Afirmatia de mai sus nu este departe de realitate. Va veti convinge daca mergeti pe Quinet.krazy scrie:Pai atunci de ce nu se procedeaza in felul urmator: sa apara si vanzatori ambulanti pe langa muzee care sa vanda artefacte autentice la concurenta cu replicile oferite de muzeele respective, asta daca vi se pare normal. A nu se confunda vanzarea de obiecte susceptibile ca apartinand patrimoniului cultural mobil (chiar daca nu a fost efectuata o expertiza asupra lor) cu vanzarea de...carti.andrei scrie:acum, eu nu vad nimic ilegal in ceea ce am facut atunci iar in cazul in care m-as hotari acum sa vand vreun obiect (slabe sanse) nu cred ca as putea fi acuzat de ceva ilegal.
cred ca ar trebui intrebat vanzatorul in legatura cu detaliile pieselor pe care le vinde inainte sa intram la banuieli cu privire la legalitatea actiunilor lui.
Licitatii pe net
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Eu sunt un colectionar si un vanzator (in anumite cazuri) de monede si artefacte antice, iar faptul ca anumite persone considera lucrul asta ilegal , NU ma intereseaza. Intradevar exista niste legi (proaste) in Romania care reglementeaza comertul cu asemenea obiecte de colectie , dar aceleasi legi reglementeaza si comertul cu monede moderne sau alte obiecte asa zis "de patrimoniu".Daca am respecta cu strictete acele legi , multi dintre noi nu am mai fi avut nici o colectie si am fi vorbit aici numai despre poze vazute pe net.
Legat de ceea ce a povestit domnul - andrei - pot spune ca am facut si eu lucrul asta , chiar de mai multe ori , dar stabilirea legalitatii sau a ilegalitatii actelor noastre ar trebui sa o faca autoritatie statului , nu membrii unui forum.
Nu toate monedele si artefactele antice aflate la vanzare pe tarabe sau sub tarabe provin din sapaturi ilegale pe situri arheologice (cu detectorul de metale), pot fi loturi cumparate din exterior , iar provenienta lor poate fi fosta Iugoslavie sau Bulgaria. (chiar si eu am cumparat din Bulgaria)
Acestea fiind spuse , nu inteleg indignare domnului - Krazy -
Revenind la artefactele care au provocat atatea discutii , am vazut doua opaituri vandute de domnul vili2007 si sunt de parere ca sunt falsuri. (au fost cumparate de un prieten iar domnul vili2007 nu a vrut sa accepte returnarea banilor)
Legat de ceea ce a povestit domnul - andrei - pot spune ca am facut si eu lucrul asta , chiar de mai multe ori , dar stabilirea legalitatii sau a ilegalitatii actelor noastre ar trebui sa o faca autoritatie statului , nu membrii unui forum.
Nu toate monedele si artefactele antice aflate la vanzare pe tarabe sau sub tarabe provin din sapaturi ilegale pe situri arheologice (cu detectorul de metale), pot fi loturi cumparate din exterior , iar provenienta lor poate fi fosta Iugoslavie sau Bulgaria. (chiar si eu am cumparat din Bulgaria)
Acestea fiind spuse , nu inteleg indignare domnului - Krazy -
Revenind la artefactele care au provocat atatea discutii , am vazut doua opaituri vandute de domnul vili2007 si sunt de parere ca sunt falsuri. (au fost cumparate de un prieten iar domnul vili2007 nu a vrut sa accepte returnarea banilor)
Sa fiti sanatos atunci!
Nu toate, doar majoritatea.newbasic scrie:Nu toate monedele si artefactele antice aflate la vanzare pe tarabe sau sub tarabe provin din sapaturi ilegale pe situri arheologice (cu detectorul de metale), pot fi loturi cumparate din exterior , iar provenienta lor poate fi fosta Iugoslavie sau Bulgaria. (chiar si eu am cumparat din Bulgaria
Ar trebui sa si sustineti afirmatiile pe care le faceti.krazy scrie:Sa fiti sanatos atunci!
