Ce ar trebui facut?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Da, se poate face. SMURD-ul de la noi din Mures a adunat fonduri importante asa. Trebuie depusa o cerere la finante si cam atat, din cate stiu. Am vrut si eu sa donez acel procent din salar acolo, dar am intarziat cateva zile. Termenul limita pentru anul asta era undeva pe la inceputul verii din cate tin minte.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Cred ca mai intai trebuie hotarat daca se infiinteaza o astfel de asociatie, apoi un jurist ne lamureste imediat. Oricum detaliile acestea privind satutul si altele sunt lucruri care necesita timp.
dragos03

Mesaj de dragos03 »

Excelenta ideea cu baza de date a publicatiilor pe care le avem, asta e un lucru care se poate face rapid si ar fi foarte util. Cat despre fonduri pentru noua societate, membrii ar putea alege intre o contributie anuala sau cedarea procentului din impozit.

Cunosc o jurista care ne-ar putea ajuta cu fondarea societatii. Daca sunteti de acord si aveti timp, ne-am putea intalni cu ea sambata sau duminica si sa aflam exact care sunt optiunile, de ce capital initial avem nevoie, etc.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Dupa ce a venit Dragos cu ceva concret, s-a facut liniste? :)

As veni si eu dar sunt la vreo 400km...
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Sunt pentru intalnire. Ma gandesc ca ar trebui pus pe hartie tot ce este necesar pt o asemenea initiativa.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aldor scrie:Dupa ce a venit Dragos cu ceva concret, s-a facut liniste? :)

As veni si eu dar sunt la vreo 400km...
Eu la 600...
Insa simbata aproape sigur voi fi la Deva la tirg... mai merge cineva?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Problema (mea) e ca pentru a putea veni la o intalnire in week-end tre' s-o programez, deh...treburi personale. De aceea poate (ca sa mai scutim timp) ar trebui sa avem o faza preliminara de discutii (chiar si pe mail sau forum - desi ma gandesc ca e mai bine sa nu fie publica in sensul larg) ca sa vedem de fapt ce ne dorim. Altfel o discutie concreta cu un avocat ne va consuma timpul si garantez ca la sfarsit nu vom avea mare lucru realizat. N-ar strica sa ne gandim si la un statut. Mai bine hai sa ne luam putin timp (o asociatie nu se creeaza in 2-3 zile) si sa ne gandim la lucrurile astea, hai sa ne si cunoastem mai bine (poate o intalnire preliminara ar fi buna, undeva in toamna asta - avand in vedere ca nu toti suntem din acelasi oras) si in felul asta forta ideii va fi mai mare - sau nu :D
PRONUMISMATICA
Site Admin

discutii (chiar si pe mail sau forum - desi ma gandesc ca e mai bine sa nu fie publica in sensul larg)
Daca doriti sa activez mesageria privata pe forum, va rog sa-mi ziceti. N-a fost activata pana acum sa nu incarc prea mult serverul (toate astea - trafic si spatiu pe server - costa bani).
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

berserkr scrie:Problema (mea) e ca pentru a putea veni la o intalnire in week-end tre' s-o programez, deh...treburi personale. De aceea poate (ca sa mai scutim timp) ar trebui sa avem o faza preliminara de discutii (chiar si pe mail sau forum - desi ma gandesc ca e mai bine sa nu fie publica in sensul larg) ca sa vedem de fapt ce ne dorim. Altfel o discutie concreta cu un avocat ne va consuma timpul si garantez ca la sfarsit nu vom avea mare lucru realizat. N-ar strica sa ne gandim si la un statut. Mai bine hai sa ne luam putin timp (o asociatie nu se creeaza in 2-3 zile) si sa ne gandim la lucrurile astea, hai sa ne si cunoastem mai bine (poate o intalnire preliminara ar fi buna, undeva in toamna asta - avand in vedere ca nu toti suntem din acelasi oras) si in felul asta forta ideii va fi mai mare - sau nu :D
Pai... o faza preliminara de discutii ar lungi nu ar scuti din timp...Aici e doar o pb de statut: non profit sau srl. Iar o discutie cu un jurist ar trebuie sa lamureasca si sa se ia o hotarare...sau nu.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Din experienta mea o faza preliminara de obicei scurteaza timpul. Nu-i vorba numai de forma asociatiei ci si de componenta, de obiective, in general de statut si activitate. Numai sa faci o asociatie nu-i un obiectiv in sine. Asa cred eu cel putin...
dragos03

Mesaj de dragos03 »

Nu cred ca mai e nevoie de nici o intalnire "preliminara". Ne putem intalni in weekend si sa discutam toate astea (statut, activitate, obiective, etc.), plus sa aflam de la jurista ce se poate face legal. In functie de asta, vom sti daca ce ne propunem noi e realizabil si ce avem de facut mai incolo. Nimic prea complicat.

Eu sunt surprins de lipsa de entuziasm a celor de aici de a face ceva concret. Eu nu pot face mai mult de unul singur si pana acum doar vlahul s-a aratat interesat sa participe. Daca nu vin nici macar 5 oameni la intalnire, nu mai are nici un sens. Asta e.
florin232

Mesaj de florin232 »

Vin si eu la intalnire. Macar vedem in ce masura este realizabil...
dragos03

Mesaj de dragos03 »

Ok, cine vrea sa vina sa-mi trimita un e-mail cu numarul de telefon la:
dragosbaldescu@ yahoo.com

Daca ne adunam destui pana maine, va sun eu seara sa stabilim detaliile.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Din pacate, distanta dintre Iasi si Bucuresti este prea mare pt mine. Dar ideea o accept cu cea mai mare placere. Am incredere ca problemele ce se vor discuta vor fi in folosul unei viitoare organizatii. De asemeni am incredere si in voi cei cativa care sunteti initiiatorii acestui proiect.
Aici, in Iasi, aveti un sustinator al acestei idei.
dorelb

Mesaj de dorelb »

Din pacate pentru noi, cei din provincie este mai greu sa ajungem la Bucuresti, mai ales daca esti la servici si simbata, asa cum este cazul meu. Sunt de acord cu o noua organizatie/fundatie care sa aiba ca scop principal promovarea fenomenului numismatic. Insa, haideti sa vedem citi au raspuns la aceasta initiativa. din pacate nu suntem prea multi, si din nefericire, sau nu, suntem rasfirati prin toata tara.
Scrie răspuns