3 lei 1966
parerea mea....vreo 20-30 RON....dar asta e parerea mea...repet...
cea din 66 am impresia ca e mai rara decat asta din 52...
cea din 66 am impresia ca e mai rara decat asta din 52...
Falsificatorii acestor bilete, acei cari vor fi intrebuintat bilete false, complicii lor, precum si acei care vor fi incercat a comite asemenea fapte, vor fi pedepsiti conform legilor penale.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Dupa mine piesa nu prea merita cumparata.
Eu as mai astepta putin si as lua un exemplar UNC, bancnotele din seria 1952 se gasec relativ frecvent la vanzare chiar daca nu sunt foarte ieftine.
Eu as mai astepta putin si as lua un exemplar UNC, bancnotele din seria 1952 se gasec relativ frecvent la vanzare chiar daca nu sunt foarte ieftine.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
-
adrian2008
- nou in forum

Buna ziua,
Cum acesta e primul mesaj postat, cred ca ar trebui sa incep cu "Bine v-am gasit! ". Revenind la bancnota de trei lei 1966, in august am vazut-o la un domn la castelul Bran, nu am avut-o in mana dar parea VF - XF cel putin. Domnul cerea 120 lei pe ea. Nu am luat o atunci, crezand ca dupa ce ajung in Bucuresti voi gasi ceva mai avantajos. Dar nici la targul de la Obor, nici la Sutu nu am vazut pe nimeni sa o aiba. Acum ma intreb: oare merita cei 120 de lei ceruti de acel domn ? ...
Cum acesta e primul mesaj postat, cred ca ar trebui sa incep cu "Bine v-am gasit! ". Revenind la bancnota de trei lei 1966, in august am vazut-o la un domn la castelul Bran, nu am avut-o in mana dar parea VF - XF cel putin. Domnul cerea 120 lei pe ea. Nu am luat o atunci, crezand ca dupa ce ajung in Bucuresti voi gasi ceva mai avantajos. Dar nici la targul de la Obor, nici la Sutu nu am vazut pe nimeni sa o aiba. Acum ma intreb: oare merita cei 120 de lei ceruti de acel domn ? ...
- andi_codescu

Am si eu o carte postala, nu foarte comuna, ale carei margini sunt clar taiate cu o foarfeca. Nu stiu care a fost motivul, dar cine stie, o fi fost ajustata de acelasi "colectionar" si prin incurcate cai a ajuns la mine.Aldor scrie:Probabil Yu_L.Yan are dreptate si piesa a fost coafata sa incapa in.. ceva.
Am mai vazut asa ceva, dar la carti postale. Am gasit cu cativa ani in urma un lot de carti postale la un colectionar (!) care taiase o fasie de 1cm din fiecare sa incapa in clasor! Clasorul fiind de fapt (cred) un album pentru poze.
-
Tudor C
si eu am mai vazut astfel de cazuri...cel mai greu de obtinut sunt cele de 3 lei din ambele serii si cea de 25 lei 1952...si p-astea daca te chinui un pic si te ajuta bugetu cu vreo 500 RON (pentru toate 3) le poti gasi cu o oarecare usurinta...Tudor C scrie:Am fost azi la un colectionar si am reusit sa vad "pe viu" seriile din 52 si 66, toate UNC. O "priveliste" frumoasa.![]()
Bineinteles, si multe alte bancnote romanesti de dupa 1900, dar cele mai sus amintite te lasa fara cuvinte.
restul sunt cat de cat comune (chiar si UNC)
sunt curios daca acel colectionar avea si toate bancnotele din 52 cu serie rosie (si UNC)....aia e alta treaba, una chiar frumoasa
Falsificatorii acestor bilete, acei cari vor fi intrebuintat bilete false, complicii lor, precum si acei care vor fi incercat a comite asemenea fapte, vor fi pedepsiti conform legilor penale.
Serii complete de bancnote 1952 UNC sunt foarte greu de gasit si in colectiile particulare mai ales la vanzare, iar pretul este pe masura, ca sa nu mai vb de cele cu numere rosii. In privinta celei de 25 lei '52 UNC sa stiti ca am vazut la vanzare destul de multe. In ultima perioada a tot crescut pretul la ele... noroc ca am apucat sa-mi cumpar una pana sa creasca preturile 
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
-
Tudor C