..identificare moneda (revers)

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

buzynik

..identificare moneda (revers)

Mesaj de buzynik »

....scuze daca am intrat ...unde nu trebuia,dar am dat clic pe:identificare piese nu prea.....le am :oops: asa ca nu ma deranjaza sa m-i se dea indicatii...siii abia am intrat pe sait....doua saptamani am studiat ce aveti postat siii nu am gasit piesele (unele)care le am...vreau sa va spun caaa..eu ...prefer sa gasesc personal monedele...(in rilu bistrita)....Moneda postata (intradevar de argint,diametru~10 mm ,am gasit 6 exemplare niciunul identic )acum reversul (cred) :oops: ......scuzati-mi neandemanarea ...multumesc siii...o seara placuta incontinuare PS ...imi place sa vad ...ce habar n-am avut....
Fişiere ataşate
IMG_0003.jpg
IMG_0003.jpg (43.26 KiB) Vizualizat de 9708 ori
Kvs

Mesaj de Kvs »

nu va suparati da ati zis ca moneda ati gasit-o in raul Bistrita?
Ordo Ab Chao...
Iacob Tudor Alexandru

Mesaj de Iacob Tudor Alexandru »

nu va suparati "rilu" este vreo zona ceva localitate? si eu sunt din zona bistritei dar nu am auzit de "rilu" , piesa cred ca e o moneda otomana eu nu am catalog pt asa ceva asa ca asteapta pararile celorlalti de pe forum , sigur te vor lamurii cei mai experimentati
Bun venit pe forum !!!
badin19

Mesaj de badin19 »

Iacob Tudor Alexandru scrie:nu va suparati "rilu" este vreo zona ceva localitate? si eu sunt din zona bistritei dar nu am auzit de "rilu" , piesa cred ca e o moneda otomana eu nu am catalog pt asa ceva asa ca asteapta pararile celorlalti de pe forum , sigur te vor lamurii cei mai experimentati
Bun venit pe forum !!!
:)) este râul Bistiţa sau rîul :)) a scris gresit rîlu = rîul
Divide et impera
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

@buzynik

Cand este vorba de aceeasi piesa va rog sa postati imaginile aversului si reversului in acelasi topic, nu in 2 topicuri separate. Deci cand este vorba de aceeasi piesa continuati discutia/adaugati informatii in acelasi topic. Nu deschideti cate un topic nou de fiecare data cand aveti ceva de adaugat (deci dati click pe "raspunde", nu pe "topic nou").
Iacob Tudor Alexandru

badin19 scrie:
Iacob Tudor Alexandru scrie:nu va suparati "rilu" este vreo zona ceva localitate? si eu sunt din zona bistritei dar nu am auzit de "rilu" , piesa cred ca e o moneda otomana eu nu am catalog pt asa ceva asa ca asteapta pararile celorlalti de pe forum , sigur te vor lamurii cei mai experimentati
Bun venit pe forum !!!
:)) este râul Bistiţa sau rîul :)) a scris gresit rîlu = rîul
Asta stiam domnule badin19 dar ma gandeam ca exista si vreo localitate "rilu" de care nu am auzit...ma bucur ca am colegi pe forum din zona...poate in curand o sa fie si un targ numismatic mai de amploare la bistrita
LM

Mesaj de LM »

Domnule buzynik Bun Venit Pe Forum!!!

Ca este râul,rîlu sau rîul e mai putin important.Formularea domnului buzynik este foarte hazlie.Dansul a scris "..vreau sa va spun caaa..eu ...prefer sa gasesc personal monedele...(in rilu bistrita)....". Adica dansul cand doreste sa achizitioneze o noua moneda,nu o cumpara,ci prefera sa o "gaseasca personal...(in rilu bistrita)...". 8)
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
andretty

Mesaj de andretty »

LM scrie:Domnule buzynik Bun Venit Pe Forum!!!

