cat ati cheltuit cel mai mult pe o bancnota
Daca era si optiunea respectiva (peste 250 euro), pe aceea as fi ales-o.
E vorba tot de o bancnota 500 lei C.A.R. ca si cea a prietenului dvs.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
wow interesant. votati pe acea optiune ultima... se va considera si peste, v-am zis eu trecusem acea optiune dar nu a aparut pe site.Bogdan R scrie:Daca era si optiunea respectiva (peste 250 euro), pe aceea as fi ales-o.
Divide et impera
pai cea pe care o vindeti dvs...dar la o calitate aUNC-UNC....badin19 scrie:daca nu sunt indiscret ce bancnota doriti si achizitionati cu mai mult de 300 ron, va intreb din pura curiozitate. va multumescrc2008 scrie:deocamdata daca stau bine si ma gandesc...pe o singura bancnota cel mai mult am dat 120 RON.....dar am planuri in aceasta luna....in care am de gand sa dau pe o singura bancnota mai mult de 300 RON, iar pe altele vreo 200 RON...(bucata)
P.S. : bancnote din antarctica m-a batut si pe mine gandul sa iau, dar deocamdata astept sa ma linistesc cu achizitiile la care sunt inscris...
buna treaba.... in ce stare e??Bogdan R scrie:Daca era si optiunea respectiva (peste 250 euro), pe aceea as fi ales-o.
bancnote de 1000 lei 1934 sau 1910-1933 (UNC) are cineva ?
sau bilete ipotecare ?
sau 5000 lei 1931 fara supratipar ?? (daca o are careva p-asta, il rog sa doneze o poza sau un scan)
pentru cei care au...cat ati dat pe ele ?
Falsificatorii acestor bilete, acei cari vor fi intrebuintat bilete false, complicii lor, precum si acei care vor fi incercat a comite asemenea fapte, vor fi pedepsiti conform legilor penale.
Stare aUNCrc2008 scrie: buna treaba.... in ce stare e??![]()
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
da...deci chiar s-a meritat....ca nu cred ca se mai gaseste asha ceva in toata Romania...Bogdan R scrie:Stare aUNCrc2008 scrie: buna treaba.... in ce stare e??![]()
Falsificatorii acestor bilete, acei cari vor fi intrebuintat bilete false, complicii lor, precum si acei care vor fi incercat a comite asemenea fapte, vor fi pedepsiti conform legilor penale.
Eu am platit:
- 200 euro pe un specimen 1000 lei 1934 - XF+.
- 75 euro pe 5000 lei 1931 cu supratipar aUNC (proabil)
Cumparate din Hamburg.
In rest pana in 50 euro - specimene seria 1952 cu numere rosii si albastre, cosasul, Horia Closca si Crisan si altele
- 200 euro pe un specimen 1000 lei 1934 - XF+.
- 75 euro pe 5000 lei 1931 cu supratipar aUNC (proabil)
Cumparate din Hamburg.
In rest pana in 50 euro - specimene seria 1952 cu numere rosii si albastre, cosasul, Horia Closca si Crisan si altele
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
Din pacate nu am colectia si notitele cu mine.rc2008 scrie:ce specimene aveti din 52 si cam cat ati dat pe fiecare ?
Din amintiri pot spune ca am tot setul de specimene si cu numere rosii si cu numere albastre. Cred ca am si niste dubluri dar sigur nu la un set intreg ci numai la cateva piese... dar nu imi amintesc ce si cum.
Cred ca am dat mai bine decat seturile pe care le-am vazut postate in timp... Cred ca sub 150 euro setul cu nr rosii... Daca asi avea notitele asi sti mai bine dar cel mai apropiat moment cand le voi avea este Craciunul. Imi pare rau!
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
- GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

-
stefan vasilita

Pai in Pick si bancnota de 3 lei 1966 UNC e 3-4 USD parca.
Are multe preturi puse dupa cum cred ei si nu dupa realitatile pietei.
Urmariti de curiozitate si in Krause preturile la raritatitile romanesti si vedeti ca sunt mult mai mici.
Aceste cataloage americane sunt pur orientative.
Au preturi corelate cu piata doar la piesele americane.
Cele mai indicate sunt cataloagele specifice tarilor respective.
Are multe preturi puse dupa cum cred ei si nu dupa realitatile pietei.
Urmariti de curiozitate si in Krause preturile la raritatitile romanesti si vedeti ca sunt mult mai mici.
Aceste cataloage americane sunt pur orientative.
Au preturi corelate cu piata doar la piesele americane.
Cele mai indicate sunt cataloagele specifice tarilor respective.
Din cate stiu, in cataloage gen Pick, Krause, este o valoare medie a licitatiilor din perioada vizata (in general din ultimul an). Deci daca 3 lei a scos valoarea medie de licitatie la acel scor, asta o sa apara. Nu mai vorbesc despre cataloagele de antice unde preturile cat de cat apropiate sunt cele pentru mari raritati (deci preturile care nu-s mentionate
). Cum licitatiile de pe okazii nu-s luate in considerare si nici n-avem o casa de licitatii serioasa (cu acest obiect), nu cred ca avem de ce sa ne miram ca preturile noastre nu-s luate in considerare. Sunt convins ca afara, intr-un magazin numismatic este foarte probabil sa gasit bancnota de 3 lei la pretul de catalog.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
In general monedele si bancnotele sunt cel mai bine cotate in tara de origine.Spre ex. pt. piesele romanesti doar la noi se poate obtine un pret maxim, colectionarii straini nu prea le cauta nici macar pe cele (foarte) rare, deci afara sunt relativ slab cotate, sau in orice caz sub preturile din RO. 
Da, si asta e un amanunt dar aici mai intervine ceva. Pe ebay (si nu numai dupa cum stim
) romanii se bat pe piesele interesante. Ca atare apar preturile de la noi, ba chiar in concurenta. Exista astfel si afara o piata scumpa pentru ele
Un numismat axat pe moderne nu scapa ocazia de a da o piesa mai scump daca stie ca este ceruta in tara de origine.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!