Identificare 3 monede

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Legio
**
**

Identificare 3 monede

Mesaj de Legio »

As dori sa imi identificati aceste 3 monede din cate am inteles 2 din ele sunt romane. Si as dori daca se poate si un pret informativ si anul la cele 2 monede romane ..daca sunt.
Imagine
ImagineImagine
ImagineImagine[/b]

Multumesc anticipat!!
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Prima moneda romana pare sa fie de la Iulian Apostatul (361-363 AD), dar ma ghidez numai dupa efigie, deci nu e exclus sa fie altcineva. Despre a doua cred ca se poate spune numai ca e din secolul IV, probabil prima jumatate, e distrusa.
A treia cred ca este un jeton mai degraba.
newbasic

Mesaj de newbasic »

cred ca prima este totusi un Theodosius I ..... desi dupa ce m-am uitat mai bine poate sa fie chiar si un constantinus ...
a doua este aproape imposibil de identificat
iar a 3-a ..... nu ma pricep :D
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Prima par Constantius Gallus (eu nu vad laurii, poate e poza de vina - voua cum vi se pare, laureat sau fara?), mai neobisnuita nefiind banalul "calaret sulitat". Pacat ca starea nu permite identificarea completa. Probabil un "Concordia militum" - Imparatul cu doua stindarde.
A doua pare "Hoc signo victor eris" insa la cum arata nu cred ca am cum sa spun despre ce imparat este vorba, desi lista este limitata la Gallus, Constantius II, Vetranio. Probabil la o marire suficienta si citire atenta a ce s-ar mai putea vedea pe ea, s-ar putea preciza ceva mai multe. La fel si pentru prima care este foarte interesanta in opinia mea (daca este intr-adevar Gallus), fiind un bronz putin obisnuit.
La a treia nu ma bag, dar caracterele folosite la scris sunt atipice pentru perioada in care se presupune a fi fost emisa, deci la o prima vedere as spune ca-i recenta.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
andrei

Mesaj de andrei »

si eu cred ca prima este un gallus concordia militum, insa in starea in care e nu cred ca face mai mult de 10-15ron maxim (eu personal n-as da mai mult pe ea). a doua pare vetranio insa aversul e complet compromis.
si vis pacem para bellum.

tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):

http://libertas-publica.tumblr.com/
Legio
**
**

Mesaj de Legio »

multumesc pentru raspunsuri prima intradevar este un gallus concordia militum iar a 2-a este un vetrario da e cam greu de identificat. Si a 3-a ar putea sa ma indrume cineva spre o pagina web unde sa caut ..sau macar o tara?

Edit: am descoperit ca moneda ar fi din austria, femeia de pe moneda fiind maria tereza, seamana foarte mult cu un taler dar nu este din argint ar putea fii un fals??
claus

Mesaj de claus »

ultima e austria, 1780, acelasi an cu celebrul thaler cu maria theresa.
nu cred ca e moneda, ci jeton..sau un buton?
claus

Mesaj de claus »

cred ca l-am gasit..

http://www.theresia.name/cgi-bin/Token. ... anguage=en

cel de pe acest site e rebatere cred (SF), al dvs. poate fi autentic, nu ma pot pronunta insa.
Legio
**
**

Mesaj de Legio »

este aproape identica cu talerul dar cred ca a fost un medalion pentru ca este slefuita pe margine ..unde ar fi fost veriga, stie cineva ce as putea face cu ea? banuiesc ca nu prea are o valoare
Legio
**
**

Mesaj de Legio »

aduce foarte mult cu T2.2, dar de pe moneda mea lipseste acel sf ..probabil un fals
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu vad de ce ar falsifica cineva asa ceva. Oricum, sigur nu a fost facuta in 1780, ci ulterior.
heliokles

Mesaj de heliokles »

A treia"moneda", cea cu Maria Tereza, este de la un breloc. Am avut o chestie identica, mai avea o agatatoare in plus. Are o marime de aprox 20 mm, nu are nici o legatura cu talerul din 1780. De altfel, daca va uitati in foto, se si vede, ca agatatoarea a fost rupta si pilita, incat ceea ce a ramas sa semene a moneda.
Scrie răspuns