targ obor
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
-
andastratan

targ
Am ajuns si eu azi pe la ora 11:30 la targ.Foarte aglomerat, inghesuiala mare.Multe monede moderne, cateva medievale..si personal nu am intalnit nici o antica.Din pacate nu am achizitionat nimic 
Ultima oară modificat 09 Oct 2010, 21:21 de către andastratan, modificat 1 dată în total.
Moneda de 20 de lei nu arata nici prea grozav,iar la capitolul aur oferta a fost foarte slaba,aceasta fiind singura moneda romaneasca din aur pe care am gasit-o.alexro11 scrie:Preturile sunt intr-adevar exagerate.Pe 20 lei 1883 mi s-a cerut 400 euro,cand pe okazii o gasesti cu 250,si pe 5 ruble 1898,300 euro.Asta este.Nu e prost cine cere......
NIHIL SINE DEO!
Un 5000 lei 1940 aUNC dupa parerea mea,UNC dupa cea a vanzatorului,s-a vandut cu 300 lei,un pret bun.un set 1966-180 lei,100 lei 1945-10 ron(cam mult avand in vedere cat de comune sunt),20 lei 19.09.1929 stare G-25 lei, in rest nu mai tin minte cu exactitate,dar oferta nu a fost foarte buna,nu am vazut prea multe raritati.Mentionez ca eu am vizitat targul doar vineri,intre timp fiind nevoit sa plec din Bucuresti,se poate ca intre timp sa fi aparut si alte piese pe tarabe.
NIHIL SINE DEO!
La cel cu 20 lei 1883 si ruble in Au, eu am incercat sa-i explic ca cere mult pe piesa si VF, macar daca era UNC si tot era scumpa, dar nu cred ca l-am convins, oricum pe mine ma interesa altceva de la el - avea printre altele un Longines din Au dar si pe ceas cerea imens.rach3ta scrie:Moneda de 20 de lei nu arata nici prea grozav,iar la capitolul aur oferta a fost foarte slaba,aceasta fiind singura moneda romaneasca din aur pe care am gasit-o.alexro11 scrie:Preturile sunt intr-adevar exagerate.Pe 20 lei 1883 mi s-a cerut 400 euro,cand pe okazii o gasesti cu 250,si pe 5 ruble 1898,300 euro.Asta este.Nu e prost cine cere......
Eu nu ma chinui sa explic nimanui ca cere prea mult pe piesele expuse,mereu ma intampina cineva cu piese XF catalogate drept UNC si cu pret pe masura,dar...prefer sa tac si sa rasfoiesc clasoarele mai departe,consider ca nu poti sa scoti negustoria din capul unora care nu sunt cu adevarat colectionari.
NIHIL SINE DEO!
- andi_codescu

ADEVARUL 03.09.08 - Obiectele care înfruntă timpul
http://www.adevarul.ro/articole/obiecte ... pul/369001
http://www.adevarul.ro/articole/obiecte ... pul/369001
Mihai
- andi_codescu

A aparut anuntul si pe site-ul Primariei: http://www.ps2.ro/Pagini/Stirea_zilei/0 ... 18/18.html
Interesant ca mai sus se mentioneaza orar 10-18 dar pe afis 8-19...Primaria Sectorului 2 scrie:În perioada 19-21 iunie vă invităm la Târgul Anticarilor de la Obor
Un număr impresionant de anticari din Belgia, Austria, Ungaria şi Bulgaria şi-au anunţat deja participarea la cea de-a IX-a ediţie a Târgului Anticarilor, organizat de Primăria Sectorului 2, începând de vineri, 19 iunie, până duminică, 21 iunie, pe locul vechiului târg al Moşilor de altădată.
Parcă sfidând criza economică mondială, anticarii români şi cei din lumea largă îşi vor da întâlnire la Primăria Sectorului 2 pentru a dovedi că obiectele de valoare şi de calitate răzbat trecerii timpului şi oricăror probleme financiare, dovedindu-se de un farmec mereu aparte.
În cele trei zile ale Târgului, iubitorii de antichităţi, vor putea vizita cele 113 corturi instalate în Parcul Obor şi alte 13 standuri deschise în incinta Primăriei Sectorului 2, fiind atraşi să negocieze achiziţionarea diverselor obiecte de artă, cărţi, fotografii, mobilier de epocă, costume vechi, numismatică,numeroase alte mărunţişuri fermecătoare.
Într-o epocă plină de contraste, unele triste, altele comice, marcând o ciocnire de mentalităţi şi moravuri, Târgul Anticarilor invită bucureştenii la o coborâre binefăcătoare în epocile de demult pentru a descifra enigmele unei lumi balcanice în taifas cordial şi firesc cu spaţiul Occidentului.
Târgul Anticarilor de la Obor va fi deschis de vineri, 19 iunie până duminică, 21 iunie, între orele 10.00 – 18.00.
- Fişiere ataşate
-
- 2.jpg (88.78 KiB) Vizualizat de 16453 ori
- andi_codescu