Estimare bancnota 50.000 lire

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
cirligb

Estimare bancnota 50.000 lire

Mesaj de cirligb »

O estimareva rog daca se poate.
In stare necirculata am observat ca este undeva in jurul sumei de 50 euro (cea din imagine este in stare ce se observa).
Acum sunt curios daca o astfel de bancnota se mai poate schimba la banca.
Teoretic in acest moment 1 euro = aprox 2000 lire italiene.

Astept pareri. Multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
50.000 lire resize.jpg
50.000 lire resize.jpg (62.76 KiB) Vizualizat de 4538 ori
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

fv... adica 25 de euro. insa cred ca in italia caci aici e posibil sa vi se ia un comision destul de mare
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Cautati pe forum pentru ca s-a mai discutat despre aceasta bancnota. Veti gasi un link unde veti putea afla daca se mai pot schimba aceste bancnote si cat veti obtine exact pe ea.
cirligb

Mesaj de cirligb »

Am gasit.

http://transylvanian-numismatics.com/ph ... e+italiene

Multumesc mult. Pana in 2012 la bancile din Italia.
Dar dpdv numismatic cat ar valora?
Presupun ca nu 2-3 lei.
Ultima oară modificat 11 Ian 2009, 09:43 de către cirligb, modificat 1 dată în total.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Postati si linkul, va rog? L-am cautat si eu, dar nu l-am gasit, doar stiam ca exista undeva. Din punct de vedere numismatic, daca ar fi sa ne uitam la pozele din Krause (unde se uita colectionarii mai mici), ar valora exact cat ati primi daca ati schimba-o la banca, deci valoarea ei nominala.
cristoph

Mesaj de cristoph »

Tudor C scrie:Ar valora exact cat ati primi daca ati schimba-o la banca, deci valoarea ei nominala.
In viitor s-ar putea sa numai valoreze nici atat, tinand cont de starea bancnotei. Nu cred ca este o raritate, care sa nu se gaseasca mai tarziu in stari de conservare mai bune, daca nu chiar UNC.

Eu am cumparat acum cativa ani cateva bancnote de 100.000 lei 1998 la pret de 6 lei, in stare VG-XG.
banivechi

Mesaj de banivechi »

cristoph scrie:Eu am cumparat acum cativa ani cateva bancnote de 100.000 lei 1998 la pret de 6 lei, in stare VG-XG.
Eu am cumparat 5-6 monede de 1 lira sterlina cu 50 eurocenti bucata. Inseamna oare ca 10 pounds valoreaza 5 euro?
Revenind la bancnota, insa probabil ca dupa ce nu va mai putea fi schimbata la banca nu va mai valora 25 de euro ci mult mai putin.
cristoph

Mesaj de cristoph »

banivechi scrie: Revenind la bancnota, insa probabil ca dupa ce nu va mai putea fi schimbata la banca nu va mai valora 25 de euro ci mult mai putin.
Ati inteles ce am vrut sa spun. :wink:
Scrie răspuns