Queen Victora - Florin 1873

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

computers_vip

Queen Victora - Florin 1873

Mesaj de computers_vip »

Moneda e cotata foarte bine in catalog si pe ebay.
Dar acum nu cred ca se mai poate numi moneda, ci este un Buton (pentru costum cred :)) probabil pentru cocalarii de pe vremea respectiva cand nu exista D&G)
Totusi in unele reviste de licitatii, ansamblu de monede din care rezulta fie un lant, salba / medalion, e mai scump decat monedele in particular.
Probabil pentru ca monede sunt batute un numar mare, pe cand medalioane facute (la vremea respectiva, nu recent) sunt mult mai putine.
Intrebarea e: am dat 52 lei pe ea, dvs cat ati fi dat ?

Imagine
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

V-a dat si si costum la banii astia? :D
computers_vip

Mesaj de computers_vip »

cristi_g scrie:V-a dat si si costum la banii astia? :D
sa inteleg ca e Mult ? as prefera mai putina ironie ..
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

computers_vip scrie:
cristi_g scrie:V-a dat si si costum la banii astia? :D
sa inteleg ca e Mult ? as prefera mai putina ironie ..
Atita timp cit dublati pretul cu care a-ti achizitionat respectivii butoni nu cred ca am fost ironic!chiar credeam ca ati luat si un costum de "cocalar"
danutz

Mesaj de danutz »

computers_vip

Mesaj de computers_vip »

danutz scrie:se pare ca a fost un singur buton

http://www.okazii.ro/catalog/18116170/O ... BUTON.html
da :) asta reiese si din:
Intrebarea e: am dat 52 lei pe ea, dvs cat ati fi dat ?

Tot nu a raspuns nimeni inteligent si obiectiv .
andretty

Mesaj de andretty »

Parca am mai vazut aceasta piesa, daca nu ma insel a fost chiar aici pe forum o discutie despre ea. :noidea:
danutz

Mesaj de danutz »

acea discutie
intreba daca era bine sa il lase asa sau nu
50 lei e un pret foarte bun chiar urmaream liciatia credeam ca va ajunge mai sus
astfel de piese sunt greu de gasit si uneori valoreaza mai mult decat piesa :wink:
computers_vip

Mesaj de computers_vip »

danutz scrie:acea discutie
intreba daca era bine sa il lase asa sau nu
50 lei e un pret foarte bun chiar urmaream liciatia credeam ca va ajunge mai sus
astfel de piese sunt greu de gasit si uneori valoreaza mai mult decat piesa :wink:
are cineva linkul cu postul ? Eu nu voi modifica nimic la ea, ca am luat o pentru 'ciudatenia' ei ..
Mircea

Mesaj de Mircea »

danutz scrie: Intrebarea e: am dat 52 lei pe ea, dvs cat ati fi dat ?

Dumneavoastra ati cumparat piesa aceasta care este mai mult buton decat moneda, pentru ca vi s-a parut exotica. Combinatia este un kitsch demn de grandomania cocalarilor.
Daca privim obiectul ca accesoriu vestimentar si daca aveti numai unu probabil ca pretul este cam mare, chiar exotic fiind. Mai puneati ceva si ati fi luat o pereche de butoni originali ai vreunei case de moda mondiale.
Daca privim obiectul ca moneda, valoarea numismatica s-a depreciat considerabil prin transformare.Ca moneda eu nu as fi dat acest pret.
Depinde cat apreciati dumneavoastra ciudatenia si exotismul obiectului. Pana la urma devine ceva personal legat de gusturi, care nu se discuta.
computers_vip

Mesaj de computers_vip »

Mircea scrie:
danutz scrie: Intrebarea e: am dat 52 lei pe ea, dvs cat ati fi dat ?

