ajutor

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
badin19

ajutor

Mesaj de badin19 »

azi am intrat in posesia unei bancnote de 20 de coroane din 1913 dar ceea ce nu am mai intalnit pana acum este faptul ca este stampilata pe ambele parti, pe partea unguresca timbru special Ro iar pe cea austriaca (cred) o stampila ungureasca. ce puteti sa imi spuneti ?

Imagine
Imagine
Divide et impera
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu este nimic deosebit, astfel de bancnote cu 2 stampile se intalnesc frecvent, chiar si cu 3 stampile.

Stampila este ungureasca de comitat (Torontal, sau Bacs-Bodrog, sau poate chiar Timis) - districtul xxxx (Nagybecskerek sau Zsombolya sau Pancsova, sau .. sau ..). Exista enorm de multe feluri de stampile.
Probabil bancnotei i s-a aplicat stampila ungureasca, apoi a intrat in regiunea aflata sub controlul autoritatilor romane si aici i s-a aplicat stampila romaneasca. Exista si bancnote cu stampile sarbesti+romanesti, stampila austriaca+romaneasca, etc.
badin19

Mesaj de badin19 »

Aldor scrie:Nu este nimic deosebit, astfel de bancnote cu 2 stampile se intalnesc frecvent, chiar si cu 3 stampile.

Stampila este ungureasca de comitat (Torontal, sau Bacs-Bodrog, sau poate chiar Timis) - districtul xxxx (Nagybecskerek sau Zsombolya sau Pancsova, sau .. sau ..). Exista enorm de multe feluri de stampile.
Probabil bancnotei i s-a aplicat stampila ungureasca, apoi a intrat in regiunea aflata sub controlul autoritatilor romane si aici i s-a aplicat stampila romaneasca. Exista si bancnote cu stampile sarbesti+romanesti, stampila austriaca+romaneasca, etc.
ok, multumesc mult, dar pentru mine este prima bancnota de acest gen pe care o vad. :wink:
Divide et impera
Scrie răspuns