Ca este râul,rîlu sau rîul e mai putin important.Formularea domnului buzynik este foarte hazlie.Dansul a scris "..vreau sa va spun caaa..eu ...prefer sa gasesc personal monedele...(in rilu bistrita)....". Adica dansul cand doreste sa achizitioneze o noua moneda,nu o cumpara,ci prefera sa o "gaseasca personal...(in rilu bistrita)...". 8)
Probabil este mai ieftin... :lol:
LM

Mesaj de LM »

"Probabil este mai ieftin... Laughing "

Cu siguranta,insa e nevoie sa ai rabdare de pescar!!! :wink: :lol:
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

probabil este o akçe batuta de Bayazid II la Kostantiniye, piesele sunt batute intre 1481 shi 1490 respectiv AH 886, ca sa va spun anul precis ar trebui sa vad reversul
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

buzynik

identificare piese

Mesaj de buzynik »

:D ...o zi buna laaaa..toata lumea..siii multumiri pentru comentarii... :D ..sant intrutotul de acord cu concluziile la care ati ajuns :oops: :D ,si sa stiti ca dupa preturile vazute,.....ce gasesc ieu in riu este mult mai ieftin :D ....chestia e ca :niciodata nu am fost la apa si sa nu gasesc nimic,siiii totodata sint si pescar... :wink: asa ca las un bat la fund ,si ma delectez cautind monede sau alte obiecte....in general......vechi. daca vreti sa mai ma ajutati cu o identificare.......oricum va multumesc.....ar fi o problema... :oops: ..nu stiu cum sa postez ambele fete ale monedei,odata.. :(
Fişiere ataşate
IMG_0001.jpg
IMG_0001.jpg (70.68 KiB) Vizualizat de 9415 ori
IMG_0002.jpg
IMG_0002.jpg (60.73 KiB) Vizualizat de 9415 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pentru reunirea a doua imagini (ex. avers/revers) va recomand functia "Create Panorama Image" din meniul "Image" al softului de prelucrare imagini Irfanview (gratuit). Mai recomand odata aceasta bijuterie soft pentru orice nevoie rapida de prelucrare imagine (de exemplu partea utila dintr-o imagine prea mare se izoleaza cu functia "Crop selection" din meniul Edit al aceluiasi soft dupa selectarea in prealabil - cu mouseul - a portiunii care trbuie sa ramana).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

,,LEGE 182/2000

Art. 45
(1) Bunurile arheologice, epigrafice, numismatice, paleontologice sau geolitice,
descoperite în cadrul unor cercetari sistematice cu scop arheologic ori geologic sau în
cadrul unor cercetari arheologice de salvare ori având caracter preventiv, precum si
cele descoperite întâmplator prin lucrari de orice natura, efectuate în locuri care fac
obiectul exclusiv al proprietatii publice, conform art. 136 alin. (3) din Constitutia
României, republicata, intra în proprietate publica, potrivit dispozitiilor legale.

Art. 46
(1) Cercetarile arheologice sistematice, precum si cele preventive sau de salvare,
efectuate de persoane juridice, sunt autorizate, coordonate si controlate de Comisia
Nationala de Arheologie si de Ministerul Culturii si Cultelor, potrivit legislatiei în
domeniul protejarii patrimoniului arheologic.
(2) Persoanele fizice sau persoanele juridice neautorizate nu au dreptul de a
efectua în siturile arheologice detectii si cercetari sau orice fel de alte interventii care
pot deteriora sau pot afecta aceste situri.

Art. 48
(1) Persoanele fizice care au descoperit în mod întâmplator bunuri din categoria
celor prevazute la art. 45 alin. (1) sunt obligate sa le predea, în termen de 72 de ore
de la descoperire, primarului unitatii administrativ-teritoriale în a carei raza a fost
facuta descoperirea. amenda(4.000-20.000lei)

Art. 73
(1) Efectuarea de catre persoanele fizice sau juridice neautorizate, conform art. 46,
a unor detectii sau sapaturi în siturile arheologice constituie infractiune si se
pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani si confiscarea detectoarelor.
(2) Tentativa se pedepseste. "

Din cate stiu eu, orice teren e susceptibil de a fi sit arheologic pana ce nu este descarcat arheologic.
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Iacob Tudor Alexandru

la inceput cand am vazut crucea dubla am crezut ca este o monede cu stefan cel mare tipul II mi se pare dar dupa mici cautari si sfaturi am descoperit ca este o moneda poloneza :oops: :D
Scrie răspuns