Notgelduri Samoa,Neu Guinea si Marianen-Karolinen
-
cristoph
Notgelduri Samoa,Neu Guinea si Marianen-Karolinen
Am gasit la vanzare trei notgelduri din coloniile germane. Unde pot sa gasesc si eu niste preturi pentru aceste bancnote?
- Fişiere ataşate
-
- poza 3.JPG (71.54 KiB) Vizualizat de 9561 ori
-
- poza 4.JPG (70.1 KiB) Vizualizat de 9561 ori
-
- poza 51.JPG (72.05 KiB) Vizualizat de 9561 ori
-
- poza 61.JPG (71.27 KiB) Vizualizat de 9561 ori
-
cristoph
-
cristoph
Mi-am amintit ca am mai vazut undeva acest tip de notgeld.
http://www.thecurrencycollector.com/pdf ... aochou.pdf
Deci probabil cele trei bancnote provin din acelasi set de notgelduri emise de orasul: Neustadt in Mechlinberg
http://www.thecurrencycollector.com/pdf ... aochou.pdf
Deci probabil cele trei bancnote provin din acelasi set de notgelduri emise de orasul: Neustadt in Mechlinberg
Parerea mea e ca nu sunt din colonii, ci ca au ca "obiect" fostele colonii germane. In 1922 Germania nu mai avea colonii, in urma tratatelor de pace dupa WWI. Chiar si textul: "Renurnati-ne coloniile!" spune treaba asta. Deci, s-ar putea sa valaoreze cam cat notgeld-urile obisnuite din acea perioada - cativa lei/bucata. E, binenteles, o parere.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
cristoph
Da, initial am crezut ca sunt emise in colonii, apoi mi-am amintit articolul respectiv si cand am citit mi-am dat seama ca sunt din orasul respectiv, Neustadt in Mecklenburg si tematica este cum a spus si domnul Mihai: "Renurnati-ne coloniile!".
Daca are cineva totusi un catalog de notgelduri ca sa imi spuna de curiozitate daca valoreaza doar cativa euro.
Daca are cineva totusi un catalog de notgelduri ca sa imi spuna de curiozitate daca valoreaza doar cativa euro.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

-
hultan2003