Revista online "Colectionarul Roman" -critici, etc

Păreri, critici, sugestii, etc.

Moderator: Deus

Încuiat
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

vasil scrie:Se accepta si traduceri sau articole luate din reviste si puse in format electronic? Dat fiind ca am foarte putine cunostinte de specialitate, articolele originale imi sunt pentru moment interzise...
Pentru asa ceva e nevoie de acordul autorului.

In caz contrar apar probleme din cauza drepturilor de autor.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Numarul 6 :?:
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Sfarsitul lui august-incep. lui sept. Dupa perioada de concedii :)
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Scuze daca sunt prea insistent dar cand apare nr. 6 ?
dragos03

Mesaj de dragos03 »

A durat atat de mult pentru ca pc-ul meu (pe care sunt toate materialele si machetele) s-a stricat si firma care trebuia sa il repare a avut nevoie de aproape trei saptamani ca sa schimbe o sursa (sa nu cumparati niciodata nimic de la Best Computers).

Acum m-am apucat de treaba, sper ca nr. 6 sa fie online cel tarziu duminica.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Ok. O asteptam.
Cu nerabdare.
Mihai

Mesaj de Mihai »

Felicitari pentru numarul 6!
O mica observatie: nu prea imi vine sa cred ca in sec. X iH s-au batut monede de argint la Histria. Din cate stiu, colonia a fost infiintata in 657 iH.
Si, probabil dintr-o scapare - tantalul nu se topeste la 30.000 grade C. Ar fi cam dificil... :D Poate doar cu o bomba atomica am reusi faza!
Oricum, numarul e super!
dorelb

Mesaj de dorelb »

Ultimul zero de la temperatura de topire a tantalului dar si a rheniului,wolframului si cositorului este de fapt simbolul gradului Celsius. Probabil la transferul din word in pdf s-a intimplat ceva. De fapt mai sunt citeva mici modificari : la paladiu textul corect ar fi: "Paladiu: Metal putin ductil din seria platinei. Prima moneda din paladiu s-a batut in 1967 in Tonga cu valoarea nominala de 0,5 Hau, cu ocazia incoronarii lui Taufa Ahau Tupou IV ca rege. De fapt, atunci s-a emis un set de trei monede din paladiu cu valori nominale de 0,25;, 0,5 si 1 Hau. Hau a fost noua denumire a acestor monede din paladiu inspirata de numele regelui. " Nu au iesit valorile nominale ale monedelor Hau. Sunt scapari inevitabile.
In privinta datei primelor monede de argint histriene cred ca aveti dreptate, desi am gasit undeva aceasta ipoteza, dar cred ca era o eroare si acolo.
Ultima oară modificat 20 Sep 2006, 18:49 de către dorelb, modificat 1 dată în total.
banivechi

Mesaj de banivechi »

La aliaje folosite pentru baterea monedelor se poate adauga si "Nordic gold" folosit la monedele de 10, 20 50 eurocenti , 10 coroane suedeze si noile monede comemorative poloneze de 2 zloti. Compozitia este 89%Cu, 5%Al, 5%Zn, 1%Sn.
dorelb

Mesaj de dorelb »

Daca o sa cititi cu atentie explicatia de la Bronz-aluminiu o sa gasiti si nordic gold, e adevarat ca apare tradus ca aur nordic.
banivechi

Mesaj de banivechi »

dorelb scrie:Daca o sa cititi cu atentie explicatia de la Bronz-aluminiu o sa gasiti si nordic gold, e adevarat ca apare tradus ca aur nordic.
Aha!
nero

Mesaj de nero »

ati putea sa scrieti sub fiecare poza ce reprezinta?
unele au, unele nu.
bineinteles cand citesti textul iti dai seama , dar la o privire de ansamblu nu prea realizezi ce este moneda sau medalia respectiva.
va rog sa nu va suparati pt comentariu.
multumesc!
nero

Mesaj de nero »

foarte interesant articolul despre metalele folosite la confectionarea monedelor.
dragos03

Mesaj de dragos03 »

nero scrie:ati putea sa scrieti sub fiecare poza ce reprezinta?
unele au, unele nu.
bineinteles cand citesti textul iti dai seama , dar la o privire de ansamblu nu prea realizezi ce este moneda sau medalia respectiva.
va rog sa nu va suparati pt comentariu.
multumesc!
Am putea face asta, pana acum nu am scris decat la pozele unde mi s-a parut ca e necesar.
dorelb

Mesaj de dorelb »

numarul 7 pe cind?
Încuiat