E greu de apreciat bancnota doar dintr-o poza destul de modesta.
Nu ati mentionat daca are sau nu are filigran, acest element ar putea da verdictul.
Cat despre moneda de 1 £, la prima vedere pare turnata dar e posibil sa fie o dubla batere, curatata agresiv cu acid. Cum se prezinta muchia?
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Am vazut astazi o bancnota de 100 de lei care prezinta aceleasi "simptome" ca si cea a dvs., culori terne, "prea uniforme" dupa cum afirma altcineva. Din pacate nu m-am putut uita la filigran, dar sper sa am ocazia sa o pot studia mai bine.
Problema lirelor false pare sa devina destul de serioasa.
BBC scrie:The number of fake 1 pound coins in circulation has doubled in the last five years and now stands at more than 30 million, the BBC has learned.
This means one in every 50 pound coins in circulation is counterfeit.
Bun gasit !
Moneda nu pare a fi OK , muchia prezentata nu se incadreaza in practicile monetariilor britanice .Postati si aversul monedei, cred ca este o contrafacere a monedei de 1 Pound - 2005.
1 Pound : nichel-bronz, 9,5 grame, diametru 22.5 mm
Iata un scan cu ambele fete si muchia
axa pare ok - marginea nu corespunde cu nici una din cele atasate de catre dumneavoastra in plus acele romburi care apar pe muchie sunt intrerupte in 2 locuri dupa cum se poate vedea si in scan - aceste intreruperi sunt exact la ora 3 si 9
Fişiere ataşate
Untitled-1 copy.jpg (82.17 KiB) Vizualizat de 11683 ori
Hotarat lucru , nu este autentica - din pacate. La moneda de 1 Pound 2004
muchia este inscriptionata "NEMO ME IMPUNE LACESSIT" pe fondul striatiilor
Cu stima.
Buna ziua. One pound batute in perioada 2004-2007 au desenul de pe muchie asa cum este in imagine.
Totusi o moneda autentica ar trebui sa aiba inscriptia IRB sub bust.
Moneda pe care o am eu din 2004 (fara dubla batere si cu inscriptia IRB) are "romburile" (mai exact succesiunea de arc si coarda de cerc) intrerupte la ora 4 si 10. In spatiul de la ora 10 este batut un cerc care lipseste in spatiul de la ora 4. Ori amundoua sunt falsuri ori nici britanicilor nu le mai pasa cum arata monedele pe care le scot pe piata.