Bancnota de aur de 24 K cu valoarea de 5000 de schilling A.
- GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Bancnota de aur de 24 K cu valoarea de 5000 de schilling A.
Astazi am cumparat o bancnota licitata pe site-ul okazii si anume o bancnota speciala pentru ca este din foita de aur de 24 K cu certificat de autenticitate, bancnota care reproduce bancnota de 5000 de schilling Austria emisa in 4 ianuarie 1988 avind tiparit portretul muzicianului Wolfgang A. Mozart si imaginea operei din Viena fiind frumos pusa in valoare pe un suport.
Pentru aceasta bancnota am platit in total cu cheltuielile postale suma de 240 ron.Am observat ca in primavara a mai fost la vinzare pe okazii o bancnota reprezentind 50000 de lire italiene.Anexez niste poze cu aceasta noua achizitie.
Pentru aceasta bancnota am platit in total cu cheltuielile postale suma de 240 ron.Am observat ca in primavara a mai fost la vinzare pe okazii o bancnota reprezentind 50000 de lire italiene.Anexez niste poze cu aceasta noua achizitie.
- Fişiere ataşate
-
- img040215-0956.jpg (3.74 KiB) Vizualizat de 11370 ori
-
- img040215-0957.jpg (3.67 KiB) Vizualizat de 11370 ori
-
- img040215-0959.jpg (3.23 KiB) Vizualizat de 11370 ori
-
- img040215-1038.jpg (4.08 KiB) Vizualizat de 11370 ori
-
- img040215-095948.jpg (3.45 KiB) Vizualizat de 11370 ori
Re: Bancnota de aur de 24 K cu valoarea de 5000 de schilling
Genul asta de bancnote - din aur - , care se gasesc cu zecile pe ebay, nu au nici o valoare numismatica. Sunt pur si simplu o reproducere, la care ati platit, probabil de 10 ori valoarea intrinseca a foitei de aur din care este confectionata. Nu imi dau seama ce poate fi scris pe acel certificat de autenticitate. Eu unul, va recomand, sa achizitionati numai bancnote, emise de bancile nationale.
- andi_codescu

Am vazut bancnota de aur de 5000 schilling Austria ( este bancnota cu valoarea nominala cea mai mare emisa in Austria in perioada contemporana ) de vinzare si pe ebay la un pret de 50 lire sterline plus 5 lire sterline cheltuielile postale ( vinzatorul era din Londra ).Rezulta ca eu am cumparat bancnota la un pret mai bun decit pe ebay ( eu am platit 240 ron si pe ebay costul este 50 + 5 lire sterline ).
Fiecare certificat are un numar unic si confirma ca bancnota cu seria respectiva, unica, eu am seria A 777777 A, este confectionata manual din aur .
Colectionez si bancnote emise de bancile centrale din toate tarile si epocile ( detin peste 860 de bancnote ).
DAR eu zic ca merita ca si numismat sa cumperi macar o astfel de bancnota pentru modul artistic in care este realizata.
Fiecare certificat are un numar unic si confirma ca bancnota cu seria respectiva, unica, eu am seria A 777777 A, este confectionata manual din aur .
Colectionez si bancnote emise de bancile centrale din toate tarile si epocile ( detin peste 860 de bancnote ).
DAR eu zic ca merita ca si numismat sa cumperi macar o astfel de bancnota pentru modul artistic in care este realizata.

Ofertele pe ebay sunt mai largi decat okazii. Poti lua seturi cu pirati sau de ce nu euroGHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie:As mai dori sa cumpar bancnote de aur, dar pe okazii nu exista, acum, decit acest model de 5000 schillingi Austria. Daca are cineva de vinzare alte modele de bancnote de aur, ma intereseaza sa cumpar.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Imi mentin parerea. Sa dai aproape 90 de dolari pe o foaie, fara valoare numismatica, fie ea si din aur, mi se pare absurd (fara intentia de a te jigni). Cu banii astia puteai sa gasesti ceva mult mai interesant nchiar si la noi pe okazii.GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie:As mai dori sa cumpar bancnote de aur, dar pe okazii nu exista, acum, decit acest model de 5000 schillingi Austria. Daca are cineva de vinzare alte modele de bancnote de aur, ma intereseaza sa cumpar.
- andi_codescu

E drept ca valoare numismatica nu are, dar e un obiect care ar putea fi colectionat. Doar nu colectionam numai obiecte cu valoare numismatica. Totusi nu stiu daca o astfel de "bancnota" merita banii.heliokles scrie:Imi mentin parerea. Sa dai aproape 90 de dolari pe o foaie, fara valoare numismatica, fie ea si din aur, mi se pare absurd (fara intentia de a te jigni). Cu banii astia puteai sa gasesti ceva mult mai interesant nchiar si la noi pe okazii.GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie:As mai dori sa cumpar bancnote de aur, dar pe okazii nu exista, acum, decit acest model de 5000 schillingi Austria. Daca are cineva de vinzare alte modele de bancnote de aur, ma intereseaza sa cumpar.

Multumesc pentru toate raspunsurile.Pentru cei care apreciaza ca am dat mult pentru o astfel de bancnota, i-as intreba pe ce baza s-a stabilit valoarea unor bancnote din catalogul World Paper Money unde de exemplu o bancnota de 10000 coroane Austria 1918 valoreaza ( editia a 9 a a catalogului ) in starea XF 1000 usd.Stiu ca se va raspunde in functie de raritate etc si vin si intreb daca dumneavoastra sa zicem a-ti plati 1000 usd ( conform catalogului ) pe aceea bancnota numai fiindca este evaluata la acea valoare in catalog. Am luat numai un exemplu pentru ca eu am cumparat o bancnota de 10000 coroane Austria 1918 cu 12 ron de pe okazii in aceea stare.

Intrebam, daca a-ti cumpara o bancnota care prezinta toate elementele de siguranta si deci este O.K. la pretul dintr-un catalog numismatic ( pe baza evaluarii acelui catalog si in functie de starea bancnotei ) sa zicem la 4000 usd (daca a-ti avea suma respectiva disponibila pentru investitia in aceea bancnota ) ?
A-ti investii in bancnote la pretul evalat in cataloagele numismatice ?
-
Tudor C
- "a-ti cumpara" in limba romana corect se scrie "ati cumpara", la fel si conditionalul de la a investi din ultima propozitie, care, fie vorba intre noi, ar trebui sa aiba doar un singur "i" in coada.GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie:Intrebam, daca a-ti cumpara o bancnota care prezinta toate elementele de siguranta si deci este O.K. la pretul dintr-un catalog numismatic ( pe baza evaluarii acelui catalog si in functie de starea bancnotei ) sa zicem la 4000 usd (daca a-ti avea suma respectiva disponibila pentru investitia in aceea bancnota ) ?
- PRONUMISMATICA
- Site Admin

Este adevarat sunt 2 variante la bancnota de 10000 coroane Austria emisa in anul 1918 si anume varianta emisa la 26.10.1918 ( cu 90 de ani in urma ) si varianta de 10000 de coroane emisa la 04.11.1918, dar ambele au in catalogul World Paper Money ( editia a 9 a ) urmatoarele valori : GOOD - 200 USD, FINE - 400 USD si XF - 1000 USD.