mai valoroasa in varianta Gizari.)
Stiu ca s-a emis coala de 4 buc 10.000 cu ambele variante de semnaturi dar din cate stiu coala de 4 x 500.000 s-a emis doar cu semnatura Ghizari.
Bancnotele cu seria 001 (semnatura Ghizari) sunt cele emise in 2000, iar seria 010 (Isarescu) sunt cele emise in 2001, cand domnul Isarescu reluase functia de guvernator BNR.sorin70 scrie: Dupa observatiile mele semnatura Gizari apare de la seria 001 la 010.
Colile de 10.000 lei sunt: Ghizari - tiraj 2000 buc si Isarescu - tiraj 5000 buc. Coala de 500.000 lei cred ca are tirajul de 1000 buc.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Da, am in buzunar 1 Leu cu seria 090E....
www.allnumis.ro
Aveti imagini scanate de monede sau bancnote? Adaugati-le aici ca toata lumea sa se poata bucura de ele.
Aveti imagini scanate de monede sau bancnote? Adaugati-le aici ca toata lumea sa se poata bucura de ele.