Dumneavoastra ati cumparat piesa aceasta care este mai mult buton decat moneda, pentru ca vi s-a parut exotica. Combinatia este un kitsch demn de grandomania cocalarilor.
Daca privim obiectul ca accesoriu vestimentar si daca aveti numai unu probabil ca pretul este cam mare, chiar exotic fiind. Mai puneati ceva si ati fi luat o pereche de butoni originali ai vreunei case de moda mondiale.
Daca privim obiectul ca moneda, valoarea numismatica s-a depreciat considerabil prin transformare.Ca moneda eu nu as fi dat acest pret.
Depinde cat apreciati dumneavoastra ciudatenia si exotismul obiectului. Pana la urma devine ceva personal legat de gusturi, care nu se discuta.
Obiectul nu l-am luat ca accesoriu vestimentar, EVIDENT, ci .. ca un exemplu de ce faceau oamenii cu monedele ..
Fiind intreg butonul are valoare mai mare decat moneda in sine (pentru mine), daca era rupt si avea doar urma de lipitura .. atunci avea valoare mai mica.
Plus ca moneda arata foarte bine si este destul de rara ... Daca nu ar fi fost buton sigur nu as fi gasit-o la pretul asta ... am impuscat 2 iepuri dintr-o data practic pentru ca mie mi place mai mult asa.
Multumesc pentru raspuns/parere.

Revin cu solicitarea Linkului unde s-a mai avut discutia despre aceasta moneda.
Multumesc
danutz

Mesaj de danutz »

de curiozitate cat ar fi fos moneda simpla
am cautat si nu am gasit nimic :cry:
in coins toate din aceea perioada au aceeasi cota
banivechi

Mesaj de banivechi »

150 $ in XF
banivechi

Mesaj de banivechi »

Mircea scrie:Combinatia este un kitsch demn de grandomania cocalarilor.
Inainte sa dati asa sentinte ar fi bine sa va informati in prealabil. Butoni de camasa, nasturi de veston, bratari sau chiar centuri - ca sa nu mai vorbim de salbele pe care le stim de pe la noi de la tara - au facut parte din "moda" secolelor XIX - inceputul sec. XX in mare parte din Europa. In Germania, Austria, Ungaria era ceva obisnuit ca vestonul "de duminica" al barbatilor sa aiba nasturi din monede, tot asa cum era obisnuit ca femeile sa poarte bratari, medalioane sau cercei cu monede. Kitsch? Nu prea: sa nu uitam ca marea majoritate a populatiei nu avea acces la bijutierii care aprovizionau cu "zorzoane" clasa instarita, asa ca lumea simpla apela la argintarii "de bilci" si purta bijuteriile pe care si le permitea. Pentru a fi kitsch, un obiect trebuie sa fie o imitatie grotesca a unui obiect de arta. Ce obiect de arta imita un nasture facut dintr-o moneda? O brosa eventual, dar ma feresc sa cred ca cineva ar comanda unui bijutier o brosa cu efigia sefului statului. Fiindca nici un bijutier nu ar reusi sa o faca la nivelul artistic de pe o banala moneda. Din contra chiar, as considera kitsch salbele facute din imitatii de monede ( a se vedea jetoanele turcesti ce imita mahmudelele - chiar zilele trecute a postat cineva niste poze).
Va mai aduc in discutie o alta categorie de monede modificate, asa numitele "monnaies satiriques" in speta 5 si 10 centimes cu efigia lui Napoleon III modificate de catre soldatii francezi in captivitate la germani dupa dezastrul de la Sedan, astfel incit vulturul de pe revers apare ca o bufnita iar efigia de pe avers are o casca tepelus, pipa si pe rever sau chiar peste obraz scrie SEDAN. Kitsch? Francezii nu-s de aceiasi parere.
Apoi celebrele "love token", monede cu o fata polizata si apoi gravata - artistic in 99% din cazuri initialele persoanei iubite.
Poate ramineti la concluzia ca sint kitsch-uri, poate aveti dreptate, insa multe din aceste obiecte sint de bun gust. Parerea mea! :-)
computers_vip

Mesaj de computers_vip »

Frumos raspuns :P stiam eu ca nu am gresit in legatura cu acea moneda, ca si-asa stau prost cu banii :))
ca fapt divers .. unde scrie anul !??!?
MONNAIES SATIRIQUES
http://www.cgb.fr/monnaies/vso/v24/fr/monnaiesd1f4.html
Ultima oară modificat 25 Ian 2009, 03:21 de către computers_vip, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns