stire ProTv

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
andretty

stire ProTv

Mesaj de andretty »

PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

:shock: Tareee reportajul, bravo protv..
Extrem de cautata este insa bancnota de 2.000 de lei vechi.
Unde?
Iar o sa fie invazie de anunturi pe net gen "vand bancnota de 2000 lei cu eclipsa, pret 100euro"
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Ca de obicei "documentati" foarte solid. :lol:
Chiar si D-l Vasilescu uita ca BNR schimba "pe vecie" doar ULTIMELE emisiuni de lei vechi , nicidecum pe cele de hartie care erau prezentate in reportaj.
Ultima oară modificat 06 Sep 2008, 12:30 de către sorin70, modificat 1 dată în total.
andretty

Mesaj de andretty »

Eu nu am inteles acolo cand zice ca:' Tocmai ca sunt din plastic, rezista mult si le creste mai greu valoarea aceste bancnote nu sunt apreciate de colectionarii romani" Cred ca stirea seamana mai mult cu un banc :lol:
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Un banc sec. Sau mai bine zis un banc prost.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Alta stire bine documentata, la fel ca cea despre sabia de "aproape" 1 milion de euro!
Felicitari reporterilor !!! :arhh:
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

PRO TV / Stiri scrie:Colectionarii din strainatate sunt interesati de aceste bancnote tocmai pentru ca sunt din plastic, rezista mult si le creste mai greu valoarea.
Sa inteleg ca le cauta pentru faptul ca pretul nu le urca vertiginos, nu? :twisted:
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
bilutza

Mesaj de bilutza »

Sa vedeti ca dupa aceasta stire, cati vor crede ca s-au inbogatit peste noapte, ma refer la cei ce nu stiu nimic despre numismatica, bancnote in special. :mrgreen:
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
http://thezeitgeistmovement.com/
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Pro TV scrie:Cam 20.000.000 de bancnote de lei vechi sunt inca sub saltelele romanilor care au uitat sau pur si simplu nu au vrut sa le preschimbe in lei noi. 90% dintre ele sunt de 10.000 si 50.000 de lei.
Nu au oare nicio idee despre ce ar insemna aparitia pe piata a 20 de milioane de piese identice? Un calcul simplu spune ca ar fi una la 300 de oameni, in conditiile in care nu toti oamenii de pe planeta sunt colectionari si inca de bancnote romanesti... :shock:
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Le cauta, insa, doar pe cele de 10.000 de lei vechi si asta pentru ca BNR a fost prima banca din spatiul european care a tiparit bani din plastic.
Aici ar fi trebuit sa fie o relatie cauza-efect sau...care e legatura dintre cele doua afirmatii?! :noidea:

Colectionarii din strainatate sunt interesati de aceste bancnote tocmai pentru ca sunt din plastic, rezista mult si le creste mai greu valoarea
Pai atunci de ce mai colectioneaza bancnotele noastre, pentru ca eu nu mai vad nici un motiv...?! :roll:
badin19

Mesaj de badin19 »

Alex scrie:
Pro TV scrie:Cam 20.000.000 de bancnote de lei vechi sunt inca sub saltelele romanilor care au uitat sau pur si simplu nu au vrut sa le preschimbe in lei noi. 90% dintre ele sunt de 10.000 si 50.000 de lei.
Nu au oare nicio idee despre ce ar insemna aparitia pe piata a 20 de milioane de piese identice? Un calcul simplu spune ca ar fi una la 300 de oameni, in conditiile in care nu toti oamenii de pe planeta sunt colectionari si inca de bancnote romanesti... :shock:
sau alt calcul ... fiecare roman are sub saltea cel putin o bancnota 20 mil de bancnote/ 20 mil romani = 1 bancnota/pers :lol: PROTV e cel mai tare!!!
Divide et impera
andretty

Mesaj de andretty »

badin19

Mesaj de badin19 »

[quote="andretty"]Cred ca a vazut stirea mai tarziu :D
http://www.okazii.ro/catalog/6832391/Va ... sa-99.html[/q

:lol: acum nu as dori sa fiu rautacios si imi cer scuze celor care se simt ofensati dar omul cu licitatia este din orasul minunilor - vesnicul Caracal!
Divide et impera
andretty

Mesaj de andretty »

Super comentarile :lol:
Scrie răspuns