identificare moneda romana

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

BAIDA DORU

identificare moneda romana

Mesaj de BAIDA DORU »

As dori mai multe detalii, despre moneda din imagine, doresc sa mentionez ca suprafata ei este zguroasa, ca si cum ar fi fost turnata-deci falsa. Mai are mici orificii, care imi dau detalii ca ar fi fost turnata, deoarece prezinta pe suprafata ei,mici "intepaturi ca de ac" as dori mai multe pareri daca se poate,va multumesc.
Fişiere ataşate
DSCF1339.JPG
DSCF1339.JPG (86.78 KiB) Vizualizat de 7932 ori
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

si cea de a doua fata
Fişiere ataşate
DSCF1341.JPG
DSCF1341.JPG (86.35 KiB) Vizualizat de 7931 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Poza este mare, dar imaginea monedei e mica. Incercati sa faceti "crop" pe imagine dupa selectia stricta a flanului monedei. Este posibil sa fie numai foarte corodata si sa aibe pe suprafata produs de coroziune. Dar nu se poate spune prea mult despre ea fara o imagine mai mare. De asemenea ar fi utile dimensiunea (diametrul) si greutatea. daca ar fi sa ma hazardez, in joaca, la o prima vedere as spune ca-i o provinciala Caracalla/Calatis si ca e ok.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

zeitatea pe rv. pare a fi Cybele.
newbasic

Mesaj de newbasic »

moneda este originala , porozitatea si gaurile sunt datorate coroziunii sau curatirii prost facuta. In ceea ce priveste identificare este mai complicat deoarece imeginea nu ne ajuta, incercati sa postati o imagine mai clara si mai mare.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Va felicit, puteti determina mult mai repede decat mine amanunte legate de originalitate din poza aia. Probabil n-ati vazut inca falsuri cu patina bine lucrata pe ele. Din pacate nici nu vreau sa dau bani pe asa ceva, caz in care v-as fi aratat ce usor se poate lua plasa cand esti prea increzator. de exemplu ce ziceti de astea:
Fişiere ataşate
f2.jpg
f2.jpg (23.9 KiB) Vizualizat de 7848 ori
f1.jpg
f1.jpg (16.92 KiB) Vizualizat de 7851 ori
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
newbasic

Mesaj de newbasic »

berserkr scrie:Va felicit, puteti determina mult mai repede decat mine amanunte legate de originalitate din poza aia. Probabil n-ati vazut inca falsuri cu patina bine lucrata pe ele. Din pacate nici nu vreau sa dau bani pe asa ceva, caz in care v-as fi aratat ce usor se poate lua plasa cand esti prea increzator. de exemplu ce ziceti de astea:
Multumesc pentru felicitari :D .
-in ceea ce priveste moneda postata de pysy1984 am afirmat ca este autentica pentru ca ceea ce am vazut eu in imagine nu este patina ci porozitate datorata corodarii ( am vazut multe monede curate prin electroliza care aratau tot asa), iar al 2-lea motiv care ma facut sa afirm ca este autentica este starea precara in care se afla moneda ( nu cred ca se obosea nimeni sa o falsifice si apoi sa o aduca in starea asta .... fara valoare).
- acum , legat de monedela postate de dumneavoastra ..... dupa parerea mea prima moneda ( pare a fi un gordianus) pare a fi un fals. a doua pare Ok numai ca este nevoie de o analiza mai atenta .
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Amandoua sunt falsuri :) Recunoscute de Ilya Prokopov ca fiind fabricate in Bulgaria. Va asigur, exista falsuri la monede banale sau foarte prost pastrate. De ce? Nu reusesc sa determin un motiv foarte clar, si discutiile sunt destul de aprinse asupra acestui subiect (pe forumurile din afara). Probabil ca umplutura la loturi mari de "necuratate", produse de bulgari pentru a fi vandute in afara, spun unii. In orice caz exista falsuri de-a dreptul comice, si urate si in stare proasta :D
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Poate ca sunt facute ca "antrenament". Si apoi, sa nu le arunce, le introduc in loturile mari de monede romane necuratate.
newbasic

Mesaj de newbasic »

berserkr scrie:Probabil ca umplutura la loturi mari de "necuratate", produse de bulgari pentru a fi vandute in afara, spun unii. In orice caz exista falsuri de-a dreptul comice, si urate si in stare proasta :D
...... din cate stiu eu este ceva munca la falsificarea stantelor , ceea ce dupa parerea mea nu este acoperita din "profitul" unor monede care nu costa ( fiind vorba de loturi necuratate) mai mult de cativa centi ..... dar asta este , poate ca unii se bucura si la sumele alea :shock:

se poate sa fiu eu mai naiv si sa cred ca nu totate monedele antice sunt falsuri , dar observ ca in ultima vreme a aparut o isterie in ceea ce priveste monedele false ,toata lumea care vrea sa cumpere sau a cumparat o moneda intreba daca poate cineva sa-i dea detalii despre autenticitate..... asta putei sa vedeti in sectiunea de identificare.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Asa este. In general aceasta "isterie" este tipica pentru cei care acum incep acest hobby. Cred ca orice numismat a trecut prin ceva asemanator. Si ca sa va edificati cum e cu falsurile proaste si ieftine (desi am mai dat acest link, o sa-l trec si la sectiunea de linkuri pentru antice, cred ca lipseste de acolo):
http://www.catbikes.ch/coinstuff/coins-fakes.htm
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

moneda are 16.4mm (dupa subler) greutatea cu exactitate nu o pot stabili, nu am cantar electronic la indemana, dar aproximativ 2.5-3g,pe avers scrie ceva de genul MAV ANIA sau ANEA, nu pot descifra cu exactitate.
moneda prelucrata cu "crop"
Fişiere ataşate
DSCF1339 n.JPG
DSCF1339 n.JPG (58.29 KiB) Vizualizat de 7749 ori
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

cealalta fata
Fişiere ataşate
DSCF1341 nnnn.JPG
DSCF1341 nnnn.JPG (46.21 KiB) Vizualizat de 7747 ori
newbasic

Mesaj de newbasic »

berserkr scrie:Asa este. In general aceasta "isterie" este tipica pentru cei care acum incep acest hobby. Cred ca orice numismat a trecut prin ceva asemanator. Si ca sa va edificati cum e cu falsurile proaste si ieftine (desi am mai dat acest link, o sa-l trec si la sectiunea de linkuri pentru antice, cred ca lipseste de acolo):
http://www.catbikes.ch/coinstuff/coins-fakes.htm
Domnule bersekr am inteles perfect ceea ce ati vrut sa spuneti ( chiar si eu ma consider un incepator in comparatie cu multi de pe acest forul) , si sunt convins ca exista multe fake-uri pe piata dar totusi nu trebuie sa generalizam si ca credem ca toate monedele antice sunt Made in Bulgaria( poti sa te feresti foarte usor de falsuri daca esti atent de unde cumperi) ..... eu va spun sincer ca in momentul in care am sa incep sa-mi pun intrebari legate de autenticitatea fiecarei piese pe care doresc sa o achizitionea , o sa renunt la numismatica.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu cred ca-s in pericol sa-mi pun aceasta problema. Eu v-am spus ca sa stiti ca dupa o poza de o anume calitate este riscant sa dai verdicte. Unii foarte buni s-au inselat asupra autenticitatii avand moneda in mana, si va pot da in particular exemple si ei or sa confirme. Nu-s pentru isterie, dar sunt pentru atentie. Oricum daca veti fi foarte sigur pe dvs sunt multe sanse sa aveti deceptii ceea ce nu va urez. consider ca fac bine atragand atentia asupra problemelor de acest gen. Romanii nu-s asa de bogati incat sa arunce cu banii pe falsurile vecinilor sau ale altora. Legat de moneda in discutie, nici poza cea noua, fiind marita dupa cea veche nu ma face sa spun cu certitudine (100%) ca-i originala desi e foarte probabil. Totusi ceva nu-mi place la moneda asta. Patina este putin ciudata si avand in vedere ca uneori patina falsa este folosita ca sa acopere defectele turnarii....Oricum se pare c-am ghicit: Caracalla si Calatis. Caracalla este M AVR ANTONINOC(Marcus Aurelius Antoninus), inscriptie comuna si lui Elagabal (si nu numai) dar dupa portret as spune mai degraba Caracalla. Pentru cel ce-a cerut identifcarea mai adaug ca "O" e sub forma de omega. Deci ANEA e de fapt ANTomega. Denominatia este 1 assarion.

Mai prezint cateva exemple de falsuri de la forumancientcoins (pe care vi-l recomand de fiecare data cand aveti dubii, la sectiunea de falsuri sunt destul de multe care pot fi die-match cu alte falsuri de pe piata):
http://www.forumancientcoins.com/fakes/ ... =13&pos=20
(Diadumenian, AE30, Nikopolis, City Gate )
http://www.forumancientcoins.com/fakes/ ... =13&pos=41
(Judaea. Bar Kochba Revolt. Small Palm tree )
http://www.forumancientcoins.com/fakes/ ... =13&pos=55
(Lucius Verus, AE30, Pautalia )

Am pus in paranteze si obiectul in caz ca se reindexeaza imaginile. Daca se intampla asta puteti accesa sectiunea de falsuri:
http://www.forumancientcoins.com/fakes/index.php
si cu "search" puteti gasi piesele indicate punand la cautare xact numele dintre paranteze.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns