In urma citirii articolul lui florin232 despre moneda de 500 lei 1946 cu lacrima si inca a unui articol despre moneda de 100 lei 1943/1944 cu striatii in ureche, am studiat cateva monede romanesti si am avut surpriza sa descopar mici diferente.
La moneda de 500 lei 1941 interiorul urechii este neted pentru 5 dim 6 monede pe care le am.
La a sasea moneda in interiorul urechii este o proeminenta care pare sa fie dim matrita (vezi detaliu inrosit). In plus mai sus mai apare o semiluna, dar nu este prea iesita in relief.
La monedele de 10.000 lei si 2.000 lei 1947 majoritatea au proeminenta in ureche (vezi detaliu inrosit), dar sunt si monede care sunt netede in ureche.
Astept pareri despre felul in care pot fi catalogate aceste monede (variante, erori sau altele).
Variante monede romania ?
Variante monede romania ?
- Fişiere ataşate
-
- 500lei1941.jpg (79.25 KiB) Vizualizat de 9324 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
imagini fisiere
Tot nu am reusit sa le incarc.
In cazul in care considerati ca merita sa fie incarcate, le-am trimis pe mail pe office@.
In cazul in care considerati ca merita sa fie incarcate, le-am trimis pe mail pe office@.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
nu am studiat problema prea in amanunt dar am vazut cateva explicatii pe un site geocities. Aici erau prezentate cateva probleme aparute in timpul baterii si cateva diferente in functie de monetarie. totodata am cititsi cateva chestii despre contrafaceri si falsuri.
repet... nu m-am documentat prea mult dar poate este de folos:
http://www.geocities.com/romaniancoins
repet... nu m-am documentat prea mult dar poate este de folos:
http://www.geocities.com/romaniancoins
Re: Variante monede romania ?
Din 9 din 10 au interiorul urechii neted, doar una are proeminenta.bejan scrie:La moneda de 500 lei 1941 interiorul urechii este neted pentru 5 dim 6 monede pe care le am.
La a sasea moneda in interiorul urechii este o proeminenta care pare sa fie dim matrita (vezi detaliu inrosit). In plus mai sus mai apare o semiluna, dar nu este prea iesita in relief.
Iar intr-un lot de 4 oferit spre vanzare pe ebay ar fi 3 din 4 cu interiorul neted.
Varianta suna prea pompos. Nici eroare nu i-as zice, dar daca trebuie sa aleg, atunci aleg eroare.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)