Ma poate ajuta cineva cu literele monetariilor kreutzerilor batuti in anul 1800? Eu stiu de literele: A Viena; B Kremnitz; E Alba Iulia; G Baia Mare; S Smolnik mai sunt si alte monetarii?Multumesc de ajutor.
Multumesc mult! Eu am vazut la cineva un 3 kreutzer 100 cu litera F si nu stiam daca e o moetarie distincta (pentru emisiunea 1800) sau e un E cu o liniuta stearsa.
Frumoasa piesa!
Eu nu o am, cu toate ca strang Imperiul Austriac de vreo 20 de ani...
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Chiar asa rara sa fie? Iar eu care eram la un pas sa il trimit la plimbare pe tipul ce imi arata o piesa similara (si ca stare) pentru ca mi se parea ca cere mult pe moneda. Daca reusesc sa o iau va promit sa ii pun un scan pe forum.
Tirajul il stiti cumva?
Arata bine. Nu stiu daca aici se gasesc mai usor cele cu E de ex. pentru ca aici au fost emise, dar comparativ, eu am avut cateva zeci cu E (deci de Alba), si niciunul cu F. De aceea comparativ, cotatiile din catalog nu stiu daca sunt realiste.
Nici eu nu ma iau dupa cotatii in totaliate mai caut si tirajul pieselor si frecventa cu care le intalnesc. Oricum pot sa spun ca mi se pare ciudat sa o gasesc in oltenia unde nici macar nu au circulat aceste monede. Cu litera C ati intalnit multe domnule Aldor?
Am avut cateva, dar nu foarte multe. Dar presupun ca este usor explicabil prin faptul ca aici prin zona au ajuns pe piata in special piesele emise la Alba Iulia si Baia Mare.
Monetaria Schmolnitz, aveti aici mai sus extrasul din catalog unde sunt si cotatiile. Catalogul este vechi, dar cotatiile nu cred ca s-au schimbat mult. Pentru stare F-VF un pret de piata ar fi cam la jumate din pretul de catalog, pentru stare XF pretul pare OK, pentru UNC pretul mi se pare mic.