Recunoasteti personajul?

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

Stiati ca...
Prima transmisiune directă televizată este considerată cea a discursului pe care Hitler l-a ţinut în 1936, la debutul Olimpiadei de la Berlin.

“Dezavantajul radioului faţă de imagine este că emisiunile radiofonice stimulează imaginaţia oamenilor, iar aceasta nu poate fi controlată. Este necesar să arătăm tuturor ceea ce trebuie văzut, astfel încât fiecare să vadă acelaşi lucru” (Joseph Goebbels, ministrul nazist al Propagandei)
--------------------------
Mai multe:
http://www.cotidianul.ro/sa_invatam_sa_ ... 61886.html
...
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

...
Român arestat în SUA pentru că a vândut un obiect al lui Hitler

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... ui-Hitler/

------------------

Legat de cele 6 fotografii care fac subietul topicului... vreau sa spun ca sunt noul proprietar al acestora :D , asta deoarece au ''supravietuit'' furtului, ajungandu-mi mai tarziu...
ZAR

Mesaj de ZAR »

In ziarul Libertatea de azi are si imagine semnul de carte care a apartinut lui Hitler.
Frumos lucrat (Au - 18K). :wink:

http://www.libertatea.ro/stire/a-vrut-s ... 22267.html :arrow:
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

...
Citind despre ''faimosul personaj''... am remarcat un pasaj care da de gandit. :!: :!: :!:

''Multi dintre noi n-o sa stim niciodata cum am fi reactionat cu adevarat daca viata ne-ar fi pus o arma in mana si o zvastica la gat, undeva intr-un turn in Buchenwald.''
banivechi

Mesaj de banivechi »

Cum sa nu stim? Am fi fost educati cu axioma ca evreul sau comunistul e un subom a carui viata valoreaza cel mult cit glontul de pe teava. Asa ca am fi tras in plin la cea mai mica abatere de la linia alba...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nici de gluma nu e buna. Unii ar putea s-o ia in serios.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
valentinian

Mesaj de valentinian »

nu pot decat sa fiu de acord cu Banivechi . ce , acum daca esti in cadrul armatei iti permiti sa refuzi un ordin ?! ...poate o data maxim ... daca nu era in turn la Dachau poate era in Enola Gay si arunca o bomba atomica la Hiroshima ... soldatul e soldat ... asa e sistemul asta [ complet gresit dupa mine ] . Daca iesi pe strada la o revolutie sau rascoala sunt mari sanse sa fii impuscat chiar de unul din fratii tai sau un var care a luat calea militariei pt ca asa a primit ORDIN [ nu rugaminte sau sugestie sau sfat sau indemn sau...]
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
banivechi

Mesaj de banivechi »

berserkr scrie:Nici de gluma nu e buna. Unii ar putea s-o ia in serios.
Chiar nu glumeam. Asa cum nici daca ne-am fi nascut in Africa de Sud nu ni s-ar fi parut cu nimic deplasat pina acum 10 ani ca negrii sa nu aibe acces in cartierul unde locuim, iar daca totusi intra pe strada sa avem dreptul sa-i impuscam... Chestie de educatie. Sau de evolutie a constiintei umane. Sau...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Banivechi, ce spui tu este o mixtura. Daca e vorba despre generatii intregi educate in spiritul asta si izolate ai dreptate. Dar o generatie e prea putin pentru ca are in spate o alta generatie care stie contrariul. Daca-s mai multe generatii dar populatia nu e izolata, pana la urma este convertita la normalitatea pe care o cunoastem. Deci nu e ceva general si mai ales nu relativ la rezultatele unei dictaturi trecatoare. Sunt condamnabili cei care si-au educat odraslele numai sa fie conforme cu cele impuse. Sau care au plasat blestemul lor, mostenirea de ura in spinarea copiilor.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Din 1933 au trecut deja citeva generatii. Daca AH cistiga razboiul, parerea mea e ca noi am fi fost la fel ca albii din Africa de Sud: obisnuiti deja de citeva decenii cu trasul cu mitraliera in tinte umane civile. Atita doar ca n-am fi considerat tintele acelea ca fiind umane. Sau ca poate deja de cu o generatie in urma ar fi fost deja "specie disparuta" locatarii de la Birkenau.
valentinian

Mesaj de valentinian »

Pe aceeasi linie de gandire , guvernul celei mai mari democratii -s.u.a. - considera normala tortura si atacul armat in secolul XXI iar cetatenilor li se inoculeaza ideea apararii active ca cea mai corecta politica fata de alti oameni ...daca mi se pare ca ai intentii rele te atac eu primul ca sa inabush in fasha tentativa !!?!? discutia este mai mult pt diverse decat pentru carti postale sau timbre , imi cer scuze pt deviere
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Da, e off topic. Dar vezi ca bagi in aceeasi oala guvernele cu populatia.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
valentinian

Mesaj de valentinian »

pai da ...teoretic guvernul reprezinta vointa populatiei si este ales prin vot de oameni ... din pacate doar in teorie
.
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

banivechi scrie: am fi tras in plin la cea mai mica abatere de la linia alba...
Citam un comentariu:
''German soldier... They didnt fight for the nazism they fought for their country and I'll honor them if I want to.''

Dar si altul (relatari pline uneori de picanterii... ce nu se regasesc in cartile de istorie):

''My grandfather was in the US 5th Army in Italy, and knew a great many German POW's. He always said that they were mostly good people who were forced into the war just like everyone else. A German officer who had no shoes (it was in the winter) gave my Grandfather his bayonette for a pair of boots. I still have it on my wall. It's a shame that so many young German boys died, and that's something that's forgotten today. I'm not defending Nazis, but ALL the deaths were a shame.''
banivechi

Mesaj de banivechi »

Argumentele dv. pot avea efect poate asupra celor din America Latina. Spuneti-i unui ucrainean sau unui rus ca nemtii au venit la ei acasa si au aliniat civilii urcati pe platformele camioanelor sub un sir de spinzuratori, sau i-au pus sa sape un sant in care i-au impuscat ca la tir sportiv, ca acei soldati bravi luptau pentru apararea tarii lor. Nu e adevarat: asa cum de fapt si jurasera, luptau pentru AH in primul rind, si apoi pentru Vaterland. Doar pentru ca uniformele lor erau elegante (de fapt uniforma SS e creatia lui Hugo Boss) nu inseamna ca ei nu s-au comportat ca niste animale. Lucru valabil si pentru rusi, doar ca acestia din urma nu faceau decit sa egaleze scorul...
Scrie răspuns