Nu toate, doar majoritatea.newbasic scrie:Nu toate monedele si artefactele antice aflate la vanzare pe tarabe sau sub tarabe provin din sapaturi ilegale pe situri arheologice (cu detectorul de metale), pot fi loturi cumparate din exterior , iar provenienta lor poate fi fosta Iugoslavie sau Bulgaria. (chiar si eu am cumparat din Bulgaria
Inca ceva , nu este corect sa stergeti niste lucruri scise de dumneavostra , la care eu am facut referire.
krazy scrie:Afirmatia de mai sus nu este departe de realitate. Pe Quinet (chiar in spatele Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti, pentru cei care nu stiu) se vand "pe sub mana" monede si aplice militare romane (evident sustrase din situri arheologice, deci scoase din context, cu detector de metale cel mai probabil) alaturi de carti si alte "prostioare". Acest loc se afla de asemenea aproximativ in apropierea Muzeului National de Istorie a Romaniei, unde se vand replici ale monedelor romane imperiale si republicane. Nici acest lucru nu vi se pare grav, domnilor?
Nu este cazul sa explic de ce am sters prima postare, insa raspunsul este unul simplu: era indicat un "ton" mai temperat pentru a nu produce nemultumirea unora. Ma bucur totusi ca sunteti vigilent. Cat daca vi se pare corect sau nu, va raspund in aceeasi maniera: NU ma intereseaza!
Serios? Sunteti cumva purtatorul de cuvant al vanzatorilor? De unde altundeva sa provinda domnule newbasic artefactele, daca nu de pe situri?newbasic scrie:Ar trebui sa si sustineti afirmatiile pe care le faceti.
-
roantichitati

Inchei aici discutia cu dumneavostra si va recomand sa va rezolvati problemele in alta parte nu pe forum.krazy scrie:Nu este cazul sa explic de ce am sters prima postare, insa raspunsul este unul simplu: era indicat un "ton" mai temperat pentru a nu produce nemultumirea unora. Ma bucur totusi ca sunteti vigilent. Cat daca vi se pare corect sau nu, va raspund in aceeasi maniera: NU ma intereseaza!
Serios? Sunteti cumva purtatorul de cuvant al vanzatorilor? De unde altundeva sa provinda domnule newbasic artefactele, daca nu de pe situri?newbasic scrie:Ar trebui sa si sustineti afirmatiile pe care le faceti.
Scuzati-mi expresia, insa sunt niste intrebari puerile si des uzitate. Asadar, nu am sa va fac pe plac sa zic "le-as preda unui muzeu".roantichitati scrie:Am citit cu interes discutia despre respectivele artefacte . Am o si eu o intrebare.
Daca ati sapa in gradina si ati gasi vre-o 20 de denari intamplator ce-ati face cu ei ? Dar daca ati mai gasi si vre-o 3 aureusi ? Multumesc pt eventualele raspunsuri !
Nu este cazul sa deveniti rautacios, nu sunt problemele mele. Totul se rezuma la perceptia diferita asupra unor practici daunatoare.newbasic scrie:Inchei aici discutia cu dumneavostra si va recomand sa va rezolvati problemele in alta parte nu pe forum.
imi place atitudinea d-lui newbasic. asa este. daca e sa ne luam strict dupa litera legii de toata jena din ro, nu stiu cati dintre cei care iau partea unui stat dezinteresat (pardon, lipsit de posibilitati) si-ar permite, din punct de vedere moral, sa mai colectioneze ceva.
atata vreme cat eu nu sap in situri arheologice dupa artefacte, si atata vreme cat niste copii din zonele noastre "rustice" gasesc cate ceva si au suficienta prezenta de spirit incat sa-si dea seama cat de cat ce anume au gasit, eu cred ca merita recompensati. iar cel care e acolo si preia obiectele merita sa si le insuseasca.
nu e vorba de legi si mai stiu eu ce, e vorba strict de bun simt.
atata vreme cat eu nu sap in situri arheologice dupa artefacte, si atata vreme cat niste copii din zonele noastre "rustice" gasesc cate ceva si au suficienta prezenta de spirit incat sa-si dea seama cat de cat ce anume au gasit, eu cred ca merita recompensati. iar cel care e acolo si preia obiectele merita sa si le insuseasca.
nu e vorba de legi si mai stiu eu ce, e vorba strict de bun simt.
si vis pacem para bellum.
tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):
http://libertas-publica.tumblr.com/
tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):
http://libertas-publica.tumblr.com/
Discutia a alunecat pe o panta diferita de subiect. Exista subiecte care acopera trimiterile si interpretarea legislatiei. Va rog sa nu mai postati legat de asta in acest subiect. Multumesc!
