targ la Sala Dalles
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
-
fireatmyself
targ la Sala Dalles
Azi la Sutu am auzit pe cativa comercianti ca de miercuri pana duminica va fi targ la Sala Dalles.
Este vorba de asta http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=592
Se tine de cativa ani.
am fost eu vineri si am ramas dezamagit ... 2-3 expozanti mai mari dar care prezentau piese comune si inca 2-3 care printre falsurile chinezesti aveau si cateva monede romanesti dar fara valoare ... dar cartile erau reprezentate la cel mai inalt nivel dintre editurile mari a lipsit doar RAO, am intalnit acolo editura patriarhiei, a masoneriei, etc
si multe de care nu stiam ca exista . in concluzie daca nu ai fost nu ai pierdut nimic ...eu personal plecasem hotarat sa achizitionez cateva piese asa ca m-am intors pe Covaci desi pretul a fost pe masura
Targul de la Dalles nu este unul de colectionari, este mai degraba unul de promovare a cartii, desi uneori are tematici, de exemplu este organizat unul de Sfantul Valentin, altul de 1 martie, altul de Craciun etc. si nu fac obiectul targurilor de anticari si colectionari. Targurile din Parcul Obor, Palatul Sutu sau din zona Hanului lui Manuc sunt cele interesante.
Cartile sunt chiar singurul motiv pentru care targul ar fi de vizitat, in privinta muzicii si a obiectelor de coletie nu-i deloc grozav. Am trecut rapid si am luat cateva carti tocmai pentru ca am inteles ceva din respectivele reduceri, antichitatile fusesera plasate sus, iar oferta era destul de saraca, cel putin din ce se vedea la suprafata (n-am zabovit sa intreb) oferta de monede antice se limita la bronzuri in stare destul de slaba, aflate la o singura masa. Dar carti, intr-adevar, se gaseau, fiind destule edituri de fata. Si apropo, nu uitati ca incepe Gaudeamus.