Noi falsuri antice pe ebay

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

marcus aurelius

Noi falsuri antice pe ebay

Mesaj de marcus aurelius »

Am remarcat un nou tip de falsuri pe ebay, iar acestea sunt vandute de seller-i cu reputatie ireprosabila, feedback 100% pozitiv, ba mai mult care promit "autenticitate garantata"!!!! :shock: Cum naiba pot garanta niste falsuri?? Ma mir ca inca nimeni din cei ce au cumparat nu au sesizat faptul ca au dat banii pe niste imitatii. Iata doua exemple :

http://stores.ebay.co.uk/OLD-ROMAN-AND-GREEK-COINS-3
http://shop.ebay.co.uk/merchant/karakalas

Si nu sunt singurele. O monstra a lui karakalas in poza. Interesant este ca noul val de falsuri vine din Anglia. Nu stiu daca acolo sunt falsificate, ce vad este ca de acolo sunt vandute.
Fişiere ataşate
1ce6_1.JPG
1ce6_1.JPG (41.34 KiB) Vizualizat de 17945 ori
dimo13

Re: Noi falsuri antice pe ebay

Mesaj de dimo13 »

marcus aurelius scrie: sunt vandute de seller-i cu reputatie ireprosabila, feedback 100% pozitiv, ba mai mult care promit "autenticitate garantata"!!!! :shock: Cum naiba pot garanta niste falsuri??.
Conform englezei lor de balta ("Guranteed authentic coin, as pictured") imaginea sta chezasie pentru autenticitate, asa ca gura pacatosului adevar graieste. :lol: Par oricum falsuri destul de slabe.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Sunt follisuri? AE...?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

A fost deja remarcat pe forumancientcoins:
http://www.forumancientcoins.com/board/ ... =18502.275
Inca odata recomand acest forum pentru verificarea listei de vanzatorui de falsuri.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Mesaj de GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL »

Am remarcat motto-ul forumului : toate monedele sunt garantate pentru eternitate.Probabil se referea la faptul ca sunt rezistente la foc, asa ca ce mai conteaza daca sunt falsuri sau autentice. :lol:
marcus aurelius

Aldor scrie:Sunt follisuri? AE...?
Ceea ce am postat este o siliqua. Mai era si o alta siliqua de Procopius, insa aceea era chiar evidenta ca si fals. Aceasta (postata) e dupa parerea mea, periculoasa daca ar aparea ca si piesa izolata. Aici e si reversul.
Fişiere ataşate
2380_12.jpg
2380_12.jpg (53.81 KiB) Vizualizat de 17764 ori
vcoins

Mesaj de vcoins »

Din pacate astfel de falsuri patrund deja si pe piata noastra.

Am vazut si eu cateva, venite probabil via ebay si revandute, culmea era ca vanzatorul le vindea cu un pret maricel chiar si pentru autentice.

M-am gandit atunci sa le fac poza cu telefonul mobil dar am renuntat...oricum ar fi fost rezolutie slaba.
vcoins

Mesaj de vcoins »

Am revenit cu un link interesant fiindca mi-am amintit de o moneda pe care o suspectez de falsa de bronz.

Asta asa.... ca si condiment pe langa falsurile de argint.

http://www.catbikes.ch/coinstuff/coins-fakes.htm
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Dupa parerea mea la piesa postata aversul sare in ochi. Reversul ar fi ceva mai ingrijit dar literele il dau de gol. Oricum reversul e destul de bun.
@vcoins exemplu s-a mai dat.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
newbasic

Mesaj de newbasic »

Un nou fals marca "ancientauctionhouse" :
http://cgi.ebay.com/AAH-Celtic-Silver-t ... 7C294%3A50
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Mie piesa mi se pare autentica fara dubiu.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
valentinian

Mesaj de valentinian »

Este falsa fara dubiu , nu stiu cum imbatranesc ei monedele dar calul de pe revers este die match cu caii din seria de fasuri varteju care au invadat piata in ultimii ani . Asta este tactica celor de la AAH , monede in stari atat de slabe incat nimeni nu ar putea crede ca sunt falsificate . Abia la monedele in stare buna pe care le scot la vanzare iti dai seama de stil si alte aspecte . AAH au exclusiv sau cel putin 95% piese false de vanzare fiind efectiv o adevarata fabrica ... http://www.doctor-coins.ro/detalii_prez ... &of_id=675 asa arata un Varteju imbatranit natural ,scos din pamant si nu din buzunar .
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
marcus aurelius

Ce ti-e si cu perceptia. Mie personal piesa de pe docor-coins nu mi se pare deloc "scos din pamant" ci mai degraba curatat, insa nu pana "la piele" ci lasat suficiente semne de oxid ca sa indice ca e autentica. Si as merge mai departe cu concluziile, anume ca operatiunea s-a petrecut cu cativa anisori in urma pentru ca a inceput argintul sa oxideze spre auriu pe alocuri.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
valentinian

Mesaj de valentinian »

Asa e Marcus Aurelius , este curatata dar initial a fost scoasa din pamant ...asta ziceam in sensul ca este autentica .Prea putine monede antice se pot gasi pe piata necuratate . Eu am intalnit in ultimul timp multe monede re-patinate [autentice] si patinate [false] ...
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Daca ar iesi la un pret decent, m-as baga pe aia de pe ebay. Valentinian, poti sa-mi arati si mie un die-match la ea? Sunt curios daca mai nou falsurile au inceput sa imite delaminarea. Ar fi o chestie. Oricum nu starea m-a fcut sa spun ca e buna. Iar agintul unor Varteju e billon care la o curatare prea zeloasa lasa suprafete oarecum poroase. Moneda in cauza nu e chiar poroasa asa cum sunt de exemplu argenteii curatati cu prea mult zel din perioada de inceput a lui Constantin I. Turnata nu este sigur si numai un die-match cu un fals recunoscut m-ar convinge.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns