Ce ar trebui facut?
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Cei care ne vom intalni vom avea in vedere faptul ca aceasta asociatie va fi compusa din membri "rasfirati" prin toata tara. Vom incerca pe cat posibil sa discutam si intre noi si cu respectivul jurist pentru a gasi o solutie buna in vederea pastrarii unitatii acestei organizatii. Dupa mine, aceasta este cea mai mare problema.
Deci pana la urma sunt ceva discutii preliminare
Intalnirea asta ce vi se pare? Eu ma gandisem la discutii pe net tocmai pentru ca suntem rasfirati si neputand fi toti in acelasi loc odata, se poate ca ideile unora sa nu poata fi valorificate. Intr-o asociatie toti membrii tre' sa fie egali si e bine sa beneficiem de toate parerile si experienta lor.
-
cartelcoserv

Momentan patru oameni si-au confimat participarea la intalnire (ne vom intalni duminica dupa-amiaza in centru). Daca mai vrea sa vina cineva, sa ma contacteze pe e-mail. Am discutat si cu alte persoane interesate, care sunt de acord sa se inscrie in viitoarea societate dar nu pot veni la intalnire din diverse motive.
Am discutat cu un jurist si cea mai simpla solutie este infiintarea unei asociatii non-profit, care nu este greu de fondat si necesita un capital initial mic (dublul salariului minim pe economie). O astfel de asociatie poate primi sponsorizari si cei 2% din impozit si poate avea activitati comerciale daca veniturile din acestea revin societatii si sunt reinvestite in activitatile ei. Societatea poate avea si filiale independente, daca au un minim de 3 membri.
Mai multe detalii aici:
http://legislatie.resurse-pentru-democr ... 6_2000.php
E nevoie de un statut al societatii, care sa cuprinda obiective, drepturi si obligatii ale membrilor, etc. Astept sugestii pentru statut si de la cei din alte localitati, le vom discuta pe toate la intalnirea de duminica.
Am discutat cu un jurist si cea mai simpla solutie este infiintarea unei asociatii non-profit, care nu este greu de fondat si necesita un capital initial mic (dublul salariului minim pe economie). O astfel de asociatie poate primi sponsorizari si cei 2% din impozit si poate avea activitati comerciale daca veniturile din acestea revin societatii si sunt reinvestite in activitatile ei. Societatea poate avea si filiale independente, daca au un minim de 3 membri.
Mai multe detalii aici:
http://legislatie.resurse-pentru-democr ... 6_2000.php
E nevoie de un statut al societatii, care sa cuprinda obiective, drepturi si obligatii ale membrilor, etc. Astept sugestii pentru statut si de la cei din alte localitati, le vom discuta pe toate la intalnirea de duminica.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin