Set BNR manastiri

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

:D Concluzie din concluzie din concluzie din concluzie. Pai eu am spus care cred ca ar putea fi motivele. Si dvs ati invalidat tot ce-am spus eu ca fiind imposibil dar fara sa dovediti ceva, doar pe baza unui lant de presupuneri considerate fiecare aprioric adevarata :D. Asa deja nu mai e discutie...Daca e cum spuneti, de ce mai semnam la banca pe ordinul de plata? Nu pot sa ni se fure banii cu tot cu semnatura? De ce mai avem buletine? nu pot fi ele falsificate? Si asa mai departe. Ideea e ca oricine trebuie sa prezinte un raport la sfarsitul unei zile, sau o serie de facturi pentru obiectele vandute, este mai responsabil cu ceea ce face. Una e sa treci peste lege si alta este sa nu faci nimic. Nu-i mai bine sa fie un control decat sa nu fie? Si apoi omiteti si restul din ce-am spus, partea legata de autenticitate si dorinta colectionarilor de a avea ceva cat mai "intreg". Si eu am primit un proof cumparat din SUA de catre o ruda, la care am si factura. Chiar nefiind eu pe moderne si contemporane, tot mi se pare ca acea factura face parte din acel intreg. SI cand o sa dau moneda, factura va pleca odata cu ea, chiar si peste ani de zile (cand ambele vor fi cu atat mai interesante).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
amonra

Mesaj de amonra »

Ok, prima parte sa o lasam la o parte.
Totusi, la ce lobby se facea dupa geam, nu mi s-a parut corect.
Pecunia non olet.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pentru mine acest lobby e de neinteles. Daca vrei, mergi si-ti cumperi....daca vor si alti prieteni, hai sa zic, iei 2-3. Asta daca prietenii n-au acces la ele.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
amonra

Mesaj de amonra »

Cred ca doamna facea parte din partea de jos a lantului trofic. Rechinii le intercepteaza pana ajung la casierie.

Iar chestia cu prietenii.. poate era doar o scuza.
Dar nu mai speculez. Vorbesc doar pe ce am vazut.
Pecunia non olet.
florin232

Mesaj de florin232 »

amonra scrie:Cred ca doamna facea parte din partea de jos a lantului trofic. Rechinii le intercepteaza pana ajung la casierie.

Iar chestia cu prietenii.. poate era doar o scuza.
Dar nu mai speculez. Vorbesc doar pe ce am vazut.
Asa bun.. nu inteleg insa care este problema ca doamna respectiva vroia "macar un set". Credeti ca nu avea de unde sa faca rost de un buletin pt a emite o factura? Il punea pe al ei, pe al sotului, copilului, purcelului, etc. Cred ca se cam deviaza totusi de la subiectul acestui topic. E vorba de niste monede care nu circula nici macar o secunda. Cu alte cuvinte vorbim de bibelouri de portelan... nu vad de ce se dramatizeaza atata pe seama lor si este blamat BNR-ul ca nu pune comunicatul nu stiu cand, ca sunt prea scumpe. Eu fac parte din cei care le cumpara si chiar si fara comunicat nu mi s-a intamplat sa ajung la banca dimineata la 6 si sa fiu primul. Plus ca nu prea am auzit pe nimeni sa nu le poata cumpara.
Iar legat de tiraje imi pastrez parerea de pana acum: 500 bucati este arhisuficient dc nu chiar prea mult.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Sint si nu sint de acord. Sint de acord ca tirajul de 500 e suficient pentru niste monede foarte scumpe, si nu sint de acord cu afirmatia ca se gasesc pentru toti cei care le vor. Un baimarean sau un constantean de unde le cumpara? De pe ebay?
consult

Mesaj de consult »

banivechi scrie:Un baimarean sau un constantean de unde le cumpara? De pe ebay?
Probabil ca baimareanul are oricum experienta cu ebay-ul daca se "incapataneaza" sa colectioneze, chiar si alte obiecte de colectie, fiind dezavantajat de locatie. Exceptand colectionarii din cateva orase mai mari, in care se organizeaza regulat targuri, ceilalti intampina dificulati in toate domeniile.
banivechi

