Colectionarul Roman - primul numar tiparit - chestionar pret
Moderator: Deus
Daca ai o intelegere cu unul sau mai multe situri de licitatie pentru furnizarea datelor poti sa faci si o previziune cat de cat, daca nu, munca de a cumula si procesa informatiile poate fi destul de importanta. Dar mi se pare o idee buna desi nu stiu daca poate fi aplicata la noi.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Va contine. Deja lucrez la asta. Exact pe modelul MoneyTrend, cum ati zis.banivechi scrie:Daca in viitor revista va contine si catalogul cu preturile de piata actualizate ale monedelor si bancnotelor romanesti, un 5-6 euro/numar e ok. Money Trend-ul austriac costa 7,70 euro si e cumparat in special pentru catalogul de preturi continut.
Fiind vorba de prima editie tiparita, dintr-o serie viitoare lunga desigur, si cu un tiraj limitat, de ce sa nu fie transformata intr-o piesa de colectie?
Daca dl. Aldor in calitate de redactor si presedinte ANR ar certifica pe fiecare numar tirajul si numarul exemplarului respectiv, sunt sigur ca s-ar putea obtine preturi bune. Numerele 1-10 ar fi probabil destul de cautate.
Propunerea mea ar fi organizarea unei mici licitatii pentru numerele 1-10, care sa fie certificate si dedicate cumparatorului. Restul numerelor ar putea fi doar certificate ca facand parte dintr-un tiraj limitat.
Oricum, semnatura d-lui Aldor si - eventual - stampila ANR ar creste pretul ce poate fi obtinut, contribuind la acoperirea cheltuielilor de editare si eventual realizarea unui fond pentru editii viitoare.
Prin cele spuse, evident imi manifest disponibilitatea de a achizitiona un astfel de exemplar chiar la un pret mai mare de cei 15 lei care cred ca au fost vehiculati ca pret mediu/maxim.
Daca dl. Aldor in calitate de redactor si presedinte ANR ar certifica pe fiecare numar tirajul si numarul exemplarului respectiv, sunt sigur ca s-ar putea obtine preturi bune. Numerele 1-10 ar fi probabil destul de cautate.
Propunerea mea ar fi organizarea unei mici licitatii pentru numerele 1-10, care sa fie certificate si dedicate cumparatorului. Restul numerelor ar putea fi doar certificate ca facand parte dintr-un tiraj limitat.
Oricum, semnatura d-lui Aldor si - eventual - stampila ANR ar creste pretul ce poate fi obtinut, contribuind la acoperirea cheltuielilor de editare si eventual realizarea unui fond pentru editii viitoare.
Prin cele spuse, evident imi manifest disponibilitatea de a achizitiona un astfel de exemplar chiar la un pret mai mare de cei 15 lei care cred ca au fost vehiculati ca pret mediu/maxim.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
10-15 lei ar fi in regula, parerea mea.
Altfel, pentru primul numar as fi dispus sa platesc o suma mai mare, macar sa se acopere toate cheltuielile.
Pentru distribuire: ar putea fi facuta prin unii dintre noi, in functie de localitatea de resedinta. Fiecare ar putea estima pentru inceput un numar de doritori din cercul de prieteni, cunoscuti etc. astfel incat pentru un al doilea numar sa se poata estima si un tiraj, cheltuielile etc.
Altfel, pentru primul numar as fi dispus sa platesc o suma mai mare, macar sa se acopere toate cheltuielile.
Pentru distribuire: ar putea fi facuta prin unii dintre noi, in functie de localitatea de resedinta. Fiecare ar putea estima pentru inceput un numar de doritori din cercul de prieteni, cunoscuti etc. astfel incat pentru un al doilea numar sa se poata estima si un tiraj, cheltuielile etc.
- Cornelius Agrippa

in jur de 15 lei, dar as da si mai mai mult, mai ales ca e vorba de primul numar tiparit.Normal ca mi-as dori sa intru in posesia unui exemplar, se deschide deja o lista? Nu sunt membru ANR (inca) si ,din pacate, nici nu pot ajunge la Brasov la targ.Oricum il rog pe dl Aldor sa ma aibe in vedere pentru un exemplar (contra cost evident).
Ultima oară modificat 01 Noi 2008, 09:42 de către Cornelius Agrippa, modificat de 2 ori în total.
„Evul Mediu nu s-a sfarsit inca“-Umberto Eco
http://num-n-roll.blogspot.com/
http://alte-vederi.blogspot.com/
http://num-n-roll.blogspot.com/
http://alte-vederi.blogspot.com/
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
babanezu

in primul rand vreau sa adresez felicitarile pentru initiativa
ca sa raspund si la chestionar , tinand cont de cateva aspecte :
1. daca tiparul pentru un catalog A4 - 24 pagini full color , coperti luciase, capsat, tiraj 150 exemplare se ridica la aprox. 950 euro ( 6.3 euro / catalog )
2. tinand cont ca in spatele unui catalog este foare multa munca ( de la articole , concept , DTP, o intreaga lista ... )
3. ne mai punand la socoteala faptul ca va fi o editie princeps
si argumentele ar putea continua
cosider ca undeva la 30 ron pentru aceasta editie ar fi un pret corect
edit : 99% voi ajunge la brasov insa nu la prima ora - se vor da ca painea calda - asa ca va rog sa-mi rezervati si mie unul contra cost . Multumesc
1. daca tiparul pentru un catalog A4 - 24 pagini full color , coperti luciase, capsat, tiraj 150 exemplare se ridica la aprox. 950 euro ( 6.3 euro / catalog )
2. tinand cont ca in spatele unui catalog este foare multa munca ( de la articole , concept , DTP, o intreaga lista ... )
edit : 99% voi ajunge la brasov insa nu la prima ora - se vor da ca painea calda - asa ca va rog sa-mi rezervati si mie unul contra cost . Multumesc
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Nu este full color, doar copertile sunt, continutul e alb-negru, pe hartie lucioasa. La lista se poate adauga si designerul, care nu e ieftin deloc.babanezu scrie:in primul rand vreau sa adresez felicitarile pentru initiativa
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
babanezu

daca imi este permis un sfat - cred ca ar trebui sa suplimetati tirajul de la 150 la 250 ( sau poate la 500 sa mergeti in stilul BNR - glumec aici
)
ca si avantaje - o tipografie cred ca v-ar lua pentru aceasta suplimetare in jur de 100 euro - v-ar ameliora oarecum costul de vanzare / poate si investitia
tind sa cred ca din cele 250 de exemplare nu veti ramane cu prea multe in raft
ca si avantaje - o tipografie cred ca v-ar lua pentru aceasta suplimetare in jur de 100 euro - v-ar ameliora oarecum costul de vanzare / poate si investitia
tind sa cred ca din cele 250 de exemplare nu veti ramane cu prea multe in raft
- PRONUMISMATICA
- Site Admin