monezi de argint
-
fireatmyself
monezi de argint
De cateva saptamani am inceput sa "vanez" piese de argint (si in general, piese mai rare), dar am multe batai de cap din cauza faptului ca nu stiu daca ce cumpar este argint sau daca piesa este sau nu originala. M-ati putea ajuta, va rog, cu niste sfaturi?
Daca s-a mai pus aceasta problema pe forum, imi cer scuze pentru ca am mai deschis un topic pe aceeasi tema.
Daca s-a mai pus aceasta problema pe forum, imi cer scuze pentru ca am mai deschis un topic pe aceeasi tema.
In primul rand ar trebui sa ne spuneti unde "vanati" ca sa venim cu sfaturi. In primul rand cataloagele sunt de folos pentru a se vedea daca a existat acea emisiune. In ceea ce priveste piesele romanesti, nu cred ca este complicat. Apoi una dintre cele mai ingenioase metode si care dezarma orice comerciant "bine-voitor" si "bine-stiutor" este proba cu magnetul 
-
fireatmyself
Cele de 25 000, respectiv 100 000 lei le-am cumparat de la un colectionar din Bucuresti. Cea de 5 lei o am primita de la parinti. Momentan sunt in curs de achizitionare a 3 piese de argint de pe okazii (licitatiile se incheie in mai putin de 24h). Utilizatorul de la care urmeaza sa cumpar are 2138 calificateive, dintre care 100% pozitive, deci este serios, dar, cu toate acestea, nu poti fi niciodata sigur 100% ca piesele sunt autentice. Poate si acea persoana le-a cumparat, de la un "adevarat cunoscator" si nu si-a dat seama ce-i cu ele 
L.E.: La naiba cu mozilla... Domnule Aldor, de ce nu pot sterge posturile proprii? Nu exista functia respectiva sau sunt eu prea chior si nu o vad printre optiuni? Imi cer scuze daca ochii mei sunt devina...
L.E.: La naiba cu mozilla... Domnule Aldor, de ce nu pot sterge posturile proprii? Nu exista functia respectiva sau sunt eu prea chior si nu o vad printre optiuni? Imi cer scuze daca ochii mei sunt devina...
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Sunteti interesat asadar de monedele romanesti. Ei bine, nu prea sunt reproduceri moderne la aceste monede din cate stiu eu decat la 250 lei 1940 cu sigla legionara pe av. Restul, ceva 5 lei Carol I, ceva 100 lei 1932, si 100 lei 1936 sau 1938, insa ultimele 2 nu sunt din ag, si in general sunt falsuri de epoca. In concluzie: destul de rare la Romania falsurile. Mai exista probele, dar acelea se refera la perioada de dupa 1990, si care sunt uneori mai scumpe decat moneda in sine.
-
fireatmyself
-
fireatmyself
Acest lucru imi aminteste de un episod amuzant. Eram la tara, in satul meu de pe langa Caracal si aveam un vecin care se ducea la munca in Spania. Intr-o zi, vine la mine cu ceva care semana cu un sovereign. Mi-a facut reclama la el, ca l-a gasit ingropat printre capsuni si imi cerea 3 milioane de lei vechi, pentru ca avea "vreo 10 grame de aur in el"vlahul scrie:... iar daca monedele valoreaza mii sau zeci ori sute de mii dolari atunci fiti sigur... ca nu sunt veritabile...