Set BNR manastiri

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

picard

Mesaj de picard »

Subscriu.
In occident asta se face si la carti (mai ales cele stiitifice)
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
florin232

Mesaj de florin232 »

Obiectivul fundamental al BNR este asigurarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor. Principalele atribuţii ale BNR sunt:
1. elaborarea şi aplicarea politicii monetare şi a politicii de curs de schimb;
2. autorizarea, reglementarea şi supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, promovarea şi monitorizarea bunei funcţionări a sistemelor de plăţi pentru asigurarea stabilităţii financiare;
3. emiterea bancnotelor şi a monedelor ca mijloace legale de plată pe teritoriul României;
4. stabilirea regimului valutar şi supravegherea respectării acestuia;
5. administrarea rezervelor internaţionale ale României.
E luat de pe google..
Cred ca devenim un pic cam subiectivi. Cam asta ar fi rolul Bancii Nationale. De aici pana la a deveni si curier e drum cam lung.
Oricum nu prea vad rostul discutiei. Pe forum nu cred ca sunt in total 5 colectionari de jubiliare romanesti. E ca si cum mi-as exprima eu revolta ca nu gasesc la targuri sesterti romani. La o adica ce as face cu ei avand in vedere ca nu ii colectionez?!
banivechi

Mesaj de banivechi »

florin232 scrie:Cam asta ar fi rolul Bancii Nationale. De aici pana la a deveni si curier e drum cam lung.
Oricum nu prea vad rostul discutiei. Pe forum nu cred ca sunt in total 5 colectionari de jubiliare romanesti. E ca si cum mi-as exprima eu revolta ca nu gasesc la targuri sesterti romani. La o adica ce as face cu ei avand in vedere ca nu ii colectionez?!
Asadar emiterea de comemorative scumpe si in tiraj mic e de fapt o dovada de marinimie a BNR pentru nerecunoscatorii cetateni. Un hatir facut intr-un acces de generozitate de cineva care n-are trecut in fisa postului la atributii asa ceva.
Stiti ce tara mai face asa ceva?
Daca aveti Krause 2001-to date deschideti-l la pagina 29. Albania. Tiraje de 1000 si 500 ex.
Functia creeaza organul. Dar acum 20 ani nu exista nici internet si nici telefonie celulara deci nu exista nici cerere. Acum e plin de oferte sio cererea e inca mare. La fel e si cu monedele. In vest, cel putin. Daca nu i le aduci omului la indemina, nu le vor cumpara multi.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

florin232 scrie: Oricum nu prea vad rostul discutiei. Pe forum nu cred ca sunt in total 5 colectionari de jubiliare romanesti. E ca si cum mi-as exprima eu revolta ca nu gasesc la targuri sesterti romani. La o adica ce as face cu ei avand in vedere ca nu ii colectionez?!
Nu este relevant interesul unia sau altuia dintre colectionarii de pe acest forum fata de aceste monede , aici discutam un principiu . BNR`ul este o INSTITUTIE PUBLICA , si daca toti locuitorii acestei tari platim aceleas taxe mi se pare corect sa beneficiem de aceleas tratamente ( chiar daca este independenta BNR`ul apartine statului roman ) . Avand in vedere ca monedele la care facem referire sunt niste “produse” de interes national nu vad de ce o persoana , care nu locuieste in Bucuresti trebuie sa faca un drum de sute de Km sa cumpere o moneda ( nefiind sigur daca va gasi sau nu ). Aceasta situatie de fapt este sustinuta si folosita drept vaca de muls de anumiti indivizi din interiorul bancii care direct sau prin intermediari
speculeaza faptul ca sunt destul de multe persoane care isi doresc si nu pot obtine aceste monede pe o cale fireasca , oficiala , facand din asta un profit gras . Acest lucru e o anomalie ! In alta ordine de idei vanzand mai multe monede , medalii….banca nu ar avea decat de castigat .
amonra

Mesaj de amonra »

BNR e o forta in aceasta tara si sincer imi pare bine ca macar cativa oameni se bat acolo pentru noi. E totusi o mandrie ca finantistii tarii tale sa le arate "ciuciu" unor rechini de pe Wall Street.

Totusi... daca BNR face un lucru, e vorba sa-l faca bine . Sa faca lucrurile asa cum ii sta bine unei organizatii de calibrul ei. Nu inteleg cum poate sa mearga bine restul si la Numismatica sa fie o mini mafie. Inteleg ca suntem capitalisti si ca in spatele ghiseului se gandeste totul, insa in fata ghiseului mi se pare normal ca toti sa fie egali.
Pecunia non olet.
claus

Mesaj de claus »

e bine ca le poate arata "ciuciu" rechinilor de pe wall street, mai greu o sa fie cu rechinii locali...
Scrie răspuns