Rugaminte pret monede
pe mine m-a suparat d-nul skortzy, nu pentru ca isi da cu parerea ci pentru ca nu are idee despre ceva dar spune ca e o medie a licitatiilor pe care el le-a urmarit pe ebay. probabil ca ar vrea sa cumpere la preturile acelea dar sa vedem cine le ofera la vanzare la pretul indicat de dumnealui. eu personal ii fac o oferta la toate moendele pe care le-a indicat eu le cumpar imediat la pretul acela, si la birlic la 1200 cat spune ca e cota de piata pe blogul d-nealui, eu sunt dispus sa cumpar 3 piese cu plata pe loc azi.
Toate monedele pentru care am mentionat preturi se afla in colectia mea.
Setul Nagano l-am cumparat in 2007 cu 180 lei (inclusiv cutii si certificate) de pe okazii. Daca voi considera 5 - 10 lei pe o cutie, atunci pretul pe care l-am dat pe monedele propriu zise, ar fi 150 - 165 lei. Consider ca o crestere de 25% - 30% intr-un an e suficienta...
CM Franta am cumparat de la BNR in 2006 la pretul oficial de atunci. Nu mi-l aduc aminte, dar cu siguranta am factura pe undeva.
Centenarul SNR inca se putea cumpara la sfarsitul 2007 de la BNR, si costa putin peste 100 de lei daca tin bine minte.
Ovidiu tombac e mult prea recenta (si are tiraj mare fata de ce ne-a obisnuit BNR pana acum), deci nu are de ce sa costa mult mai mult decat pretul oficial.
Asadar, imi pare rau daca credeti ca am motive "ascunse" pentru care am spus preturi mai mici. Eu nu as da mai mult pe ele in acest moment...
Setul Nagano l-am cumparat in 2007 cu 180 lei (inclusiv cutii si certificate) de pe okazii. Daca voi considera 5 - 10 lei pe o cutie, atunci pretul pe care l-am dat pe monedele propriu zise, ar fi 150 - 165 lei. Consider ca o crestere de 25% - 30% intr-un an e suficienta...
CM Franta am cumparat de la BNR in 2006 la pretul oficial de atunci. Nu mi-l aduc aminte, dar cu siguranta am factura pe undeva.
Centenarul SNR inca se putea cumpara la sfarsitul 2007 de la BNR, si costa putin peste 100 de lei daca tin bine minte.
Ovidiu tombac e mult prea recenta (si are tiraj mare fata de ce ne-a obisnuit BNR pana acum), deci nu are de ce sa costa mult mai mult decat pretul oficial.
Asadar, imi pare rau daca credeti ca am motive "ascunse" pentru care am spus preturi mai mici. Eu nu as da mai mult pe ele in acest moment...
-
thebluelion

Aici mai este o problema. Bun, sa spunem ca preturile pe care le-a spus skortzy sunt ok, dar intervine urmatorul lucru: le vinde cineva (si la pretul ala)
Deci in momentul in care le-ai vazut ca sunt puse la vanzare, fie si pentru un pret mai mare decat cel al pietei, le iei daca te intereseaza. Pretul o fi el de 100 Lei la SNR, dar daca nu o vinde nimeni ce faci, stai sa astepti sa o vanda cu acel pret? eu nu am vazut decat 2 SNR la vanzare in ultima vreme, deci lumea nu se prea inghesuie sa isi vanda monedele proof din colectie.
Ar mai fi un aspect. Se deviaza de la rugamintea mea initiala. Sincer sa fiu, ma intereseaza mai putin cat costa ele acum, eu vreau sa stiu cat au costat ele initial la BNR. Asta va rog sa imi spuneti. Oricum, cu prima ocazie ma interesez la BNR. Va multumesc.
Ar mai fi un aspect. Se deviaza de la rugamintea mea initiala. Sincer sa fiu, ma intereseaza mai putin cat costa ele acum, eu vreau sa stiu cat au costat ele initial la BNR. Asta va rog sa imi spuneti. Oricum, cu prima ocazie ma interesez la BNR. Va multumesc.
-
thebluelion

Inca ceva. Stie toata lumea hartia de colectie de la eclipsa, cea cu serie 001A, cu tiraj de 1 mil exemplare. Ebay este plin de americani, singaporezi si mai stiu eu ce care vand acea hartie, si nu la bucati, ci la sute de exemplare. Asta este o dovada ca banii de colectie facuti in Romania se vand si in afara. Cine poate stii cate din monedele noastre batute dupa 1989 mai sunt in tara si cate nu si-au luat talpasita peste hotare? De aceea, cand le vezi la vanzare, le cumperi, pentru ca nu stii cand te mai intalnesti cu ocazia. De exemplu, eu am luat Nagano, CM Franta si Ovidiu tombac de la un grec:), care culmea, oferea pe Ebay preturi mai mici decat romanii pe okazii.
Monedele se cumpara din diverse motive, iar uneori pretul lor vine pe locul 2
Monedele se cumpara din diverse motive, iar uneori pretul lor vine pe locul 2
Cand am stabilit preturile mele, am incercat sa folosesc formulele din domeniul financiar (in care lucrez), luand in considerare cererile si ofertele pe care le-am vazut in diverse locuri. Voi incerca tot timpul sa le actualizez, in momentul in care apar noi oferte sau cereri.
Daca domnul sebii este dispus sa cumpere 3 birlici cu 1200 lei, atunci cu siguranta pretul teoretic este mai mare. Luand in considerare faptul ca oferta era la 700 - 900 EUR in acest moment si era o singura moneda la vanzare, formula da un pret teoretic de 2500 - 2600 lei.
Toate aceste preturi au o mare marja de eroare, deoarece "volatilitatea" pietei este foarte, foarte mica. Totusi, in timp, formula asigura convergenta si studiind corect piata, se vor putea stabili preturi mai aproape de realitate.
Luand in considerare noile tranzactii, am actualizat preturile la Birlic, Nagano, CM Fotbal si SNR.
Evident, orice e liber sa dea oricat pe o moneda pe care o doreste. Si eu am dat pe unele de pana la trei ori mai mult decat rezultatul formulei mele
Daca domnul sebii este dispus sa cumpere 3 birlici cu 1200 lei, atunci cu siguranta pretul teoretic este mai mare. Luand in considerare faptul ca oferta era la 700 - 900 EUR in acest moment si era o singura moneda la vanzare, formula da un pret teoretic de 2500 - 2600 lei.
Toate aceste preturi au o mare marja de eroare, deoarece "volatilitatea" pietei este foarte, foarte mica. Totusi, in timp, formula asigura convergenta si studiind corect piata, se vor putea stabili preturi mai aproape de realitate.
Luand in considerare noile tranzactii, am actualizat preturile la Birlic, Nagano, CM Fotbal si SNR.
Evident, orice e liber sa dea oricat pe o moneda pe care o doreste. Si eu am dat pe unele de pana la trei ori mai mult decat rezultatul formulei mele