Monede DACICE

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
mariko

Mesaj de mariko »

Se pot vedea monedele inainte de licitatie? Am uitat sa intreb cand m-am informat despre desfasurarea actiunilor in Zürich. Oricum cele doua Histria si un cosonel sper sa se afle dupa 12 septembrie in colectia mea. :D
mariko

Mesaj de mariko »

Am ajuns acasa de la Zürich obosit, dar fericit. Lotul 630, o Histria si un Varteju sunt deja in birou la mine.
A fost interesant, azi dimineata au fost poate 25 de persoane, au fost surprize la unele piese (dupa reactiile din sala), preturile au depasit oricum asteptarile. Dupa amiaza s-a dublat numarul celor din sala si la piesele grecesti a mers foarte repede, iar preturile au urcat la fel de repede la fiecare piesa.
Proprietarul pieselor, un batranel simpatic si politicos, a plecat la amiaza cu zambetul pe buze, multumit de cum a mers licitatia.
Cele trei cataloage sunt superbe, distribuite gratuit, dar care probabil o sa se gaseasca aici dupa cateva saptamani in anticariate cu 40-50 de euro. Am ales sa platesc trenul inapoi si poate merg maine din nou, nu de alta dar o simpla camera costa in acelasi hotel aproape 400 de euro pe noape si se poate si cu 800 de euro. Cum monedele mele au costat doar 850, am crezut de cuvinta sa renunt la facilitatile hotelului.
Din pacate am ratat kosonul de argint (sau orice alt material), care s-a vandut cu pretul estimat, dar eu eram prea concentrat sa castig unul de aur. Oricum a fost o experienta interesanta. Ma intreb cine este domnul care a castigat de dimineata aproape fiecare a treia piesa si a platit pe masura?!? :D :shock:
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

Credeti ca merita sa o achizitionez in aceasta stare?

Mentionez ca pretul e de aprox 50 Euro...
Fişiere ataşate
foto2.jpg
foto2.jpg (13.97 KiB) Vizualizat de 11844 ori
foto1.jpg
foto1.jpg (13.79 KiB) Vizualizat de 11844 ori
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
dimo13

Mesaj de dimo13 »

E o piesa de tip Husi-Vovriesti, cele mai multe au aceste taieturi de control, precum cea din imagine, si sunt in general uzate. Nu sunt rare, dar merita 50 de euro. :)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Din poza aia nu-mi prea place. Porozitate mare si arata putin nefiresc, Dar poate e de vina poza. Acum, astea Husi-Vovriesti nu mi se par chiar asa frecvente, mai ales exemplarele care cumuleaza pe langa taieturi si contramarci si care arata si destul de bine. Am vazut piese foarte scumpe din categoria asta. Daca piesa e intr-adevar ok, pretul este dupa cum a spus si colegul nostru, in regula.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

Multumesc pentru sfaturi!

Vanzatorul are doua piese... insa pentru cea de-a doua nu am insistat prea mult. (fiind la un pret piperat)

Pentru a nu regreta ulterior - vreau sa va cer parerea si in legatura cu aceasta... pretul cerut fiind de aprox 120 Euro. (posibil sa o negociez la 100)
Fişiere ataşate
foto2.jpg
foto2.jpg (10 KiB) Vizualizat de 11781 ori
foto1.jpg
foto1.jpg (11.71 KiB) Vizualizat de 11781 ori
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Nu e dacica, ci celtica, tipul respectiv se cam gaseste fara probleme de vanzare, asa ca nu cred sa fie un chilipir. Acum nici nu stiu greutatea, deci daca ar fi drahma sau tetradrahma, dar in general apare pe piata.
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

Multumesc tuturor pentru sfaturi!

------------------

Cerandu-mi scuze pentru ''off topic''... vreau sa va cer parerea in legatura cu o piesa de bronz, denumita de catre vanzator: ''Prizonierul celtic''

Ar putea fi vorba despre o piesa dacica?
..........
Fişiere ataşate
dacica.jpg
dacica.jpg (29.68 KiB) Vizualizat de 11694 ori
Ultima oară modificat 12 Sep 2008, 15:43 de către sigillum2008, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Moderna dupa stil. Buna pentru decor. Valoreaza bronzul plus munca si inspiratia celui care a facut-o/copiat-o (inclusiv cea legata de patina) :)
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu-i nici dacica, nici celtica. E o lucratura moderna, cum a zis si colegul berserkr, buna ca press-papier :)
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

dimo13 scrie:Nu e dacica, ci celtica, tipul respectiv se cam gaseste fara probleme de vanzare, asa ca nu cred sa fie un chilipir. Acum nici nu stiu greutatea, deci daca ar fi drahma sau tetradrahma, dar in general apare pe piata.
Venind vorba de celtice... sunt chiar atat de cautate?

Am gasit una - la aproape 200 Euro :shock:
Fişiere ataşate
celtica2.JPG
celtica2.JPG (39.83 KiB) Vizualizat de 11611 ori
celtica1.JPG
celtica1.JPG (40.59 KiB) Vizualizat de 11611 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Exista categorii de celtice foarte cautate. Unele triburi sunt cerute frecvent de colectionarii din Anglia si Franta. Piesele de aur ating cote foarte mari desi uneori reprezentarile de pe ele nu-s cine stie ce. Insa cele deosebite (cu design mai putin comun si care sunt reprezentante pentru arta celtica) se dau foarte scump pe la casele de licitatii. Noi suntem familiarizati cu designul de inspiratie Filip II sau Alexandru III. Insa exista multe tipuri, diferite de acestea. Asta postata de dvs in ultimul post este interesanta. Pe avers pare o reprezentare a unui mit (Attis-Cybele?) iar calul de pe revers este stilizat foarte interesant, parca-mi aduce aminte de reprezentarile de pe ceramica unor regiuni din Romania. Nu ma mira pretul.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Poate intereseaza pe cineva 6 bucati de Aninoasa Dobresti. Pacat ca sunt cum sunt, totusi pretul este chiar simpatic : http://www.okazii.ro/catalog/6627071/ob ... rgint.html
Probabil le vom vedea la vanzare individula si reparate. La un alt pret. Evident.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Depinde de reparatii care la randul lor depind de manopera si materialele bijutierului care a lucrat la bratara. A mai fost (sau poate mai este) un Thassos transformat in nasture prin lipirea unei sarme de cupru pe suprafata. La ala e clar, nu cred ca s-a apucat cineva sa lipeasca sarma de cupru cu argint, deci probabil s-a folosit cositor. dar la astea nu prea imi dau seama din poza...
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns