Va sugerez sa va pastrati interventiile in niste limite, cel putin cu mine. Postul de mai sus este obraznic si nu tolerez "trageri de urechi" de la nimeni. Daca nu am inteles ce-si propune aceasta asociatie intru totul inseamna ca exista ambiguitate in acest topic. Cu asemenea reactii nu cred ca se rezolva nimic inclusiv intr-o asociatie.dragos03 scrie:Daca inca nu ati inteles ce ne propunem, va sugerez sa mai cititi o data ce s-a scris in acest topic.
Ce ar trebui facut?
Asociatia Numismatica Romana suna perfect! E buna si ideea cu intilnirea la Brasov. Voi contribui si eu cu bani, chiar saptamina asta. De ce suma este nevoie?
Pentru site propun achizitionarea unui domeniu .ro cu sigla asociatiei (www.anr.ro daca este disponibil). Domeniul costa cam 250 RON "pe viata" iar host-ul in jur de 10-15 RON pe luna. Grafica se poate alege in urma unui concurs, daca printre noi sint mai multi care se pricep, si ar fi bine sa fie, fiindca realizarea unui site nu e ieftina.
Acum trebuie sa incepem fiecare munca de "misionari" sa adunam cit mai multi membri din zona in care se gaseste fiecare.
Inceputul e bun, hai sa continuam tot asa...
Pentru site propun achizitionarea unui domeniu .ro cu sigla asociatiei (www.anr.ro daca este disponibil). Domeniul costa cam 250 RON "pe viata" iar host-ul in jur de 10-15 RON pe luna. Grafica se poate alege in urma unui concurs, daca printre noi sint mai multi care se pricep, si ar fi bine sa fie, fiindca realizarea unui site nu e ieftina.
Acum trebuie sa incepem fiecare munca de "misionari" sa adunam cit mai multi membri din zona in care se gaseste fiecare.
Inceputul e bun, hai sa continuam tot asa...
La intalnirea de ieri din Bucuresti s-a stabilit o cotizatie de 50 lei, pe care o parte au si achitat-o deja. Se poate trimite prin mandat postal la:
Lungu Florin Andrei
Str. Cetatea de Balta, nr. 22, bl. O6, sc. B, ap. 73
Sector 6, cod 060968, Bucuresti
cu scopul de a se strange 1500 lei pentru a se intocmi actele asociatiei si a se cumpara un domeniu pt site.
Lungu Florin Andrei
Str. Cetatea de Balta, nr. 22, bl. O6, sc. B, ap. 73
Sector 6, cod 060968, Bucuresti
cu scopul de a se strange 1500 lei pentru a se intocmi actele asociatiei si a se cumpara un domeniu pt site.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Domeniu cu .ro este de la 160RON (anr.ro este ocupat deja). Hostingul la 10-15RON/luna este la un site cu trafic mai redus de pana la 2Giga si maxim 200-250Mega spatiu pe server care este putin, zic eu.
Situl meu acum are un trafic intre 4-5Giga la aprox. 4000-5000 vizite pe luna.
Situl meu acum are un trafic intre 4-5Giga la aprox. 4000-5000 vizite pe luna.
Ultima oară modificat 11 Sep 2006, 10:19 de către PRONUMISMATICA, modificat 1 dată în total.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Total de acord insa obiectivul imediat este strangerea celor 1500 RON pentru a putea constitui asociatia si siteul. I-am dat si eu sa caute www.anr.ro si nu mi-a gasit nimic.Aldor scrie:Asa ma gandeam si eu, si banii se pot depune in cont si prin mandat postal. Oricum, asociatia fara cont nu se poate.berserkr scrie:Ar fi bine daca s-ar infiinta un cont (dupa crearea asociatiei) unde sa se poata depune prin virament orice suma necesara
Odata infintata asociatia (sunt si eu de acord cu ANR) ramane valabila si varianta directionarii celor 2 procente din impozit. De aici inainte, sa speram la cat mai multe realizari
Sunt de acord cu Vlahul.vlahul scrie:Sunt pentru "Asociatia Numismatica Romana" sau "Asociatia Numismatilor Romani", avand in vedere ca baza acestei noi asociatii este formata din numismati, in special de pe acest forum, iar in statut se poate mentiona ca pot face parte din asociatie toate categoriile de colectionari.
Sunt pentru biblioteca.
Azi sau maine vin si eu cu banii.
Pentru site , cred ca este necesar un spatiu mai mare , daca vrem sa facem o biblioteca virtuala. Traficul o sa fie mare....
In principiu pot ajuta cu printarea/multiplicarea la Xerox a unor afise, fluturasi ...etc.
Dar o sa am nevoie de model. Astept modelele pe adresa : almari73@yahoo.co.uk
- boonicootza

ANR este luat din pacate. www.ancr.ro este luat deasemeni: ANCR - Asociatia Nationala a Contribuabilului Roman.Asigurarea Nationala Romana
Societate de asigurare si reasigurare ce prezinta informatii generale si produse de asigurare.
URL: http://www.anr.ro
BTW, e primul meu post aici, eu colectionez decoratii si militaria si am luat parte la intalnirea de ieri.
Cred ca este liber www.ONR.ro si www.ONCR.ro.
Organizatia numismatilor din Romania sau Organizatia numismatilor si colectionarilor din Romania. Ce parere aveti?
parerea mea
Subscriu la ideea infiintarii unei noi asociatii. Pentru asta, dupa parerea mea trebuie:
- gasit cadrul legal, consultat un jurist, ceea ce s-a facut deja.
-gasit un sediu - s-a facut deja (garajul respectiv , desi nu stiu la ce numar va figura in acte)
- gasit un presedinte - banuiesc ca se va gasi repede pentru ca lumea fuge de raspundere, si va ramane cel care a propus primul ideea
- organizarea unui fel de plebiscit, sau unei intaliniri intre viitorii membri care sa ajunga la un numitor comun al doleantelor lor fata de viitoarea Asociatie . Pentru cei din provincie propun sa ne intalnim in octombrie la Targ la Tg. Mures. Cei din Bucuresti se pare ca s-au intalnit deja
- oferirea unei dovezi asupra incasarii banilor de la oameni inintea infiintarii Asociatiei. Ma indoiesc ca se vor inghesui multi sa trimita 50 Ron prin mandat postal fara a avea o garantie asupra destinatiei si utilizarii lor. Desi pare o actiune imperios necesara pt infiintarea Asociatiei.
- stabilirea unui statut. O idee in acest sens ar fi si studierea statutelor altor asociatii deja consarate. Un pas a fost facut deja, de forumistul cu statuttul Asociatiei Franceze.
- privitor la publicatia Asociatiei cred ca nu se pune deocamdata problema. Asta se va stabili dupa infiintarea propriu zisa
- m-ar bucura foarte mult daca odata cu intrarea in UE s-ar stabili si legea patrimonului sa stie fiecare ce are de facut sau nu are de facut, si de a se gasi o cale pentru publicarea pieselor din colectiile private fara teama, chiar si realizarea unor baze de date, gen SNG etc. Asta ar veni si in folosul colectionarilor , fiind o dovada a faptului ca nu sunt braconatori, ci pun pe primul plan stiinta si pasiunea nu imbogatirea ilicita.
- de asemenea trebuie stabilit un colectiv de membri activi care sa satisfaca cerintele unei astfel de institutii , ma refer contabil, jursit, etc.
- sunt putin ocupat doua -trei zile dar am sa revin.
- am sa trimit si eu banii , pe incredere.
Bogdan Cacuci.
www.antica.home.ro
- gasit cadrul legal, consultat un jurist, ceea ce s-a facut deja.
-gasit un sediu - s-a facut deja (garajul respectiv , desi nu stiu la ce numar va figura in acte)
- gasit un presedinte - banuiesc ca se va gasi repede pentru ca lumea fuge de raspundere, si va ramane cel care a propus primul ideea
- organizarea unui fel de plebiscit, sau unei intaliniri intre viitorii membri care sa ajunga la un numitor comun al doleantelor lor fata de viitoarea Asociatie . Pentru cei din provincie propun sa ne intalnim in octombrie la Targ la Tg. Mures. Cei din Bucuresti se pare ca s-au intalnit deja
- oferirea unei dovezi asupra incasarii banilor de la oameni inintea infiintarii Asociatiei. Ma indoiesc ca se vor inghesui multi sa trimita 50 Ron prin mandat postal fara a avea o garantie asupra destinatiei si utilizarii lor. Desi pare o actiune imperios necesara pt infiintarea Asociatiei.
- stabilirea unui statut. O idee in acest sens ar fi si studierea statutelor altor asociatii deja consarate. Un pas a fost facut deja, de forumistul cu statuttul Asociatiei Franceze.
- privitor la publicatia Asociatiei cred ca nu se pune deocamdata problema. Asta se va stabili dupa infiintarea propriu zisa
- m-ar bucura foarte mult daca odata cu intrarea in UE s-ar stabili si legea patrimonului sa stie fiecare ce are de facut sau nu are de facut, si de a se gasi o cale pentru publicarea pieselor din colectiile private fara teama, chiar si realizarea unor baze de date, gen SNG etc. Asta ar veni si in folosul colectionarilor , fiind o dovada a faptului ca nu sunt braconatori, ci pun pe primul plan stiinta si pasiunea nu imbogatirea ilicita.
- de asemenea trebuie stabilit un colectiv de membri activi care sa satisfaca cerintele unei astfel de institutii , ma refer contabil, jursit, etc.
- sunt putin ocupat doua -trei zile dar am sa revin.
- am sa trimit si eu banii , pe incredere.
Bogdan Cacuci.
www.antica.home.ro
Nu cred ca postul meu este "obraznic", nu am facut decat sa va atrag atentia ca unele lucruri s-au discutat deja. Oricum, nu are nici un sens sa ne certam si va asigur ca n-am avut intentia sa va jignesc.berserkr scrie:Va sugerez sa va pastrati interventiile in niste limite, cel putin cu mine. Postul de mai sus este obraznic si nu tolerez "trageri de urechi" de la nimeni. Daca nu am inteles ce-si propune aceasta asociatie intru totul inseamna ca exista ambiguitate in acest topic. Cu asemenea reactii nu cred ca se rezolva nimic inclusiv intr-o asociatie.dragos03 scrie:Daca inca nu ati inteles ce ne propunem, va sugerez sa mai cititi o data ce s-a scris in acest topic.
Re: parerea mea
Sunt deschis la variante asupra acestei probleme. Pentru inceput voi posta numele celor care au contribuit pana in momentul de fata la infintarea asociatiei:Cacuci scrie: - oferirea unei dovezi asupra incasarii banilor de la oameni inintea infiintarii Asociatiei. Ma indoiesc ca se vor inghesui multi sa trimita 50 Ron prin mandat postal fara a avea o garantie asupra destinatiei si utilizarii lor. Desi pare o actiune imperios necesara pt infiintarea Asociatiei.
Covrig Adrian 50 lei
Lungu Florin Andrei 50 lei
Baldescu Dragos 50 lei.
De indata ce voi primi si alte contributii va voi anunta asupra acestui fapt tot pe forum prin postarea numelui persoanei respective.