Rugaminte pret monede

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

thebluelion

Rugaminte pret monede

Mesaj de thebluelion »

Am cumparat recent (mai precis pe 23-25 septembrie) urmatoarele monede romanesti:
1. 100 lei 1998 CM Franţa - http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... ranta.html
2. 100 lei 1998 Nagano (set) - http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... agano.html
3. 500 lei 2003 - Centenarul Societăţii Numismatice Române - http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... 03snr.html
4. 1 leu 2008 - 2000 de ani de la exilarea poetului roman Ovidiu la Tomis - doar moneda din tombac - http://www.geocities.com/romaniancoins/ ... vidiu.html

V-as ruga, daca puteti, sa imi spuneti care a fost pretul lor de vanzare la BNR la momentul aparitiei si daca au avut cumva si o cutie speciala, nu numai capsula de metacrilat, eventual unde as mai putea gasi astfel de cutii. Cer aceste informatii pentru ca as dori sa fac o apreciere privind evolutia in timp a pretului.
Va multumesc anticipat.
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

la putin timp dupa postarea topicului, am gasit si un pret afisat in mai 2008 :D

Ovidiu - aur - 946 lei, argint 129 lei, tombac 72 lei, casete pentru aur si argint 40.46 lei, tombac 35.51 lei - ii multumesc lui criss17 pt aceasta.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Dvs cat ati dat pe ele?
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

1 - 50 $
2 - 170 $
3 - 70 Euro
4 - 40$
skortzy

Re: Rugaminte pret monede

Mesaj de skortzy »

Estimarile mele ar fi cam asa:
Nagano: 200 lei
CM Fotbal: 100 lei
Centenarul SNR: 150 lei
Ovidiu: 100 lei

Estimarile astea sunt medii ale tranzactiile pe care le-am vazut pe eBay si Okazii si nu includ cutiile (trebuie sa fie moneda neatinsa, capsula si certificat)

Exista si preturi oficiale, actualizate de BNR din trei in trei luni. Trebuie cerute de acolo...
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

multumesc pt mesaj si pt parere, skortzy; problema este ca nu stiu cat de reale sunt sumele de pe site-ul ala; de exemplu, acolo este trecuta moneda cu Birlic ca avand 500 exemplare, cand ea de fapt a avut 150; pretul ei 1200 Lei, cand pe acest forum a fost propusa si vanduta cu 900 Euro de catre sebii:)
skortzy

Mesaj de skortzy »

Site-ul ala e al meu, deci acolo sunt estimarile mele :)
La Birlic, e o greseala la tiraj. Am corectat-o... Foarte probabil, sunt multe altele pe site :)

Cat despre valoarea de piata a acestei monede... Stiu ca se cere mult pe ea, dar inca nu am vazut pe nimeni spunand ca a dat atata pe ea.

Asadar, nu prea cred ca a dat cineva 900 de euro pe ea :) Iar parerea mea despre ce se intampla cu Birlicii poate fi gasita aici.
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

Am facut rost de 2 cataloage krause 1901-2000 si 2001 - prezent :); din ce vad acolo, valorile ar fi: 3 * 45$ - Nagano; 55 $ - SNR; 40 $ - CM franta; Ovidiu nu e prezentat, fiind prea recent.

Inca nu am aflat valorile oficiale din momentul aparitiei monedelor, dar cu prima ocazie dau o fuga pe la BNR si ma interesez:D

Inca astept un pic de ajutor de la persoanele cu vechime pe forum, dar se pare ca nu sunt interesate de monedele romanesti :P
Ultima oară modificat 26 Sep 2008, 21:46 de către thebluelion, modificat 1 dată în total.
sebii

Mesaj de sebii »

thebluelion scrie:multumesc pt mesaj si pt parere, skortzy; problema este ca nu stiu cat de reale sunt sumele de pe site-ul ala; de exemplu, acolo este trecuta moneda cu Birlic ca avand 500 exemplare, cand ea de fapt a avut 150; pretul ei 1200 Lei, cand pe acest forum a fost propusa si vanduta cu 900 Euro de catre sebii:)
va rog sa imi aratati si mie locul in care eu am scris ca am vandut acea moneda cu 900 de euro...intradevar moneda s-a vandut dar pana nu o sa am acordul actualului prorietar nu voi dezvalui suma. sustin insa ideea ca aceasta moneda va creste in urmatoarea periaoda si sunt sigur ca nu va trece mult timp pana va trece de 1000 de euro.
am mai vazut ca cineva propune un pret pentru setul de nagano la 200 lei, daca sunteti dispus sa vindeti la pretul acela va cumpar eu setul, dar sa aiba cutiile inscriptionate de banca si certificat de autenticitate.
cu respect, sebii
sebii

Mesaj de sebii »

thebluelion scrie:1 - 50 $
2 - 170 $
3 - 70 Euro
4 - 40$
eu zic ca preturile pe care l-ati platit sunt ok...pareri isi poate spune oricine
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

eu cred ca sunt luat putin de fraier aici:) tocmai am cumparat setul Nagano cu 170 $ si sa il dau cu 200 lei :?: fiti serios
sebii

Mesaj de sebii »

thebluelion scrie:eu cred ca sunt luat putin de fraier aici:) tocmai am cumparat setul Nagano cu 170 $ si sa il dau cu 200 lei :?: fiti serios
daca cititi mai atent o sa vedeti ca nu d-astra erati cel care a dat pretul de 200 lei pe set :!:
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

da, dar el nu a spus ca si are moneda :)
sebii

Mesaj de sebii »

am mai vazut ca cineva propune un pret pentru setul de nagano la 200 lei, daca sunteti dispus sa vindeti la pretul acela va cumpar eu setul, dar sa aiba cutiile inscriptionate de banca si certificat de autenticitate.
cu respect, sebii[/quote]

recititi va rog ce am scris...poate are si dansul moneda , nu avem de unde sa stim :)
ZAR

Mesaj de ZAR »

sebii scrie:pareri isi poate spune oricine
Exact.Repet ce am punctat si mai demult : lasand la o parte cote de catalog/piata piesele numismatice au valori diferite pt. fiecare colectionar functie de interes, practic valoreaza exact atat cat esti dispus sa platesti.Sa va dau un exemplu personal : toate jubiliarele BNR - deci inclusiv Birlic - pt. mine valoreaza strict pretul metalului, practic nu as plati mai mult...Nu este o ofensa la adresa dl. sebii sau in general pasionatilor de acest gen de piese, e doar parerea mea.Exista o singura exceptie (pana acum) pt. mine : 20 lei 1868R, unica emisiune BNR de care am fost interesat si pe care am platit mult peste pretul oficial al bancii (ghiseu) pt. ca am vrut-o neaparat in colectie. :wink:
Ultima oară modificat 26 Sep 2008, 23:08 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns