seturi de bancnote unc-specimene:1952,1966
- BAIDA DORU

seturi de bancnote unc-specimene:1952,1966
am gasit la cineva la mine in oras, 2 seturi de bancnote foarte interesante- bancnotele de 1,3,5,10,25,100lei-1952, seria albastra,unc, specimene dar sunt tinute intr un catalog special, ca si cum sunt scoase de la monetarie, catalogul pare vechi,fiecare bancnota se afla in 2 exemplare, la fel are si pentru setul din 1966, eu pe ebay, nu am vazut asa ceva, dar nu cred ca sunt false, acea persoana ar dori 6-7 sute euro pe cele 2 seturi- dar tinand cont de starea lor si ca sunt specimen, eu zic ca fac, astept si alte pareri in privinta lor.
poze nu am putut sa fac, din pacate.
poze nu am putut sa fac, din pacate.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
- BAIDA DORU

- BAIDA DORU

- BAIDA DORU

- BAIDA DORU

- BAIDA DORU

seturi
Sincer va spun, am tot incercat sa inteleg dar nu reusesc... adica nu reusesc sa gasesc logica. Sunt sigur ca domnul pysy stie clar ce vrea sa spuna, problema e cu explicarea. E normal. Sa gasesti raritati e destul de emotionant. Din fire nu ma las asa usor si tot as vrea sa inteleg cum vine treaba. Pana la urma este vorba de un set, parol, 2 seturi (1952 respectiv 1966) intr-un pliant de prezentare de la imprimerie care nu a fost emis in prea multe exemplare, adica o raritate, si in fiecare se gaseste doar cate o bancnota din setul respectiv in dublu exemplar??? Mustesc de curiozitate. Poate reusiti sa faceti niste foto la seturile alea sa ne lamurim si noi, mai ales eu ca tare curios m-ati facut.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
Re: seturi
Hai ca te ajut eu. Scuze cu poza, nu e prea clara, dar sunt intr-adevar cate 2 bancnote pe pagina. Poza provine dintr-o licitatie ce a avut loc in urma cu mai bine de un an. Din pacate nu mai pot preciza sursa - scuze proprietarilor.VIKO scrie:Sincer va spun, am tot incercat sa inteleg dar nu reusesc... adica nu reusesc sa gasesc logica. Sunt sigur ca domnul pysy stie clar ce vrea sa spuna, problema e cu explicarea. E normal. Sa gasesti raritati e destul de emotionant. Din fire nu ma las asa usor si tot as vrea sa inteleg cum vine treaba. Pana la urma este vorba de un set, parol, 2 seturi (1952 respectiv 1966) intr-un pliant de prezentare de la imprimerie care nu a fost emis in prea multe exemplare, adica o raritate, si in fiecare se gaseste doar cate o bancnota din setul respectiv in dublu exemplar??? Mustesc de curiozitate. Poate reusiti sa faceti niste foto la seturile alea sa ne lamurim si noi, mai ales eu ca tare curios m-ati facut.
- Fişiere ataşate
-
- 3715956_1.jpg (18.06 KiB) Vizualizat de 17077 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
- BAIDA DORU