Numismata Berlin 2008
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
Numismata Berlin 2008
Am atasat cateva poze de la Numismata Berlin 11-12 octombrie 2008 .
- Fişiere ataşate
-
- numismata-berlin-2008-1.jpg (68.48 KiB) Vizualizat de 11738 ori
-
- numismata-berlin-2008-2.jpg (63.6 KiB) Vizualizat de 11738 ori
-
- numismata-berlin-2008-3.jpg (66.7 KiB) Vizualizat de 11738 ori
-
- numismata-berlin-2008-4.jpg (87.68 KiB) Vizualizat de 11738 ori
-
- numismata-berlin-2008-5.jpg (63.07 KiB) Vizualizat de 11738 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
La BV nu stiu dc vin. Incep sa consider ca nu se merita. In afara mai gasesc totusi cate ceva mai interesant. In Romania numai tampenii exagerat de scumpe.... Plus ca ma apuca dracii cand aud ca nu stiu care la nu stiu ce targ a avut cine stie ce piesa mai interesanta care a tinut-o pe sub masa si i-a vandut-o primului rrom cu lantul de peste 100g. Macar asa vad Europa...
Oricind prefer sa fac un drum de 1000 km spre Germania (in cazul Berlinului 1150) decit 4-500 in Romania.
Daca e sa plec spre Munchen (aprox 1000 km) trebuie sa ies din Timisoara la ora 22 ca sa fiu lejer acolo la ora 6. Taxele de autostrada sint 15 euro dar de la Szeged pina la Munchen nu pun de 10 ori frina. Ca sa plec la Brasov, plec la ora 23 din Timisoara, si imi recit de 2-3 ori repertoriul de injuraturi (si credeti-ma: fiind crescut pe santier stiu citeva...). Drumul spre Berlin e ceva mai lung si mai scump (taxele de autostrada doar in Cehia si Slovacia sint 22 euro), dar pentru o oprire la Praga de 5-6 ore merita! Si la Dresda la intoarcere...
Plus ca Berlinul din punct de vedere al fluiditatii circulatiei este de departe cel mai relaxat oras mare in care am fost.
Iar la capitolul numismatica.... pentru cine colectioneaza world coins, Numismata este o sursa impecabila. Monede pe care nu le-am vazut niciodata pe ebay le-am cumparat de acolo. Nu gratis, de multe ori nici macar ieftin, insa am venit de acolo intotdeauna multumit. Nu la fel pot spune despre ultilmele tirguri de la Brasov sau Deva la care am fost...
Poate ca voi veni la Brasov, dar doar ca sa ne intilnim. Sau sa imi rezerv o masa.
Daca e sa plec spre Munchen (aprox 1000 km) trebuie sa ies din Timisoara la ora 22 ca sa fiu lejer acolo la ora 6. Taxele de autostrada sint 15 euro dar de la Szeged pina la Munchen nu pun de 10 ori frina. Ca sa plec la Brasov, plec la ora 23 din Timisoara, si imi recit de 2-3 ori repertoriul de injuraturi (si credeti-ma: fiind crescut pe santier stiu citeva...). Drumul spre Berlin e ceva mai lung si mai scump (taxele de autostrada doar in Cehia si Slovacia sint 22 euro), dar pentru o oprire la Praga de 5-6 ore merita! Si la Dresda la intoarcere...
Plus ca Berlinul din punct de vedere al fluiditatii circulatiei este de departe cel mai relaxat oras mare in care am fost.
Iar la capitolul numismatica.... pentru cine colectioneaza world coins, Numismata este o sursa impecabila. Monede pe care nu le-am vazut niciodata pe ebay le-am cumparat de acolo. Nu gratis, de multe ori nici macar ieftin, insa am venit de acolo intotdeauna multumit. Nu la fel pot spune despre ultilmele tirguri de la Brasov sau Deva la care am fost...
Poate ca voi veni la Brasov, dar doar ca sa ne intilnim. Sau sa imi rezerv o masa.
- andi_codescu

Nu am fost la targuri in afara, insa e clar ca Brasovul mai are mult pana ajunge la acel nivel. Si poate nu ar mai avea atat de mult daca ar avea o evolutie clar ascendenta. Am auzit pe multi spunandu-mi ca editiile anterioare (din alti ani) erau mai bune. Totusi la ultima editie la care am fost (in septembrie) mi s-a parut mai bine organizat decat in martie si iulie.
Eu sper sa evolueze, pentru ca ar fi pacat sa decada. E totusi cel mai mare targ din Romania si are si avantajul locatiei, e in centrul tarii si cam fiecare dintre noi, oriunde am sta, face un efort moderat sa ajunga.
Targurile din Bucuresti am constatat ca se dezvolta intr-o alta directie: nu amploare ci cresterea in numar, ceea ce mie imi convine.
Eu sper sa evolueze, pentru ca ar fi pacat sa decada. E totusi cel mai mare targ din Romania si are si avantajul locatiei, e in centrul tarii si cam fiecare dintre noi, oriunde am sta, face un efort moderat sa ajunga.
Targurile din Bucuresti am constatat ca se dezvolta intr-o alta directie: nu amploare ci cresterea in numar, ceea ce mie imi convine.
Niciun targ de profil vreodata in Romania nu va putea fi comparat cu Numismata, Paris sau Verona. Este pur si simplu imposibil din punct de vedere al mentalitatii vanzatorului sa puna pe masa tipul de piese pe care le vezi acolo.
Ca idee....
http://img512.imageshack.us/my.php?imag ... 296vd0.jpg
http://img185.imageshack.us/my.php?imag ... 300bm0.jpg
Cand vreodata la noi o sa vad asa ceva?! Nu am stat sa pun mai multe poze dar e de vazut...
Ca idee....
http://img512.imageshack.us/my.php?imag ... 296vd0.jpg
http://img185.imageshack.us/my.php?imag ... 300bm0.jpg
Cand vreodata la noi o sa vad asa ceva?! Nu am stat sa pun mai multe poze dar e de vazut...
Eu am vazut asta la Sutu (iulie), nu erau atatea dar earu si cateva monede de aur pe masa .
Un Ardealul Nostru si un al 20 de lei imi amintesc sigur ca era primadata cand le vedeam live.
Oricum la metalitati avem mult de lucru. Multi dintre comercianti se uita la tine ca la un infractor, iar daca nu iei nimic e si mai grav ...
Un Ardealul Nostru si un al 20 de lei imi amintesc sigur ca era primadata cand le vedeam live.
Oricum la metalitati avem mult de lucru. Multi dintre comercianti se uita la tine ca la un infractor, iar daca nu iei nimic e si mai grav ...
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
La Sutu probabil ati vazut doua-trei monede, acolo sint citeva sute de kilograme... aproape nu exista expozant care sa nu aiba aur. Sa nu uitam ca ziua de lucru a unui occidental normal ii aduce un venit suficient pentru a cumpara o moneda de 20 franci sau chiar marci aur. Pentru noi pare o mare scofala sa cumperi o moneda de aur, la ei e ceva normal. Cocoseii sint in definitiv cotati la bursa si stiu cel putin o banca germana de unde se pot cumpara la ghiseu monede din aur atit noi cit si vechi. Din punctul asta de vedere, cine are bani de cumparat aur nu are neaparata nevoie sa mearga la Numismata. Acolo sint (mai ales) monede. Si inca nu e invazia de falsuri made in China, desi am vazut citeva. Nu prea e nimic sub un euro bucata, dar ai de unde alege - e imposibil sa iesi de acolo fara sa gasesti ceva.