Mesaj de banivechi »

consult scrie:
banivechi scrie:Un baimarean sau un constantean de unde le cumpara? De pe ebay?
Probabil ca baimareanul are oricum experienta cu ebay-ul daca se "incapataneaza" sa colectioneze, chiar si alte obiecte de colectie, fiind dezavantajat de locatie. Exceptand colectionarii din cateva orase mai mari, in care se organizeaza regulat targuri, ceilalti intampina dificulati in toate domeniile.
Un baimarean are "dezavantajul" de a gasi monede NB in zona, constanteanul, ce sa mai zic: Tomis, Callatis, Histria...
florin232

Mesaj de florin232 »

Pai bun... e acelasi lucru cu faptul ca, ipotetic vorbind, eu as colectiona monede jubiliare din Tanzania. Nu este logic ca le voi cumpara de pe ebay, pentru ca oricat de deschisa ar fi Banca Nationala a Tanzaniei, nu cred ca imi va trimite mie noile emisiuni in Romania, sector 6....
La fel si cu cei care locuiesc in Baia Mare, Avantu Prabusirea sau alte sate si localitati. Orice sistem este facut sa deserveasca si sa fie util majoritatii. Nu poti multumi niciodata pe toata lumea...
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Se poate chiar ca aceasta "majoritate" deservita ( care in fapt acopera sub 20% din populatie) sa fie mai mare, prin apelarea la reteaua de distributie a unei banci comerciale de exemplu, care are o sucursala in fiecare judet nemaivorbind si de agentiile din teritoriu .
In alte tari se face distributie chiar si prin oficiile postale.
Este doar o problema de vointa, de preocupare si de decizie.
Daca pe factorii de decizie nu-i intereseaza atunci nu se va face nimic.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Cam subtire argumentul cu Tanzania, fiindca daca ati fi colectionat de ex jubiliare din Olanda, UK, Germania, sau chiar USA ori Australia v-as fi trimis acum linkuri catre site-urile monetariilor, care va trimit monedele nu doar in Sectorul 6 (unde presupuneti ca se afla majoritatea colectionarilor?) ci si in Avintul Prabusirea, daca are un cod postal valabil. Insa in Romania, BNR nu a reusit sa implementeze un sistem de comenzi online, sistem ce inseamna in principiu o banala adresa de e-mail si o functionara destul de desteapta incit sa poata accesa acea adresa si sa proceseze comenzile.
picard

Mesaj de picard »

Era bun argumentul cu Tanzania pentru ca in privinta asta trebuia facuta comparatia cu Tanzania nu cu tari europene. :D
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Uite de ex: India: Oficiile Postale Vand Monede de Aur

La noi in schimb se prefera ca oficiile postale sa vanda Dero, hartie igienica si alte minuni.
florin232

Mesaj de florin232 »

Puneti-va putin in pielea celor de la banca. Avand in vedere un tiraj de 500 bucati din care la ghiseu ajung circa 80-100 bucati si care se epuizeaza in maxim 10 zile care ar fi rostul sa se preocupe sa trimita piesele si in tara?
Si ca sa va mai vand un pont desi am zis ca ma abtin. BNR trimite monede inclusiv in Germania la colectionari privati. Atata timp cat cineva face comanda si monedele mai sunt de vanzare la ghiseu am vazut cu ochii mei ca se poate. Daca insa monedele se epuizeaza la ghiseu dispare si posibilitatea de a le mai primi. 8)
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Parerea mea este ca BNR`ul ar trebui sa anunte in timp util ca urmeaza a fi batuta o noua moneda cu intentia de X exemplare . Dupa anunt sucursalele din toata tara sa preia comenzile (eventual cu plata anticipata ) de la persoanele interesate intr-un timp prestabilit , astfel datele se vor centraliza si va reiesi numarul de monede care se vor bate , stiind ca o anume parte din ele sunt deja "vandute". In acest mod banca va vinde mai multe exemplare si colectionarii vor fi multumiti .
Scrie răspuns