O noua bancnota de 10 lei

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

Scrie răspuns
ZAR

Mesaj de ZAR »

Clar este un lucru : e tiparita deja dar asteapta lansarea...
Poate nici macar nu a plecat din BNR catre alte banci.
Totusi daca unele banci o au, momentan o tin ''blocata'' pana primesc ordin de mai sus (BNR). :wink:
Va dati seama ca e ilegal sa o pui in circulatie fara aprobare de la banca emitenta. :!:
Polymat

Mesaj de Polymat »

i have today mail from (romphila) BAJA MARE with the new 10 lei notes.
none embosed, none intaglio => only offsettprinting
Ultima oară modificat 17 Dec 2008, 16:04 de către Polymat, modificat 1 dată în total.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Astazi dimineata am reusit sa fac rost de noua bancnota de 10 lei. :wink: Poze/scan insa nu pot pune momentan, dar nici nu cred ca e nevoie.
amonra

Mesaj de amonra »

Explicatia (logica) pe care am primit-o de la tanti de la ghiseu e ca sunt tiparite insa nu se pot pune in circulatie pana cand bancile nu-si modifica softul bancomatelor ca sa nu le respinga. Pare-se ca aceasta modificare ia prea mult.
Pecunia non olet.
claus

Mesaj de claus »

noua bancnota de 10 lei este pe okazii de cateva zile...
amonra

Mesaj de amonra »

Ca si multe alte emisiuni omagiale cu tiraje deja epuizate la deschidere la BNR... >:)
Mai intai pe Ebay si Okazii si apoi lansarea oficiala.
Ma gandesc ca nu e greu sa inlocuiesti 100 bancnote de 2008 cu 100 de 2007 . In final, sunt foarte asemanatoare, practic nu se poate numi furt...
Pecunia non olet.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu puteti compara o piesa comemorativa cu tiraj mic cu o bancnota de circulatie.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

amonra scrie:Explicatia (logica) pe care am primit-o de la tanti de la ghiseu e ca sunt tiparite insa nu se pot pune in circulatie pana cand bancile nu-si modifica softul bancomatelor ca sa nu le respinga. Pare-se ca aceasta modificare ia prea mult.
Logica ? :lol: :noidea: :arhh:
Pai atunci sa se puna in circulatie ramanand sa fie folosita la bancomate doar atunci cand se va adapta softul.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Daca-s destinate circulatiei largi, este o mare problema cu ATM-urile. Pentru ca vor fi doua cupiuri diferite simultan (pentru aceeasi denominatie), ceea ce nu poate fi gestionat de catre ATM. Adaptarea unei noi bancnote nu ia mult dar daca numarul de ATM-uri este mare, tipul alocat creste corespunzator (in Romania sunt peste 10000 ATM-uri) . Nu softul trebuie modificat ci anumiti parametri care se auto-ajusteaza sa recunoasca noul tip.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
amonra

Mesaj de amonra »

Faptul ca introduc o bancnota pe care scrie 2008 si va fi lansata in 2009, plus ca e creata special pentru a fi diferita de cele anterioare ma face sa cred ca in scurt timp vor fi retrase toate de pe piata si va cirlua numai aceasta. E singurul lucrru logic.
Daca spuneti ca ATM nu suporta doua tipuri similare, probabil noua bancnota contine elemente comune de siguranta si in plus .
Cand vor fi scoase cele vechi, vor verifica si dupa noile criterii ( un fel de sistem de "backward compatibility" ).
Asa cred eu.
Totusi, cam greu cu noua bancnota, avand in vedere ca a fost anuntata de la 1 decembrie.
Pecunia non olet.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Tudor C scrie:Astazi dimineata am reusit sa fac rost de noua bancnota de 10 lei. :wink: Poze/scan insa nu pot pune momentan, dar nici nu cred ca e nevoie.
Colegul Polymat ar fi interesat de un scan bun la 300 dpi asa ca daca aveti posibilitatea sa postati unul ...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

amonra scrie:......................................
Daca spuneti ca ATM nu suporta doua tipuri similare, probabil noua bancnota contine elemente comune de siguranta si in plus .
Cand vor fi scoase cele vechi, vor verifica si dupa noile criterii ( un fel de sistem de "backward compatibility" ).
Asa cred eu.
..........................
Nu e vorba de soft aici(in sensul normal), am mai precizat asta. Deci nici de compatibilitate inapoi. E vorba despre un mecanism care masoara transparenta in mai multe puncte. Care exclude posibilitatea incarcarii unei casete cu bancnote de tip diferit.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
TDR

Curiozitate

Mesaj de TDR »

Azi am trecut pe la banci sa-mi achit facturile ,ajung la BNR si intreb de domnisoara de la casa daca stie cumva cand se va pune in circulatie noua bancnota de 10 lei,raspunsul ei; eu nu stiu de nici o bancnota nou de 10 lei...Intrebarea cum de la alte banci se stie de noua bancnota dar chiar la BNR nimic?am nimerit eu persoana nepotrivita sau e ceva normal?
Traditie Dragoste Respect
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Din surse sigure, am aflat ca se vor da numai cate una pentru fiecare, sa ajunga la toata lumea :twisted:
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Din pacate nu pot sa fac si un scan.
Fişiere ataşate
10 lei.jpg