Are cineva cunostinta despre reprezentarea Nasterii Domnului in epoca medievala a numismaticii?
......................
Intamplator... cica nimic nu-i intamplator, pe langa bucuria si linistea aduse de Sfintele Sarbatori... seara de Mos Ajun - frumoasa ca in povesti, cu fulgi plutind ca un fum... mi-a daruit imaginile unui sigiliu medieval, infatisand scena nasterii Pruncului Mantuitor.
Un adevarat cadou care face sufletul sa tresalte de aceasta sfanta bucurie si lumina: Intruparea Fiului lui Dumnezeu!
´´Stateam trist si ma gandeam cum voi petrece singur acest Craciun, mai ales ca e intaia oara cand voi fi departe de cei dragi... fara mirosul de brad si de cozonaci care imbalsamau casa parinteasca...
In acel moment insa - am descoperit cateva randuri despre Craciunul din 1935 de la «Scoala de orbi» de pe langa Vatra Luminoasa.
Intrebati despre ce ar dori sa le aduca «Mosul cu barba alba»... Cea mai mare dintre fetite, una oarba din nastere - raspunde dupa cateva clipe de gandire: – As vrea un dar si numai pentru o singura clipa: o raza de lumina. Si atunci as vrea s’o vad pe mama mea...
Atunci mi-am dat seama ce fericiti sunt ceilalti copii care vad (caci copii ne simtim cu totii, in aceste momente) chiar daca Mos Craciun nu le aduce nimic! ´´
http://www.youtube.com/watch?v=X9jrteo1 ... re=related
(Pentru cei departe de tara...)
......................
Mai spunea cineva (un baietel de 5 ani): ´´Dragostea este... ce se intampla de Craciun - cand te opresti din desfacut cadouri... ca sa te bucuri de bucuria celorlalti!´´
Acum, de Sfintele Sarbatori... sa aducem prin dragostea noastra, bucurie si smerenie in inimile tuturor romanilor.
Sarbatori fericite!
...