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
-
roantichitati

Domunule krazy intrebarile mele nu sunt deloc puerile , si mi-e clar ca n-ati reusit sa vedeti toate nuantele care reies din eventualele raspunsuri . Intrebarea nu va era adresata in mod personal , asa ca nu-mi faceti pe plac daca imi raspundeti intr-un mod sau in altul .Referitor la discursul dumneavoastra un lucru e clar , un grup de copii daca gasesc cateva cioburi trebuie sa le predea muzeului , dar dumneavoastra daca gasiti o oala cu monede ( de altfel obiecte mult mai pretioase) le pastrati........vorba poetului CA VOI EGALITATE / DAR NU PENTRU CATEI !krazy scrie:roantichitati scrie: Scuzati-mi expresia, insa sunt niste intrebari puerile si des uzitate. Asadar, nu am sa va fac pe plac sa zic "le-as preda unui muzeu".
.
-
roantichitati

Domnule ,in primul rand va rog sa lasati atitudinea asta de dascal care isi cearta invataceii cel putin cand vorbiti la adresa mea . Mai aveati putin si ma puneati sa stau in coltul clasei cu fata la perete cu genunchii pe coji de nuca . Daca vreti sa va indepliniti functia de moderator luati va rog exemplu de la Aldor , in decursul anilor interventiile lui au fost cat se poate de subtileberserkr scrie:@roantichitati. V-am rugat ceva. Este asa de greu sa respectam o ordine la care am aderat toti cand ne-am inscris aici?
, pline de tact si in primul rand pline de MODESTIE . Referitor la postul meu mi se pare firesc sa dau o replica unui raspuns tendentios la o intrebare simpla pe care am pus-o fara a avea scopul sa lezez pe cineva . Sa nu-mi spuneti ca in locul meu n-ati fi dat un raspuns pentru ca nu va cred . In alta ordine de idei atunci cand m-am inscris eu pe acest forum dumneavoastra nu erati pe aici , asta inseamna ca nu am semnat nici un angajament prin care sa va permit sa-mi puneti pumnul in gura , mai ales atunci cand dau un raspuns pertinent si politicos . P.S in cazul in care prezenta mea deranjaza o sa ma retrag fara nici o problema dar aceasta decizie ii apartine lui Aldor .
Am subliniat ce mi s-a parut lipsit de bun simt si modestie in replica dvs. Chiar daca sunteti mai vechi pe acest forum, nu sunteti moderatorul aici si trebuie sa respectati regulamentul (facut tot de Aldor). Mi-e indiferent daca va retrageti sau nu, nu ma intereseaza ce decizii luati dvs cu conditia sa va comportati civilizat si sa respectati regulile. Inainte sa trageti pe altii (cu obraznicie) de urechi invatati sa fiti dvs mai bun. Nu vad nici modestie nici bun simt in postul dvs. Vad un om iritat si tafnos, suparat ca este rugat sa respecte un regulament la care a subscris prin simpla apartenenta la un forum. Acest subiect este inchis.roantichitati scrie:Domnule ,in primul rand va rog sa lasati atitudinea asta de dascal care isi cearta invataceii cel putin cand vorbiti la adresa mea . Mai aveati putin si ma puneati sa stau in coltul clasei cu fata la perete cu genunchii pe coji de nuca . Daca vreti sa va indepliniti functia de moderator luati va rog exemplu de la Aldor , in decursul anilor interventiile lui au fost cat se poate de subtileberserkr scrie:@roantichitati. V-am rugat ceva. Este asa de greu sa respectam o ordine la care am aderat toti cand ne-am inscris aici?
, pline de tact si in primul rand pline de MODESTIE . Referitor la postul meu mi se pare firesc sa dau o replica unui raspuns tendentios la o intrebare simpla pe care am pus-o fara a avea scopul sa lezez pe cineva . Sa nu-mi spuneti ca in locul meu n-ati fi dat un raspuns pentru ca nu va cred . In alta ordine de idei atunci cand m-am inscris eu pe acest forum dumneavoastra nu erati pe aici , asta inseamna ca nu am semnat nici un angajament prin care sa va permit sa-mi puneti pumnul in gura , mai ales atunci cand dau un raspuns pertinent si politicos . P.S in cazul in care prezenta mea deranjaza o sa ma retrag fara nici o problema dar aceasta decizie ii apartine lui Aldor .
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!